İlimizin ihracatı 2'ye katlayacak

Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu, "Yeni ya­sa­nın dev­re­ye gir­me­siy­le bir­lik­te önü­müz­de ki yıl Rize ih­ra­cat gir­di­le­ri­nin 2'ye kat­la­na­cak" dedi.

Yerel Haberler 18.07.2023 09:30:00 0
İlimizin ihracatı 2

 Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si­nin dev­re­ye gir­me­siy­le bir­lik­te Rize de ihraç ürün­le­ri üre­ti­mi­nin art­tı­ğı­nı ancak ih­ra­cat gir­di­le­ri­nin Rize'ye iş­len­me­di­ği­ni vur­gu­la­yan Ka­ra­meh­me­toğ­lu " Bu­ra­da ku­ru­lan ve ih­ra­ca­ta dönük üre­tim yapan fir­ma­la­rın bir ço­ğu­nun Genel Mer­ke­zi fark­lı iller ol­du­ğu için ih­ra­cat rak­kam­la­rı o il­le­rin kay­dı­na ge­çi­yor. Yeni çıkan ya­say­la bir­lik­te 1 Ocak 2024 den iti­ba­ren ih­ra­ca­tı ya­pı­lan ürün hangi şe­hir­de üre­ti­li­yor­sa ih­ra­cat rak­kam­la­rı o ilin ra­po­ru­na iş­le­necek.
O an­lam­da Rize'de ih­ra­cat rak­kam­la­rın­da ciddi bir yük­se­liş bek­li­yo­ruz."dedi.
Bu yıl geçen yıla oran­la az da olsa yük­se­liş tren­di ya­ka­la­dık­la­rı­nı kay­de­den Ka­ra­meh­me­toğ­lu ". Geçen yılın ilk 6 ayına kar­şı­lık Rize'de bu yıl daha fazla ih­ra­cat ger­çek­leş­tir­dik.
Rize'den ya­pı­lan ih­ra­cat­ta %3 arttı.
İkinci Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­miz­le bir­lik­te bu rak­kam­lar daha da yük­se­le­cek­tir.
İhra­cat rak­kam­la­rı yük­sel­dik­ce hem ili­mi­ze girdi sağ­la­na­cak hem de iş­let­me­le­ri­miz ona göre daha fazla teş­vik ala­bi­lecek.
Teş­vik alan iş­let­me­ler ise hem daha ran­tabl bir üre­tim ger­çek­leş­ti­recek hem de üre­ti­mi art­tı­ğı ve pa­za­rı ge­niş­le­di­ği için ve de teş­vik­ten fay­da­lan­dı­ğı için daha fazla per­so­nel ça­lış­tır­ma fır­sa­tı ya­ka­la­mış ola­cak böy­le­ce ili­miz is­tih­da­mı­na da katkı sağ­la­mış ola­cak­tır" şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ka­ra­meh­me­toğ­lu İhra­cat­çı­la­ra re­ka­bet im­kâ­nı ta­nın­ma­sı ve fi­nans­man eri­şi­mi­nin ko­lay­laş­tı­rıl­ma­sı­nın da ih­ra­cat­çı­yı des­tek­le­ye­ce­ği­ni be­lirt­ti.
 


Anahtar Kelimeler: İlimizin ihracatı ' katlayacak
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °