Tarih: 26.07.2023 09:02

İLİMİZE DİJİTALPARK TEKNOKENT YERLEŞKESİ

Facebook Twitter Linked-in

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ve Türk-Al­man Üni­ver­si­te­si Tek­no­lo­ji Ge­liş­tir­me Böl­ge­si (Di­ji­tal­park Tek­no­kent), 22 Mayıs 2019 tarih ve 30781 Sa­yı­lı Resmi Ga­ze­te­de ya­yım­la­nan 1129 Sa­yı­lı Cum­hur­baş­ka­nı Karan ile aynı anda hem Rize hem de İstan­bul ko­num­la­rın­da ilan edil­miş­tir.
 Di­ji­tal­park Tek­no­kent Rize Yer­leş­ke­si, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Zihni Derin Yer­leş­ke­si içe­ri­sin­de yak­la­şık 4 dönüm arazi üze­rin­de ku­ru­la­cak olup imar planı onay iş­lem­le­ri ve pro­je­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te­dir.
Rize yer­leş­ke­si ta­mam­lan­dı­ğı zaman yak­la­şık 80 gi­ri­şim­ci fir­ma­ya ev sa­hip­li­ği yap­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır.
İstan­bul yer­leş­ke­si­nin in­şa­at ça­lış­ma­la­rı ise, Çek­me­köy il­çe­sin­de yak­la­şık 40 dönüm arazi devam et­mek­te­dir.
İstan­bul yer­leş­ke­si 8 blok­tan oluş­mak­ta olup 3 faz ha­lin­de ya­pıl­ma­sı plan­lan­mış­tır.
Faz 1 ola­rak ya­pı­mı­na devam edil­mek­te olan Al blok ve Bl blok 2023 yılı Ağus­tos ayın­da ta­mam­la­na­cak­tır.
Pro­je­nin 3 fazı ta­mam­lan­dı­ğı zaman yak­la­şık 130 bin m2 ka­pa­lı alan­da 60 bin m2 ofis, top­lan­tı ve se­mi­ner alan­la­rı ile sos­yal do­na­tı­lar mev­cut ola­cak­tır.
İstan­bul yer­leş­ke­sin­de 250 civan ileri yük­sek tek­no­lo­ji fir­ma­sı bu­lu­na­cak olup yak­la­şık 4000 Ar-Ge per­so­ne­li­nin is­tih­dam edi­le­ce­ği dü­şü­nül­mek­te­dir.
Hem Rize hem de İstan­bul yer­leş­ke­le­ri­nin in­şa­at fa­ali­yet­le­ri devam eder­ken, Di­ji­tal­park Tek­no­kent ge­çi­ci pre­fab­rik ofis­ler­de firma ka­bu­lü­ne, İstan­bul yer­leş­ke­sin­de Mart 2021 ayı içe­ri­sin­de ve Rize yer­leş­ke­sin­de ise Mart 2022 ayı içe­ri­sin­de baş­la­mış­tır.
Ban­ka­cı­lık ve Fi­nans, Sa­vun­ma Sa­na­yi, Geri Dö­nü­şüm, Elekt­ro­nik, Bil­gi­sa­yar ve İle­ti­şim Tek­no­lo­ji­le­ri, Sağ­lık, Ya­zı­lım ve Tarım Tek­no­lo­ji­le­rin­de fa­ali­yet gös­te­ren fir­ma­lar hali ha­zır­da Di­ji­tal­park Tek­no­kent bün­ye­sin­de bu­lun­mak­ta­dır­lar.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
 Kay­nak: RTSO




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —