İYİ Parti Rize Merkez İlçe Kongresinde partililer yumruk yumruğa kavga etti

İYİ Parti Rize Merkez İlçe Kongresinde partililer yumruk yumruğa kavga etti

Olaylı geçen İYİ Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığına Gönül Er seçildi.

 İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe 3. Ola­ğan Kong­re­si İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi’nde ya­pıl­dı. Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­nin is­ti­fa et­me­si ile baş­kan­lı­ğı düşen Gönül Er ile onun ye­ri­ne il baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ata­nan İsmail Kes­kin’in ya­rış­tı­ğı kong­re­de 384 de­le­ge­den 349’u oy kul­lan­dı. Oy kul­lan­ma sü­re­ci­nin sona er­me­siy­le açı­lan san­dık­tan İsmail Kes­kin’e 162 oy çı­kar­ken, Gönül Er ise de­le­ge­le­rin 187’sinin oyunu ala­rak ye­ni­den Mer­kez İlçe Baş­kan­lı­ğı’na se­çil­miş oldu.
İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu
Oy sa­yı­mı­nın ar­dın­dan ger­gin­le­şen kong­re so­nun­da Gönül Er'in Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu Asıl lis­te­si şu isim­ler­den oluş­tu; Ahmet Ali Arı­can, Ahmet Asma, Ahmet Ka­len­der, Ab­dül­ke­rim Özkul, Banu Yıl­maz, Bü­lent Bekar, Celil Türüt, Ekrem Bakır, Emine Kes­kin, Fatih Ak­de­mir, Fuat Ya­zı­cı, Hacer Cey­lan, Hakan Mayi, Hakan Nazmi Mısır, Hamza Alaca, Hasan Sa­ru­han, Han­dan Çelik, Ha­ti­ce Çepni, İbra­him Ka­ra­su, Kamil Top­tan, Mus­ta­fa Us­ta­oğ­lu, Mur­şit Kara, Mus­ta­fa Uzun, Ner­min Kan­de­mir, Onur Baş, Osman De­li­ha­san, Ömer Çilli, Şaban Onat Güner, Yeter Ci­ve­lek, Tuğba Av­cı­lar, Uur Kay­taz, Yunus Güzel
İYİ Parti Rize Mer­kez İlçe Yö­ne­tim Ku­ru­lu Yedek lis­te­si şu isim­ler­den oluş­tu; Bur­han As­lan­ka­ya, Ali Yakup Konak, Yakup Çil, Mu­ham­met Varlı, Murat Kü­çük­mus­ta­fa, Hasan İsla­moğ­lu, İbra­him Çal, Vol­kan Ak­te­pe, Hakan De­mir­ci, Ufuk Erten, Ham­di­ye Ci­ve­lek, Halil Tüy­süz, Adil Al, Mah­mut Erol, Yal­çın Ko­yun­cu, Gür­kan Alkan, Mine Ku­le­li, Ad­li­ye Ci­han­gir, Bey­han Öksüz, Sadri Ci­ve­lek, Hü­se­yin Sa­ru­han, Eyüp Ka­len­der, Havva Ka­len­der, Ra­ma­zan Ci­ve­lek, Nec­det Meral, Ka­dir­han Yıl­maz, İlyas Azak, Meh­pup Ka­ra­su, Sul­tan Selim Aşar, Ze­ke­ri­ya Yıl­maz, Avni Kar, Asu­man Ha­cı­öme­roğ­lu Şeker
 Oy­la­rın sa­yıl­ma­sın­dan sonra bir ko­nuş­ma yapan İsmail Kes­kin:"Ben Bu par­ti­yi Okey ma­sa­la­rı­na meze edecek hale ge­tirt­tir­me­ye­ce­ğim. Bu bi­lin­sin. Gö­re­vim olsun ol­ma­sın benim par­ti­me leke sü­recek her­han­gi biri olur­sa ma­ka­mı ne olur­sa olsun onun be­de­li­ni her türlü öde­ti­rim. Ben so­kak­ta olur­ken masa ba­şı­na otu­rup fo­toğ­raf ver­mek­le mer­kez ilçe baş­kan­lı­ğı olmaz. Ko­ca­la­rı­na iş bulma yeri de­ğil­dir mer­kez ilçe baş­kan­lı­ğı. 5 se­ne­dir bu par­ti­nin maddi ma­ne­vi fi­nans­ma­nı­nı Kes­ki­noğ­lu aile­si sağ­lı­yor. Şu ana kadar söy­le­me­dim, söy­le­mek zo­run­da­yım. Ben ko­lu­mu değil be­de­ni­mi koy­dum bu iş üze­ri­ne. Ama fı­rıl­dak gibi ak par­ti­li­le­ri, MHP uzan­tı­la­rı­nı üye yap­ma­dım, yap­ma­ya­ca­ğım da. Benim par­tim bir par­ti­nin kuy­ru­ğu hiç­bir zaman ol­ma­ya­cak. Bu böyle bi­lin­sin. Bunun be­de­li­ni, so­kak­lar­da cad­de­ler­de gör­me­di­ğim zaman benim par­ti­min mü­ca­de­le­si­ni, bunun he­sa­bı­nı her­kes­ten so­ra­rım" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İsmail Kes­kin'in ko­nuş­ma­sın­dan sonra sa­lon­da bir anda ses­ler yük­sel­me­ye baş­la­dı. Tar­tış­ma­nın şid­de­ti art­tık­ça kav­ga­ya dö­nüş­tü ve bir anda salon ka­rış­tı. İYİ Parti İl Baş­ka­nı Av. Ay­şe­gül Öz­ya­nık’ın "Sakin olun" çağ­rı­la­rı­na kulak ver­me­yen sa­lon­da­ki par­ti­li­ler bir­bir­le­ri­ne sal­dır­dı. Sa­lo­nun dı­şı­na taşan kavga em­ni­yet güç­le­ri ve diğer par­ti­li­ler­ce ta­raf­la­rın uzak­laş­tı­rıl­ma­sıy­la son buldu.