İlimizdeki Ziraat Odaları Çay Kanun Teklifi için Ankara'da Bir Araya Geldi

İlimizdeki Ziraat Odaları Çay Kanun Teklifi için Ankara

Rize zi­ra­at oda­la­rı ko­or­di­nas­yon ku­ru­lu Çay Ka­nu­nu Tek­li­fi­nin içe­ri­ği ile il­gi­li çe­kin­ce­le­ri­ni gö­rüş­mek üzere baş­kent An­ka­ra'da bir dizi zi­ya­ret­ler ger­çek­leş­tir­di­ler.

    Rize zi­ra­at oda­la­rı ko­or­di­nas­yon ku­ru­lu AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı'nın ilk imza sa­hi­bi ol­du­ğu Çay Ka­nu­nu Tek­li­fi­nin içe­ri­ği ile il­gi­li çe­kin­ce­le­ri­ni gö­rüş­mek üzere baş­kent An­ka­ra'da bir dizi zi­ya­ret­ler ger­çek­leş­tir­di­ler.
    AK Parti ta­ra­fın­dan çayın Türk eko­no­mi­si için­de­ki ye­ri­ni güç­len­dir­mek ve Türk ça­yı­nı dünya mar­ka­sı ha­li­ne ge­ti­re­rek dış pa­zar­da­ki pa­yı­nı bü­yüt­mek ama­cıy­la ha­zır­la­nan ve ka­mu­oyun­da tar­tış­ma ko­nu­su olan Çay Ka­nu­nu tek­li­fi için Rize zi­ra­at oda­la­rı ko­or­di­nas­yon ku­ru­lu An­ka­ra'da bir takım zi­ya­ret­ler­de bu­lun­du­lar.
    Rize zi­ra­at oda­la­rı ko­or­di­nas­yon ku­ru­lu, gün­dem­de ka­nun­laş­ma­sı için mec­li­se gön­de­ri­len Çay Ka­nu­nu ile il­gi­li oda ve üre­ti­ci­ler adına çe­kin­ce­le­ri tes­pit ede­rek, TZOB Genel Baş­ka­nı Şemsi Bay­rak­tar Rize Mil­let­ve­kil­le­ri Ha­ya­tı Ya­zı­cı ve Osman Aşkın Bak'a bil­dir­di­ler.
    Zi­ya­ret­ler­le il­gi­li ku­rul­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da: "Ya­pı­lan is­ti­şa­re­ler olum­lu geçip ba­kan­la­rı­mız yeşil çay üre­ti­ci­le­ri­mi­zin yanı müs­tah­sil­le­ri­mi­zin aley­hi­ne ola­bi­lecek hiç bir şeye mü­sa­ade et­me­ye­cek­le­ri­ni ifade et­ti­ler.
    Üni­ver­si­te­miz­ce ha­zır­la­nan kanun tas­la­ğı­nı sa­de­leş­ti­re­rek ve kendi dü­şün­ce­le­ri­ni de ka­ta­rak ba­kan­lık­ça ha­zır­la­nan ve su­nu­lan bu tas­la­ğın ileri ki ko­mis­yon ve genel kurul aşa­ma­la­rın­da is­tek­le­ri­miz doğ­rul­tu­sun­da dü­zelt­me­le­rin ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ni bil­dir­di­ler. Ko­nu­nun önemi genel mer­ke­zi­miz TZOB ve ve­kil­le­ri­mi­ze an­la­tıl­mış ka­nu­nun ka­nun­laş­ma aşa­ma­sı oda­la­rı­mız­da takip edil­mek­te­dir" ifade edil­di.
          

Haber Merkezi