"İSTEĞE BAĞLI BUDAMA İÇİN BAKANLIĞA TEKLİFTE BULUNACAĞIZ"

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar,

Güncel Haberler 9.10.2023 08:50:00 0

İl Baş­ka­nı AYAR, İsteğe bağlı ola­rak bu­da­ma ya­pıl­ma­sı için Ba­kan­lı­ğa bir ça­lış­ma su­na­ca­ğız dedi.
 AK Parti İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan’ı zi­ya­ret Etti.
AK Parti İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar Be­ra­be­rin­de ’ki He­yet­le be­ra­ber Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan’ı Zi­ya­ret ede­rek ha­yır­lı olsun di­lek­le­rin­de bu­lun­du. Baş­kan Ars­lan zi­ya­ret­ten duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­re­rek AK Parti İl Baş­ka­nı Hik­met Ayara te­şek­kür etti. Baş­kan Ars­lan Se­çil­dik­ten bu­gü­ne kadar yap­tık­la­rı ça­lış­ma­lar­la il­gi­li İl Baş­ka­nı Ayara Bil­gi­ler ak­tar­dı.
"15 DÖ­NÜM­LÜK ARAZİMİZDE FAALİYET İÇERİSİNDEYİZ"
Rize Zi­ra­at Odası Ola­rak Fatih Ma­hal­le­sin­de mül­ki­ye­ti oda­mı­za ait olan 15 dö­nüm­lük bir arazi üze­rin­de görev ve so­rum­lu­luk ala­nı­mı­zı ge­niş­let­me im­kâ­nı bul­duk. Bu kap­sam­da böy­le­si­ne büyük bir ara­zi­de neler ya­pa­bi­li­riz ko­nu­sun­da is­ti­şa­re­ler­de bu­lu­na­rak kısa za­man­da 260 bin fi­de­yi yap­tı­ğı­mız sera sis­te­min­de ye­tiş­ti­re­rek bir buçuk TL kar­şı­lı­ğın­da va­tan­daş­la­rı­mı­za da­ğıt­ma im­kâ­nı bul­duk. Bu sa­ye­de mil­le­ti­miz­den gelen kar­şı­lık­la Oda­mı­zın gü­cü­nü sa­ha­da gör­müş olduk.
"SE­RA­DA ÇELİKLEME YÖN­TEMİYLE KLON ÇAY FİDANI YETİŞTİRME PRO­JESİ YA­PI­YO­RUZ"
Doğu Ka­ra­de­niz Pro­je­si Bölge Kal­kın­ma İda­re­si Baş­kan­lı­ğı ‘DOKAP’ Ta­ra­fın­dan Fatih Ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan sera ve proje ala­nın­da ya­pıl­ma­sı plan­la­nan "SE­RA­DA ÇELİKLEME YÖN­TEMİYLE KLON ÇAY FİDANI YETİŞTİRME PRO­JESİ" Ça­lış­ma­la­rı sa­ha­da işlev gören mü­hen­dis­le­ri­miz ta­ra­fın­dan bütün hı­zıy­la devam edi­yor. Bu ko­nu­da hiçte kü­çüm­sen­me­yecek bir ti­tiz­lik­le 150 Bin ‘KLON’ fidan ye­tiş­tir­me im­ka­nı bul­duk. Öte yan­dan, yine pro­je­si oda­mı­za ait olan Çay To­hu­mu yağı fab­ri­ka­sı ku­ra­rak koz­me­tik ala­nın­da kul­la­nıl­mak üzere ça­lış­ma­la­rı­mız ve araş­tır­ma­la­rı­mız uzman ekip­le­ri­miz ta­ra­fın­dan devam edi­yor.
"ARS­LAN PİYA­SA­YA SÜR­DÜK­LERİ ÇAY MO­TO­RU­NU BAŞ­KAN AYARA TA­NIT­TI"
Ars­lan,’ ’ Rize Zi­ra­at Odası ola­rak, yap­tı­ğı­mız gi­ri­şim­ler sa­ye­sin­de ve Genel Mer­ke­zi­mi­zin iz­niy­le yan bir şir­ket kurma im­ka­nı bul­duk. Bu ko­nu­da üre­ti­ci­le­ri­mi­zin bütün is­tek­le­ri­ne cevap ver­mek için ilk adım ola­rak Çay mo­to­ru­nu pi­ya­sa fi­yat­la­rı­nın ol­duk­ça al­tın­da va­tan­daş­la­rı­mız­la bu­luş­tur­duk.
"ÇAY­KUR SÜ­LEY­MAN DEMİREL­DEN KALMA EKİPMAN­LAR­LA ÇA­LI­ŞI­YOR"
ÇAY­KUR’un Bu böl­ge­nin en de­ğer­li ku­ru­lu­şu ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Baş­kan Ars­lan, ÇAKUR po­li­ti­ka­sı­nı de­ğiş­tir­mek zo­run­da­dır. Ye­ni­den re­vi­ze ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Kon­ten­jan­lı gün­le­ri arar olduk. Fab­ri­ka­lar­da bu­lu­nan ekip­man­lar Sü­ley­man De­mi­rel’den kal­mış. Eğer biz­ler ÇAY­KUR’un ka­li­te­sin­den bah­se­de­cek­sek bu tar­la­da baş­lar fab­ri­ka­da biter. Sonuç ola­rak bir şey­ler de­ği­şe­cek­se buna hep bir­lik­te des­tek ol­ma­lı­yız. Yoksa bir adım öteye gi­de­me­yiz, dedi. Rize Zi­ra­at Oda­sı­nın diğer bir ça­lış­ma­sın­dan bah­se­den Ars­lan; Oda ola­rak Mayıs ayı­nın ilk 10 gü­nün­de top­la­ya­ca­ğı­mız Çay­la­rı Oda­mız lo­go­su ve ismi