İSPİRDEN ÇAMLIHEMŞİNE TURİZM YOLU AÇILIYOR

İspir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Coş­kun Çam­lı­ka­ya-Çam­lı­hem­şin tu­rizm yo­lu­nun yakın za­man­da hiz­me­te gi­re­ce­ği­ni açık­la­dı.

Güncel Haberler 15.08.2023 09:09:00 0
İSPİRDEN ÇAMLIHEMŞİNE TURİZM YOLU AÇILIYOR

 MHP’li İspir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Coş­kun sos­yal medya say­fa­sın­da İspir­den baş­la­ya­rak Çam­lı­ka­ya’dan Çam­lı­hem­şin’e açı­lan Tu­rizm yo­lu­nun sona yak­laş­tı­ğı­nı açık­la­dı.
Baş­kan Ahmet Coş­kun açık­la­ma­sın­da şun­la­rı yazdı’’ İspir Be­le­di­ye­mi­zin baş­lat­tı­ğı Çam­lı­ka­ya Plan­gas Yayla gü­zer­gâ­hın­da devam eden tu­rizm bağ­lan­tı yolu ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor.
Ta­ri­hi Pa­na­yır Or­ga­ni­zas­yo­nu­mu­za ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan yol ça­lış­ma­mız böl­ge­nin kal­kın­ma­sı­na ve tu­riz­me büyük katkı sağ­la­ya­cak.
Çam­lı­ka­ya’nın Çam­lı­hem­şin’e bağ­lan­ma pro­je­si yani Kaç­kar­la­rın Hem­şin yay­la­la­rı­na, Ka­ra­de­niz’e bakan ya­maç­la­rın ise Çoruh va­di­si ile bu­luş­tu­rul­ma­sı.
Bu böl­ge­ye ciddi an­lam­da eko-tu­rizm ve sos­yo­kül­tü­rel an­lam­da fayda sağ­la­ya­cak, her iki ta­ra­fı için­de tu­rizm des­ti­nas­yo­nu ola­rak he­def­le­nen bu pro­je­yi İspir Be­le­di­ye­si ola­rak ya­kın­dan takip edi­yo­ruz.
Sa­de­ce İspir il­çe­mi­zi değil Tor­tum yolu ile be­ra­ber Er­zu­rum il­çe­le­ri­ni Ka­ra­de­niz’e bağ­la­mış ola­ca­ğız, Tu­rizm an­la­mın­da bölge hal­kı­na ve il­çe­le­ri­mi­ze çok fay­da­sı ola­cak bu pro­je­de he­ye­ca­nı­mı­zı siz de­ğer­li ve kıy­met­li hem­şe­ri­le­ri­miz ile pay­la­şı­yo­ruz. Bu mem­le­ket he­pi­mi­zin olup he­pi­mi­zin ga­ye­si ve amacı mem­le­ket me­se­le­si­dir. Bu doğ­rul­tu­da ya­şa­dı­ğı­mız bu zor coğ­raf­ya­ya ve hal­kı­mı­za nasıl fayda ve katkı sağ­la­rız biz­ler bunun için bu­ra­da­yız. Böl­ge­nin lokal ola­rak kal­kın­ma­sı­na katkı sağ­la­ma­sı ile be­ra­ber Ülke tu­riz­mi­nin çe­şit­len­me­si­ne doğru tu­rizm pro­je­le­ri ile pay sa­hi­bi ola­cak bu tu­rizm des­ti­nas­yo­nu, coğ­ra­fi ko­nu­mun­dan do­la­yı diğer mer­kez­le­re uzak kal­mış böl­ge­mi­zin Ulu­sal ve ye­rel­de ya­pı­lan pro­je­ler ile böl­ge­nin eko-tu­rizm, ula­şım, hay­van­cı­lık ve eko­no­mik alan­da can­lan­ma­sı­na katkı sağ­la­ya­cak­tır’’ dedi.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °