İlimize 14'ü uzman 126 doktor kadrosu açıldı

İlimize 14

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 112. Dönem Dev­let Hiz­me­ti Yü­küm­lü­lü­ğü Ku­ra­sı so­nu­cun­da ili­mi­ze 14 uzman tabip ve 112 pra­tis­yen hekim kad­ro­su açıl­dı.

 Açı­lan kad­ro­la­ra 13 Eylül Çar­şam­ba günü bugün ya­pı­la­cak kura ile yer­leş­tir­me iş­le­mi ya­pı­la­cak.
Yer­leş­tir­me iş­le­mi­ni mü­te­akip yer­le­şen he­kim­le­rin ata­ma­la­rı ya­pı­la­cak ve ata­ma­sı ya­pı­lan he­kim­ler en kısa süre için­de gö­rev­le­ri­ne baş­la­ya­cak­lar.
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­ne; 1 Acil Tıp Uz­ma­nı, 1 Anes­te­zi­yo­lo­ji ve Re­ami­nas­yon Uz­ma­nı, 1 Çocuk En­dok­ri­no­lo­ji Uz­ma­nı, 1 Çocuk İmmü­no­lo­ji­si ve Aler­ji Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı, 1 Çocuk Nef­ro­lo­ji­si Uz­ma­nı, 1 Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı, 1 Tıbbi On­ko­lo­ji Uz­ma­nı, 1 Yoğun Bakım Uz­ma­nı ve 1 İç Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı olmak üzere top­lam 9 uzman hekim ata­ma­sı ya­pı­la­cak.
Rize Dev­let Has­ta­ne­si­ne; 1 Kulak burun boğaz has­ta­lık­la­rı uz­ma­nı, Gü­ney­su Ten­zi­le Er­do­ğan İlçe Dev­let Has­ta­ne­si­ne 1 İç Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı, Kaç­kar Dev­let Has­ta­ne­si­ne; 1 Or­to­pe­di ve Trav­ma­to­lo­ji Uz­ma­nı, Ça­ye­li İsha­koğ­lu Dev­let Has­ta­ne­si­ne; 1 Aile He­ki­mi Uz­ma­nı ve Kal­kan­de­re Şaban Cen­giz İlçe Dev­let Has­ta­ne­si; 1 İç Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı ata­ma­sı olmak üzere top­lam da ili­mi­ze 14 uzman kad­ro­sun­da atama ya­pı­la­cak­tır.
Ba­kan­lı­ğı­mız­ca ay­rı­ca il ge­ne­lin­de­ki sağ­lık te­sis­le­ri­mi­ze 114 pra­tis­yen hekim ata­ma­sı ya­pı­la­cak­tır.
Bu atama ku­ra­sı ile ili­miz­de Tıbbi On­ko­lo­ji Uzman sa­yı­mız 4’e yük­se­lecek, ay­rı­ca ilk defa Çocuk Nef­ro­lo­ji­si ve Çocuk En­dok­ri­no­lo­ji Uz­ma­nı has­ta­la­rı­mı­za hiz­met verme im­kâ­nı bu­la­cak­tır.
Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, “İli­mi­zin ih­ti­ya­cı olan 14’ü uzman. 112’si tabip olmak üzere 126 dok­tor kad­ro­su açıl­ma­sın­da emeği geçen ve des­tek olan başta Sağ­lık Ba­ka­nı­mız Dr. Fah­ret­tin Koca olmak üzere, Ba­kan­la­rı­mı­za, Ve­kil­le­ri­mi­ze ve il­gi­li bü­rok­rat­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­ruz.” dedi.
     Haber: Esra Nur KİNES