al­tın­da tam de­ğe­rin­de sa­ta­ca­ğız. Çünkü bizim Ça­yı­mız Dün­ya­nı en de­ğer­li ça­yı­dır. Öte yan­dan ,’’Özel­lik­le, ‘Çift­çi­le­ri­mi­zin ihya kap­sa­mı­na alın­ma­sı, yaş çay des­tek kre­di­si­nin ve­ril­me­si, alan bazlı des­tek için ‘ÇKS’ ‘Çift­çi kayıt sis­te­mi’ mazot, gübre ve top­rak ana­li­zi des­tek­le­rin­den ya­rar­lan­mak için ÇAY­KUR Ruh­sat­la­rı­nın Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan kabul edil­me­si ko­nu­la­rın­da Baş­kan Ayar­dan des­tek is­te­yen Ars­lan, Rize he­pi­mi­zin bu gemi ba­tar­sa için­de biz­ler­de ola­ca­ğız. Siz­ler­den des­tek bek­li­yo­ruz, dedi.
"DÜ­ŞÜN­CE­LERİMİZİ BİRLEŞTİRMEK ZO­RUN­DA­YIZ"
Bun­dan son­ra­ki sü­reç­ler­de dü­şün­ce­le­ri­mi­zin bir­leş­me­si ge­re­ki­yor. Bu doğ­rul­tu­da Rize Zi­ra­at Odası ola­rak eli­miz­den ne ge­li­yor­sa ÇAY­KUR içi­nin yap­mak zo­run­da­yız. ÇAY­KUR’un mo­der­ni­ze edil­me­si ge­lecek ne­sil­le­re ak­ta­rıl­ma­sı için ken­di­ni daha güzel an­lat­ma­sı için bazı adım­la­rı at­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne de­ği­nen Ars­lan, alım yer­le­rin­de nö­bet­çi alım yer­le­ri ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Bu ko­nu­lar­da daha ob­jek­tif ka­rar­lar alın­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum,’’ ifa­de­le­ri­ne yer verdi. AK Parti İl Baş­ka­nı Hik
­met Ayar yap­tı­ğı açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer verdi.
Rize Zi­ra­at Oda­sın­da bir de­ği­şi­min ol­du­ğu­nu gör­me­mek im­kân­sız. Hır­sı­nı­zı ve ça­ba­nı­zı gör­mez­den ge­le­me­yiz. Zi­ra­at Oda­sı­nın fa­ali­yet ala­nı­na bak­tı­ğı­nız zaman geniş bir yel­pa­ze önü­nü­ze çı­kı­yor. Bu yel­pa­ze­nin içe­ri­sin­de 204 bin üre­ti­ci ve yak­la­şık bir mil­yon ki­şi­yi ya­kın­dan il­gi­len­di­ri­yor. Bu kap­sam­da bah­set­miş ol­du­ğu­nuz ça­lış­ma­la­rı ve yö­re­sel bazlı so­run­la­rı mut­la­ka ya­kın­dan takip edil­me­si ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum.
"İSTEĞE BAĞLI BU­DA­MA İÇİN BA­KAN­LI­ĞA TEKLİFTE BUL­NA­CA­ĞIZ"
Ayar,’’ Bu­da­ma ko­nu­su siz­ler için nasıl önem arz edi­yor­sa biz­ler için­de önem­li. Bu ko­nu­da is­te­ğe bağlı ola­rak bu­da­ma ya­pıl­ma­sı için Ba­kan­lı­ğa bir ça­lış­ma su­na­ca­ğız. Çünkü de­ne­tim­le­ri sağ­lık­lı yap­maz­sa­nız ve ye­ni­le­me de­ne­tim­le­ri­ni has­sas bir şe­kil­de yap­maz­sa­nız bu­da­ma iş­le­mi­nin bir an­la­mı kal­mı­yor. O yüz­den ya­pa­ca­ğı­mız bu­da­ma iş­le­miy­le be­ra­ber çay­lık alan­la­rı­nın ye­ni­len­me­si ge­re­ki­yor, dedi.
"RİZE İÇİN BİRLEŞ­MEK ZO­RUN­DA­YIZ"
Ayar, Rize için eli­miz­den ne ge­li­yor­sa yap­mak zo­run­da­yız. Bizim pay­daş­lar ara­sın­da bir ve be­ra­ber­li­ği sağ­la­ma­mız ge­re­ki­yor. Bu iliş­ki­ye önem ver­me­miz ge­re­ki­yor. Biz bunun adına neden pay­daş di­yo­ruz, çünkü Rize Zi­ra­at Odası bir pay­daş­tır. Rize Ti­ca­ret Odası Bir pay­daş­tır. Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı bir pay­daş­tır diğer STK tem­sil­ci­lik­le­ri Rize için bir pay­daş­tır. Hatta diğer mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­ni bu pay­daş­la­rın içine kat­mak is­te­rim on­lar­la ko­nu­şa­rak sa­ha­da Rize için neler ya­pa­bi­li­riz an­la­mın­da fi­kir­le­ri­mi­zi or­ta­ya koy­ma­mız ge­re­ki­yor. Genel ola­rak ba­kıl­dı­ğı zaman akıp giden ha­ya­tın içe­ri­sin­de neden ko­nu­şa­ma­ya­lım, neden güzel şey­ler için Rize için önem­li adım­la­rı bir­lik­te at­ma­ya­lım, ’ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
           Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °