IRF DÜNYA KONGRESİ 2024 YILINDA TÜRKİYE'DE DÜZENLENECEK

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, 4 yılda bir ya­pı­lan ve 2024 yı­lın­da Tür­ki­ye’de dü­zen­le­necek olan Ulus­la­ra­ra­sı Yol Fe­de­ras­yo­nu (IRF)

Yerel Haberler 28.09.2023 09:10:00 0
IRF DÜNYA KONGRESİ 2024 YILINDA TÜRKİYE

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, 4 yılda bir ya­pı­lan ve 2024 yı­lın­da Tür­ki­ye’de dü­zen­le­necek olan Ulus­la­ra­ra­sı Yol Fe­de­ras­yo­nu (IRF) Dünya Kong­re­si ön­ce­si Ulus­la­ra­ra­sı Yol Fe­de­ras­yo­nu (IRF) Baş­ka­nı Ano­u­ar Be­naz­zo­uz ile bir araya geldi.

Bakan Ura­loğ­lu, “Ka­ra­yo­lu sek­tö­rü­nün önde gelen tem­sil­ci­le­ri­ni bir araya ge­ti­recek, IRF 2024 kong­re­si­ni in­şal­lah ba­şa­rıy­la dü­zen­le­ye­ce­ğiz” dedi.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Yol­lar Türk Milli Ko­mi­te­si (YTMK)’nin de üyesi ol­du­ğu Ce­nev­re Mer­kez­li Ulus­la­ra­ra­sı Yol Fe­de­ras­yo­nu (IRF), Dünya Kong­re­si’nin 15-17 Ekim 2024 ta­ri­hin­de İstan­bul’da dü­zen­le­necek ol­ma­sı ne­de­niy­le (IRF) Baş­ka­nı Ano­u­ar Be­naz­zo­uz ile bi­ra­ra­ya geldi.
Tür­ki­ye’de daha önce büyük or­ga­ni­zas­yon­la­ra ev sa­hip­li­ği yap­tık­la­rı­nı be­lir­ten Bakan Ura­loğ­lu, Tür­ki­ye’de daha önce büyük or­ga­ni­zas­yon­la­ra ev sa­hip­li­ği yap­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Ka­ra­yo­lu sek­tö­rü­nün önde gelen tem­sil­ci­le­ri­ni bir araya ge­ti­recek IRF 2024 kong­re­si­ni de in­şal­lah ba­şa­rıy­la dü­zen­le­ye­ce­ğiz. Bugün dü­zen­le­nen ASE­CAP Days 2023’te kong­re ön­ce­si esa­sın­da bu an­lam­da bir fikir ve­re­cek­tir. Önü­müz­de 1 yıla yakın bir süre var. En iyi şe­kil­de ha­zır­la­na­rak güzel bir kong­re sü­re­ci ya­şa­ya­ca­ğı­mı­za ina­nı­yo­ruz. Önü­müz­de­ki sene Ba­kan­lı­ğı­mı­zın ev sa­hip­li­ğin­de 15-17 Ekim 2024 ta­rih­le­rin­de İstan­bul’da ger­çek­le­şecek olan 2024 IRF Dünya Kong­re­si’ne her­ke­si davet edi­yo­rum” diye ko­nuş­tu.
ALT­YA­PI VE ULA­ŞIM KO­NU­LA­RIN­DA ÇOK GÜÇLÜ ME­SAJ­LAR VE­RE­CEĞİZ
IRF Baş­ka­nı Ano­u­ar Be­naz­zo­uz ise, Tür­ki­ye ile ortak ça­lış­mak­tan büyük bir mem­nu­ni­yet duy­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, “2024 kong­re­mi­zin de ba­şa­rı­ya ula­şa­ca­ğı­na ina­nı­yo­ruz.
Bizim gü­ve­ni­miz tam. İstan­bul dek­la­ras­yo­nuy­la güçlü bir ses elde et­tik­ten sonra COP 27- 28 ve 29’da da se­si­miz ve me­sa­jı­mız bir ola­cak. Özel­lik­le alt­ya­pı ve ula­şım ko­nu­la­rın­da çok güçlü me­saj­lar ve­re­ce­ği­mi­ze ina­nı­yo­rum” dedi.
Gö­rüş­me­de ay­rı­ca Fas’ta mey­da­na gelen dep­re­min ula­şım hat­la­rı­na ver­di­ği za­rar­lar ele alın­dı. Bakan Ura­loğ­lu, gö­rüş­me­nin ar­dın­dan IRF Baş­ka­nı Be­naz­zo­uz’a pla­ket tak­dim etti.
IRF DÜNYA KONG­RESİ 4 YILDA BİR DÜ­ZEN­LENİYOR
Beş kı­ta­da­ki mev­cu­di­ye­ti ile sür­dü­rü­le­bi­lir ha­re­ket­li­lik sağ­la­yan yol­la­rın ve yol ağ­la­rı­nın ge­liş­ti­ril­me­si­ni, daha gü­ven­li daha çev­re­ci daha sür­dü­rü­le­bi­lir ka­ra­yo­lu ta­şı­ma­cı­lı­ğı ve mo­bi­li­te­yi teş­vik et­me­yi amaç­la­yan IRF’nin 4 yılda bir dü­zen­le­nen Dünya Kong­re­si, yak­la­şık yet­miş yıl­dır, bü­yü­me ve ge­liş­me­yi sağ­la­yan un­sur­lar ola­rak ka­ra­yol­la­rı­nı ve mo­bi­li­te sek­tör­le­ri­nin önde gelen tem­sil­ci­le­ri­ni bir araya ge­tir­mek­te­dir.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °