Tarih: 16.02.2024 09:37

İlimizin "SporTurizmi" potansiyeli masaya yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

 Çe­şit­li prog­ram­la­ra ka­tıl­mak üzere mem­le­ke­ti Rize’de gelen Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Osman Aşkın BAK'ın baş­kan­lı­ğın­da, Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş'ın ev sa­hip­li­ğin­de ya­pı­lan top­lan­tıy­la ili­mi­zin "Spor Tu­riz­mi" po­tan­si­ye­li ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı. Geç­ti­ği­miz ay­lar­da ili­miz­de ya­pı­lan "Rize Spor Tu­riz­mi Ça­lış­ta­yı" da or­ta­ya çıkan Eylem Planı'nın gö­rü­şül­dü­ğü top­lan­tı­ya, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, GSB Ulus­la­ra­ra­sı Spor Or­ga­ni­zas­yon­la­rı Genel Mü­dü­rü Ahmet Te­mur­ci, RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, Kül­tür ve Tu­rizm İl Müdür Ve­ki­li Bay­ram Yığcı, Tür­ki­ye Tu­rizm Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Ajan­sı (TGA) Pa­zar­la­ma Di­rek­tö­rü Cey­lan Şen­soy, ulus­la­ra­ra­sı spor or­ga­ni­zas­yon tem­sil­ci­le­ri ve il­gi­li­ler iş­ti­rak etti. Top­lan­tı­da, böl­ge­de ya­pı­la­bi­lecek ulus­la­ra­ra­sı spor or­ga­ni­zas­yon­la­rı­nın ben­zer­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı ül­ke­ler­den gelen tem­sil­ci­le­rin de­ne­yim­le­ri ak­ta­rıl­dı.
Trab­zon Üni­ver­si­te­si Spor Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Fatih Bek­taş, Kaç­kar Dağ­la­rı çev­re­sin­de­ki tu­rizm des­ti­nas­yon­la­rı­nı içe­ren kısa, orta ve uzun par­kur ro­ta­la­rı­nı içe­ren bir sunum ya­pa­rak, ulus­la­ra­ra­sı spor or­ga­ni­zas­yon­la­rı­nın Rize'de de ba­şa­rıy­la ger­çek­leş­ti­ri­le­bi­le­ce­ği­ni ifade etti.
İli­mi­zin spor tu­riz­mi ala­nın­da ge­le­cek­te­ki po­tan­si­ye­li­ni de­ğer­len­dir­mek ve bu alan­da atı­la­bi­lecek adım­la­rın be­lir­len­di­ği top­lan­tı­da ya­pı­lan ko­nuş­ma­lar ve de­ğer­len­dir­me­le­rin ar­dın­dan böl­ge­nin özel­lik­le Kaç­kar Dağ­la­rı ve çev­re­sin­de­ki doğal gü­zel­lik­le­rin, ta­ri­hi köp­rü­le­rin ve yü­rü­yüş pa­ti­ka­la­rı­nın kul­la­nı­la­rak hi­king, or­yan­ti­ring, ka­yak­lı koşu gibi pek çok spor da­lı­na ev sa­hip­li­ği ya­pa­bi­le­ce­ği ve buna yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rın ya­pı­la­ca­ğı ak­ta­rıl­dı.
     Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —