Tarih: 22.09.2023 10:44

İlimizdeki yurt personellerine "Gençlerle Çalışmak" semineri verildi

Facebook Twitter Linked-in

 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ile Rize Genç­lik ve Spor Mü­dür­lü­ğü Ko­or­di­nas­yo­nun­da dü­zen­le­nen üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri­nin ruh­sal iyi­lik ha­li­ni güç­len­dir­me­ye yö­ne­lik dü­zen­le­nen eği­tim prog­ra­mın­da, Kredi ve Yurt­lar Ku­ru­mu (KYK) ve özel yurt­lar­da gö­rev­li 200 per­so­ne­le Rize Dev­let Hatun KYK Kız Öğ­ren­ci Yurdu Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da, İlçe Yurt Mü­dür­lük­le­ri ile Genç­lik ve Spor İlçe Mü­dür­lük­le­rin­de gö­rev­li 50 per­so­ne­le ise Ar­de­şen Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Kon­fe­rans sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.
Halk Sa­ğı­lı­ğı Baş­kan­lı­ğı­na bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­min­de gö­rev­li psi­ko­log Va­hi­de Uzun ta­ra­fın­dan iki otu­rum ha­lin­de ger­çek­leş­ti­ri­len eği­ti­min ilk otu­ru­mun­da, stres yö­ne­ti­mi ve st­res­le başa çıkma, temel duy­gu­la­rı an­la­ma ve kont­ro­le alma, öfke duy­gu­nu an­la­ma ve kont­rol, öf­ke­li in­san­la nasıl ko­nu­şu­lur, yurt­lar­da gö­rev­li per­so­nel­le­rin genç­ler­le nasıl ile­ti­şim ku­ra­ca­ğı, doğru ile­ti­şi­min temel ku­ral­la­rı ko­nu­la­rı an­la­tıl­dı.
Eği­ti­min ikin­ci otu­ru­mun­da ise in­ti­ha­rı ön­le­me ve in­ti­har ris­ki­ni de­ğer­len­dir­me, er­gen­lik ve genç­lik dö­ne­min­de ruh sağ­lı­ğı, dep­res­yon, kaygı bo­zuk­lu­ğu, yurt or­ta­mın­da psi­ko­sos­yal des­tek ve psi­ko­lo­jik ilk yar­dım ko­nu­la­rı tüm yurt per­so­nel­le­ri­ne an­la­tıl­dı.
Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe eği­tim so­nun­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “İli­mi­ze gelen öğ­ren­ci­le­ri­mi­zi mi­sa­fir et­ti­ği­miz yurt­lar­da ça­lı­şan per­so­nel­le­ri­mi­ze temel psi­ko­lo­jik be­ce­ri­ler ka­zan­dır­mak adına bu eği­tim prog­ra­mı­nı ger­çek­leş­tir­dik. Bu per­so­nel­le­ri­miz öğ­ren­ci­ler açı­sın­dan kri­tik öneme sahip, çünkü onlar öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin Rize’de ki aile­le­ri.
Her­han­gi bir so­run­la kar­şı­laş­tık­la­rın­da ilk on­lar­la ile­ti­şi­me ge­çi­yor­lar.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Tepe, “Kredi ve Yurt­lar Ku­ru­mun­da (KYK) gö­rev­li per­so­nel­le­ri­miz genç­le­ri­mi­zin ruh sağ­lı­ğı alanı açı­sın­dan ilk ba­sa­mak sağ­lık per­so­ne­li gö­re­vi­ni üst­le­ni­yor. Öğ­ren­ci­ler­de psi­ko­lo­jik sorun göz­lem­le­dik­le­rin­de sağ­lık te­sis­le­ri­miz­de gö­rev­li ruh sağ­lı­ğı alan uz­man­la­rı ile ir­ti­ba­ta geçip on­la­ra sağ­lık hiz­me­ti ver­me­mi­ze ve­si­le olu­yor­lar.
Böy­le­ce so­run­la­rı bü­yü­me­den önüne geçme fır­sa­tı ya­ka­lı­yo­ruz.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
          Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —