İYİ Parti Rize Merkez İlçe Kongresinde partililer yumruk yumruğa kavga etti

Olaylı geçen İYİ Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığına Gönül Er seçildi.

Güncel Haberler 8.12.2022 10:27:00 0
İYİ Parti Rize Merkez İlçe Kongresinde partililer yumruk yumruğa kavga etti

 İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe 3. Ola­ğan Kong­re­si İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi’nde ya­pıl­dı. Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­nin is­ti­fa et­me­si ile baş­kan­lı­ğı düşen Gönül Er ile onun ye­ri­ne il baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ata­nan İsmail Kes­kin’in ya­rış­tı­ğı kong­re­de 384 de­le­ge­den 349’u oy kul­lan­dı. Oy kul­lan­ma sü­re­ci­nin sona er­me­siy­le açı­lan san­dık­tan İsmail Kes­kin’e 162 oy çı­kar­ken, Gönül Er ise de­le­ge­le­rin 187’sinin oyunu ala­rak ye­ni­den Mer­kez İlçe Baş­kan­lı­ğı’na se­çil­miş oldu.
İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu
Oy sa­yı­mı­nın ar­dın­dan ger­gin­le­şen kong­re so­nun­da Gönül Er'in Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu Asıl lis­te­si şu isim­ler­den oluş­tu; Ahmet Ali Arı­can, Ahmet Asma, Ahmet Ka­len­der, Ab­dül­ke­rim Özkul, Banu Yıl­maz, Bü­lent Bekar, Celil Türüt, Ekrem Bakır, Emine Kes­kin, Fatih Ak­de­mir, Fuat Ya­zı­cı, Hacer Cey­lan, Hakan Mayi, Hakan Nazmi Mısır, Hamza Alaca, Hasan Sa­ru­han, Han­dan Çelik, Ha­ti­ce Çepni, İbra­him Ka­ra­su, Kamil Top­tan, Mus­ta­fa Us­ta­oğ­lu, Mur­şit Kara, Mus­ta­fa Uzun, Ner­min Kan­de­mir, Onur Baş, Osman De­li­ha­san, Ömer Çilli, Şaban Onat Güner, Yeter Ci­ve­lek, Tuğba Av­cı­lar, Uur Kay­taz, Yunus Güzel
İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu Yedek lis­te­si şu isim­ler­den oluş­tu; Bur­han As­lan­ka­ya, Ali Yakup Konak, Yakup Çil, Mu­ham­met Varlı, Murat Kü­çük­mus­ta­fa, Hasan İsla­moğ­lu, İbra­him Çal, Vol­kan Ak­te­pe, Hakan De­mir­ci, Ufuk Erten, Ham­di­ye Ci­ve­lek, Halil Tüy­süz, Adil Al, Mah­mut Erol, Yal­çın Ko­yun­cu, Gür­kan Alkan, Mine Ku­le­li, Ad­li­ye Ci­han­gir, Bey­han Öksüz, Sadri Ci­ve­lek, Hü­se­yin Sa­ru­han, Eyüp Ka­len­der, Havva Ka­len­der, Ra­ma­zan Ci­ve­lek, Nec­det Meral, Ka­dir­han Yıl­maz, İlyas Azak, Meh­pup Ka­ra­su, Sul­tan Selim Aşar, Ze­ke­ri­ya Yıl­maz, Avni Kar, Asu­man Ha­cı­öme­roğ­lu Şeker
 Oy­la­rın sa­yıl­ma­sın­dan sonra bir ko­nuş­ma yapan İsmail Kes­kin:"Ben Bu par­ti­yi Okey ma­sa­la­rı­na meze edecek hale ge­tirt­tir­me­ye­ce­ğim. Bu bi­lin­sin. Gö­re­vim olsun ol­ma­sın benim par­ti­me leke sü­recek her­han­gi biri olur­sa ma­ka­mı ne olur­sa olsun onun be­de­li­ni her türlü öde­ti­rim. Ben so­kak­ta olur­ken masa ba­şı­na otu­rup fo­toğ­raf ver­mek­le mer­kez ilçe baş­kan­lı­ğı olmaz. Ko­ca­la­rı­na iş bulma yeri de­ğil­dir mer­kez ilçe baş­kan­lı­ğı. 5 se­ne­dir bu par­ti­nin maddi ma­ne­vi fi­nans­ma­nı­nı Kes­ki­noğ­lu aile­si sağ­lı­yor. Şu ana kadar söy­le­me­dim, söy­le­mek zo­run­da­yım. Ben ko­lu­mu değil be­de­ni­mi koy­dum bu iş üze­ri­ne. Ama fı­rıl­dak gibi ak par­ti­li­le­ri, MHP uzan­tı­la­rı­nı üye yap­ma­dım, yap­ma­ya­ca­ğım da. Benim par­tim bir par­ti­nin kuy­ru­ğu hiç­bir zaman ol­ma­ya­cak. Bu böyle bi­lin­sin. Bunun be­de­li­ni, so­kak­lar­da cad­de­ler­de gör­me­di­ğim zaman benim par­ti­min mü­ca­de­le­si­ni, bunun he­sa­bı­nı her­kes­ten so­ra­rım" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İsmail Kes­kin'in ko­nuş­ma­sın­dan sonra sa­lon­da bir anda ses­ler yük­sel­me­ye baş­la­dı. Tar­tış­ma­nın şid­de­ti art­tık­ça kav­ga­ya dö­nüş­tü ve bir anda salon ka­rış­tı. İYİ Parti İl Baş­ka­nı Av. Ay­şe­gül Öz­ya­nık’ın "Sakin olun" çağ­rı­la­rı­na kulak ver­me­yen sa­lon­da­ki par­ti­li­ler bir­bir­le­ri­ne sal­dır­dı. Sa­lo­nun dı­şı­na taşan kavga em­ni­yet güç­le­ri ve diğer par­ti­li­ler­ce ta­raf­la­rın uzak­laş­tı­rıl­ma­sıy­la son buldu.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °