Tarih: 16.08.2022 10:05

"İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar"

Facebook Twitter Linked-in

    Pazar'da deniz kı­yı­sın­da din­le­nir­ken ba­ca­ğı­na yor­gun mermi isa­bet eden Eylül Ece İsla­moğ­lu (19), "Böyle zevk için si­lah­la ateş edi­yor­lar ama in­san­la­rın ha­yat­la­rıy­la oy­nu­yor­lar. Ka­fa­ma da kal­bi­me de ge­le­bi­lir­di. Sakat da ka­la­bi­lir, öle­bi­lir­dim de" dedi.
    Olay, Pazar'a bağlı Ha­mi­di­ye Ma­hal­le­si'nde mey­da­na geldi. Se­rin­le­mek için sa­hi­le giden Eylül Ece İsla­moğ­lu, de­niz­de yüz­dük­ten sonra kı­yı­da din­len­me­ye baş­la­dı.
    Bir anda ağrı his­set­ti­ği sol ba­ca­ğı­nın ka­na­ma­sıy­la pa­nik­le­yen İsla­moğ­lu, Kaç­kar Dev­let Has­ta­ne­si'ne gö­tü­rül­dü. İsla­moğ­lu, ilk mü­da­ha­le­nin ar­dın­dan da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'ne sevk edil­di. Bu­ra­da­ki tet­kik­ler­de, İsla­moğ­lu’nun ba­ca­ğı­na, yor­gun mermi isa­bet et­ti­ği an­la­şıl­dı. Ame­li­yat­la ba­ca­ğı­na sap­la­nan mermi çı­ka­rı­lan İsla­moğ­lu, te­da­vi­si­nin ar­dın­dan ta­bur­cu edil­di. So­ruş­tur­ma baş­la­tan polis, si­la­hı ateş­le­yen ki­şi­nin tes­pit edi­lip ya­ka­lan­ma­sı için ça­lış­ma baş­lat­tı.
'1 SANTİM DAHA İÇERİ GİRSEYDİ SAKAT KALABİLİRDİM'
    Ya­şa­dık­la­rı­nı an­la­tan Eylül Ece İsla­moğ­lu, "De­niz­den çık­tım, sa­hil­de ar­ka­daş­la­rım­la otu­rur­ken bir anda 'Pat' diye bir ses duy­dum. Ama silah sesi de­ğil­di sanki taş sesi gi­biy­di. Son­ra­sın­da ba­ca­ğım­da bir ağrı oluş­tu, bak­tı­ğım­da kan akı­yor­du. Ben ne ol­du­ğu­nu an­la­ma­dım, ar­ka­daş­la­rım kur­şun ol­du­ğu­nu söy­le­di­ler. Çev­re­de­ki­ler gel­di­ler, ku­cak­la­yıp has­ta­ne­ye gö­tür­dü­ler. Ame­li­ya­ta alı­na­rak ba­ca­ğım­da­ki kur­şun çı­ka­rıl­dı. Kur­şun 1 san­tim daha içe­ri­ye gir­sey­di sakat ka­la­bi­lir­dim. Şu an bir ay bo­yun­ca yü­rü­ye­me­ye­ce­ğim" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
'BÖYLE BİR ŞEYİN BENİ BU­LA­CA­ĞI­NI DÜ­ŞÜN­MEZDİM'
    Si­lah­la rast­ge­le ateş eden­le­rin in­san­la­rın ha­ya­tıy­la oy­na­dı­ğı­nı söy­le­yen İsla­moğ­lu, “Böyle bir şeyin de­niz­de gelip de beni bu­la­ca­ğı­nı hiç dü­şün­mez­dim. Ön­ce­ki hafta da Ar­de­şen'de evin içine yor­gun kur­şun gir­miş. Böyle zevk için si­lah­la ateş edi­yor­lar ama in­san­la­rın ha­yat­la­rıy­la oy­nu­yor­lar. Ka­fa­ma da kal­bi­me de ge­le­bi­lir­di. Sakat da ka­la­bi­lir, öle­bi­lir­dim de. Ba­ca­ğım­dan çı­ka­rı­lan kur­şun kri­mi­na­le gön­de­ril­di. Eğer silah ruh­sat­lıy­sa ya da ön­ce­den suça ka­rış­tıy­sa tes­pi­ti ya­pı­la­bi­lecek. Büyük ih­ti­mal­le ruh­sat­sız si­lah­tır, bul­mak çok zor" şek­lin­de ko­nuş­tu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —