Tarih: 04.06.2022 10:31

İSTANBUL RİZE GÜNLERİ, YÜZ BİNLERİ MİSAFİR ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

    RİDEF ta­ra­fın­dan İstan­bul Ye­ni­ka­pı'da dü­zen­le­nen 12'nci Rize Gün­le­ri 5’inci gü­nün­de sona erdi. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, be­ra­be­riz, kar­de­şiz' slo­ga­nıy­la dü­zen­le­nen Rize Gün­le­ri’nde 5 gün bo­yun­ca ku­ru­lan stant­lar­da, ken­tin yö­re­sel lez­zet­le­ri ve kül­tü­rü ta­nı­tıl­dı. Et­kin­li­ğin son gü­nün­de stant­lar­da yoğun ka­la­ba­lık­lar oluş­tu. Ke­men­çe ve tulum eş­li­ğin­de ho­ro­nun hiç eksik ol­ma­dı­ğı alan­da son gün et­kin­lik­le­rin­de Mir­ha­lim ile baş­la­yan kon­ser prog­ra­mı, Gök­han­can Boş­na­koğ­lu, Bedri Ay­se­li ile devam etti.
    Hülya Polat kon­se­ri ile son bulan et­kin­lik­te ka­tı­lım­cı­lar, hep bir ağız­dan tür­kü­le­re eşlik etti. Ye­şi­lay ta­ra­fın­dan ‘Si­ga­ra ve ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le’ prog­ra­mı dü­zen­le­nir­ken, Prof. Dr. Hasan Alpak ta­ra­fın­dan ‘Biz Ri­ze­li­ler’ söy­le­şi­si ger­çek­leş­ti­ril­di. Ri­ze­li ya­zar­lar kö­şe­sin­de yazar Tülay De­mir­can Ko­yun­cu okur­la­rı ile bu­lu­şup, soh­bet ede­rek ki­tap­la­rı­nı im­za­la­dı. Rize Gün­le­ri­ni 5 gün bo­yun­ca yüz bin­ler­ce kişi zi­ya­ret etti.
‘ÖZ­LE­NEN BİR TAB­LO­YU HEP BE­RA­BER HA­YA­TA GEÇİRDİK’
RİDEF Genel Baş­ka­nı Hasan Başça, açı­lış gü­nün­den iti­ba­ren ciddi an­lam­da bir yo­ğun­luk ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Çar­şam­ba günü bu mey­dan­da baş­la­yan he­ye­can dün zirve yaptı, yüz bin­ler­ce insan ala­nı­mı­zı zi­ya­ret etti. Bu­gün­de hava çok sıcak ol­ma­sı­na rağ­men ciddi an­lam­da alan­da bir ka­la­ba­lık, stant­lar­da do­lu­luk oldu.
    Yoğun bir il­giy­le kar­şı­laş­tık. İstan­bul hal­kı­na çok te­şek­kür edi­yo­ruz, Rize'den gelen mi­sa­fir­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yo­ruz. Mil­let­ve­kil­le­ri­miz, be­le­di­ye baş­kan­la­rı­mız, ala­nı­mı­zı zi­ya­ret ede­rek he­ye­ca­nı­mı­za ortak ol­du­lar. Bu et­kin­li­ğin ya­pıl­ma­sın­da des­tek olan her­ke­se çok te­şek­kür edi­yo­ruz. Öz­le­nen bir tab­lo­yu hep be­ra­ber ha­ya­ta ge­çir­dik. İstan­bul’da Rize ile dolu 5 gün ge­çir­dik. 13 Rize gün­le­rin­de daha güzel et­kin­lik­ler­le bu­lu­şa­bil­mek için şim­di­den ha­zır­lık­la­rı­mı­za baş­la­ya­ca­ğız” dedi. 12’inci Rize Gün­le­ri, tulum ve ke­men­çe eş­li­ğin­de oy­na­nan ho­ron­lar­la sona erdi.
   

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —