İTGK Çay Turizmi Toplantısı Yapıldı

Rize İl Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı ‘Çay ve Tu­rizm, Çay Tu­riz­mi’ Gün­de­miy­le Ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 31.10.2022 09:27:00 0
İTGK Çay Turizmi Toplantısı Yapıldı

    İl Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı, Rize Vali Yar­dım­cı­sı Ve­ki­li Er­tuğ­rul ARS­LAN Baş­kan­lı­ğı’nda, İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dür­lü­ğü­nün ko­or­di­nas­yo­nuy­la, Tür­ki­ye Tu­rizm Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Ajan­sı (TGA) Ürün Pa­zar­la­ma Grup Mü­dü­rü Burcu GE­ZE­ROĞ­LU, Des­ti­nas­yon ve Tema Uz­ma­nı Yakup DEMİR, Des­ti­nas­yon Ko­or­di­na­tö­rü Mus­ta­fa Er­cenk KO­CA­OĞ­LU ve kurul üye­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la Çay Çar­şı­sı’nda dü­zen­len­di.
    Kurul üye­le­ri­ne TGA Des­ti­nas­yon v Tema Uz­ma­nı Yakup DEMİR ta­ra­fın­dan İl Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Prog­ra­mı ve Rize Ça­lış­ma­la­rı su­nu­mu, TGA Ürün Pa­zar­la­ma Grup Mü­dü­rü ta­ra­fın­dan kül­tür ro­ta­la­rı, gast­ro­no­mi ve Rize için plan­la­na­cak Çay Ro­ta­sı ça­lış­ma­sı su­nul­du.
    Rize’de çay ve tu­rizm ça­lış­ma­la­rı­nı de­ğer­len­dir­mek üzere Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ar­de­şen Tu­rizm Fa­kül­te­si Dr. Öğrt. Üyesi Elif ACU­NER Rize İli Tu­rizm Po­tan­si­ye­li ve Çay Tu­riz­mi ko­nu­lu su­nu­mu­nu ve Çay Çar­şı­sı Genel Mü­dü­rü Hasan ÖNDER Çay Çar­şı­sı ve tu­rizm ha­re­ket­li­li­ği­ne et­ki­le­ri ko­nu­lu su­nu­mu­nu ger­çek­leş­tir­di. Tu­rizm acen­ta sa­hi­bi Burak AVCI dü­zen­le­dik­le­ri Çay Tur­la­rı ve Te­ma­tik Tur­la­rı kurul üye­le­ri­ne sundu.
    “İl Ta­nı­tım ve Ge­liş­tir­me Prog­ra­mı” kap­sa­mın­da Kısa Va­de­li Ça­lış­ma Planı kap­sa­mın­da çay ro­ta­la­rı­nın ve te­ma­tik ro­ta­la­rın oluş­tu­rul­ma­sı, go­ri­ze­turki­ye di­ji­tal plat­for­mu ve sos­yal medya he­sap­la­rı­na yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rın kurul üye­le­ri ve pay­daş ku­rum­la­rın iş­bir­li­ğiy­le yü­rü­tül­me­si için ça­lış­ma­lar baş­la­tıl­dı.
    Top­lan­tı son­ra­sın­da TGA ka­tı­lım­cı­la­rıy­la Çay Çar­şı­sı ta­nı­tım ge­zi­si dü­zen­len­di, Çayın Se­rü­ve­ni­ni an­la­tan 13 D si­ne­ma iz­len­di. Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay Bah­çe­si ge­zi­le­rek ve çay tu­riz­mi­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­lar de­ğer­len­di­ril­di.
             

  Ha­ber-Fo­to: Çetin ÇAKIR


Anahtar Kelimeler: Turizmi Toplantısı Yapıldı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °