İSTİKLÂL MARŞIMIZIN 101. YILI KUTLU OLSUN

İSTİKLÂL MARŞIMIZIN 101. YILI KUTLU OLSUN

Kur­tu­luş mü­ca­de­le­sin­de önem­li bir yeri olan is­tik­lal Mar­şı­mı­zın Ka­bu­lü­nün 101 yıl dö­nü­mü ve­si­le­si ile Ça­ye­li Genç­lik Der­ne­ği Baş­ka­nı Sayın Vatan KA­RA­KAŞ bir mesaj ya­yım­la­dı. Me­sa­jın­da KA­RA­KAŞ;

12 Mart 1921 ta­ri­hin­de Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si ta­ra­fın­dan kabul edi­len İstik­lal Marşı'nın ka­bu­lü­nün 101. yıl­dö­nü­mü­nü kut­la­yan ve Milli Şa­iri­miz Meh­met Akif Ersoy'u anan KA­RA­KAŞ;
    Mil­le­ti­mi­zin Kah­ra­man­lık des­ta­nı olan, İstik­lal Mar­şı­mı­zın mil­le­ti­mi­zin Kur­tu­luş Sa­va­şın­da ta­ri­he altın harf­ler­le yaz­dı­ğı sa­tır­la­ra dö­kül­müş ha­li­ni yan­sıt­tı­ğı­nı söy­le­di.
    Geç­mi­şi­ni bil­me­yen bir nes­lin, mil­le­ti­nin ge­le­ce­ğin­de var ola­ma­ya­ca­ğı, Bu ne­den­le ge­lecek ne­sil­le­ri­mi­ze İstik­lal Marşı’nın her cüm­le­si­nin an­la­mı­nı idrak et­me­si çok önem­li­dir.
    Genç­le­ri­mi­zin milli şa­iri­miz Meh­met Akif Ersoy'un eser­le­ri­ni oku­ma­sı ve onun fi­kir­le­ri­ni takip et­me­le­ri­ni kalp­le­ri­ne zi­hin­le­ri­ne yaz­ma­la­rı­nın çok önem­li ol­du­ğu­nu ifade eden KA­RA­KAŞ, bu şe­kil­de Milli Şa­iri­mi­zin öz­le­mi­ni duy­du­ğu "Asım’ın nesli" hızlı bir şe­kil­de hayat bu­la­cak­tır.
    Vatan top­rak­la­rı işgal al­tın­day­ken milli şa­iri­miz Meh­met Akif Ersoy'un ka­le­me al­dı­ğı İstik­lal Mar­şı­mız, milli mü­ca­de­le ru­hu­nu ve Türk Mil­le­ti'nin vatan sev­gi­si­ni en güzel bi­çim­de yan­sıt­mak­ta­dır.
    Bun­dan tam 101 yıl önce Meh­met Akif Ersoy ta­ra­fın­dan ka­le­me alı­nan milli mar­şı­mız, en zor ve çetin dö­nem­ler­de bile mil­le­ti­mi­ze ilham kay­na­ğı ol­muş­tur.
    Bu duy­gu­lar­la İstik­lal Mar­şı­mı­zın ka­bu­lü­nün 101. yıl­dö­nü­mü­nü ve milli mar­şı­mı­zın ya­za­rı milli şa­iri­miz Meh­met Akif Ersoy'u, kah­ra­man şe­hit­le­ri­miz ve ga­zi­le­ri­mi­zi, rah­met ve min­net­le anı­yo­rum dedi.
   

Ha­ber-Fo­to: İbra­him SAKLI