“İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU PROJESİYLE DESTEKLENMELİDİR”

“İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU PROJESİYLE DESTEKLENMELİDİR”

Rize’ye yıl­lar­dır ya­pı­lan ya­tı­rım­lar ve pro­je­ler nok­ta­sın­da siz de­ğer­li, Rize ba­sı­nı­mı­zın ça­lış­ma­la­rı­mı­zı de­ğer­li hem­şe­ri­le­ri­mi­ze ulaş­tır­ma nok­ta­sın­da önem­li kat­kı­lar sağ­la­mak­ta­sı­nız.

  Rize Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurlu Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU;
“İYİDERE LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLU PROJESİYLE DESTEKLENMELİDİR”

 RTSO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu, be­ra­be­rin­de, RTSO Mec­lis Baş­ka­nı Şükrü Ce­va­hir ve bir kısım YK Üye­le­riy­le bir­lik­te, Ya­ka­moz Res­to­ran­da Rize ba­sı­nıy­la kah­val­tı­lı is­ti­şa­re top­lan­tı­sın­da bir araya geldi.
    Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası YK Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu, “Rize’ye yıl­lar­dır ya­pı­lan ya­tı­rım­lar ve pro­je­ler nok­ta­sın­da siz de­ğer­li, Rize ba­sı­nı­mı­zın ça­lış­ma­la­rı­mı­zı de­ğer­li hem­şe­ri­le­ri­mi­ze ulaş­tır­ma nok­ta­sın­da önem­li kat­kı­lar sağ­la­mak­ta­sı­nız. Ya­zı­lı ve gör­sel basın ola­rak oda­mı­zın ça­lış­ma­la­rı­na ver­di­ği­niz haber des­tek­le­ri­niz­le yö­ne­ti­mim ola­rak siz­le­re te­şek­kür edi­yo­ruz.” dedi.

RTSO YK Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu, “Ön­ce­lik­le he­pi­mi­zi en çok se­vin­di­ren, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı­mı­zın hiz­me­te gir­me­si­ne sa­yı­lı gün­ler kal­mış­tır.
    RTSO ola­rak, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı­nın in­şa­atı ya­pı­mı­nı ça­lış­ma­la­rı­nı belli ara­lık­la­ra ye­rin­de takip edi­yo­ruz. Rize’nin ha­va­li­ma­nı ol­ma­sı ile bir­lik­te, Rize’de hiz­met veren çe­şit­li ti­ca­ri sek­tör­le­ri­miz, çay ta­rı­mı, tu­rizm ve ili­miz­de­ki diğer önem­li kurum ve ku­ru­luş­la­rı­mız önem­li bü­yü­me ve ge­liş­me kay­de­de­cek­ler­dir.
    Yine ili­mi­zin eko­no­mi­si için çok önem­li bir ya­tı­rım olan İyi­de­re lo­jis­tik mer­ke­zi­nin in­şa­atı da hızla ta­mam­lan­mak üze­re­dir.
    Lo­jis­tik Mer­kez Rize’mizin atar­da­mar­la­rın­dan bi­ri­si ola­cak­tır. Ha­va­li­ma­nı, Ovit tü­ne­li, lo­jis­tik mer­ke­zi gibi viz­yon pro­je­le­rin her bi­ri­si­ne bir­bi­ri­ne bağlı en­teg­re pro­je­ler­dir. O ne­den­le İyi­de­re lo­jis­tik mer­ke­zi, İkiz­de­re, Ovit, ,İspir, Er­zu­rum gü­zer­ga­hın­da devam eden tünel ve yol in­şa­at­la­rı­nın ta­mam­lan­ma­sı önem arz et­mek­te­dir.
    İyi­de­re lo­jis­tik mer­ke­zi iler­le­yen za­man­lar­da mut­la­ka de­mir­yo­lu pro­je­si ile des­tek­len­me­si ge­re­kir. Di­yar­ba­kır ilin­de büyük bir lo­jis­tik mer­ke­zi ya­pı­lı­yor. Bu mer­ke­zi İyi­de­re lo­jis­tik mer­ke­ziy­le en­teg­re etme ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­mış bu­lu­nu­yo­ruz. Bu bah­set­ti­ğim pro­je­ler ül­ke­mi­zin ve Rize ili­mi­zin viz­yon pro­je­le­ri­dir.” dedi.
    Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası YK Baş­ka­nı Ka­ra­meh­me­toğ­lu; “Ha­va­li­ma­nı­mız yakın bir ta­rih­te hiz­me­te gi­re­ce­ği için ve de yak­la­şan yaz mev­si­mi ne­de­niy­le, yurt içi ve yurt­dı­şı ne­de­niy­le Rize’mize tu­rist ola­rak ge­lecek olan ya­ban­cı ül­ke­ler­den tu­rist­ler için, Ayder ve diğer tu­rizm böl­ge­miz ve diğer tu­rizm alan­la­rı­mız başta olmak üzere, Ayder kent­sel pro­je­le­ri­nin bir an önce ta­mam­lan­ma­sı ge­re­kir.
    Yine Rize şehir mer­ke­zi­mi­zin bir­çok nok­ta­sın­da TOKİ üze­rin­den devam eden kent­sel dö­nü­şüm pro­je­le­ri­nin ya­pı­mı kış mev­si­mi­nin de bit­me­siy­le hız ka­zan­mış­tır. Böl­ge­miz­de iş yapan mü­te­ah­hit fir­ma­la­rı­mız ay­lar­dır sek­tör­de ya­şa­nan sı­kın­tı­lar ne­de­ni ile mağ­du­ri­yet­le­ri­ni dile ge­tir­mek­te­dir­ler. Coğ­raf­ya­mı­zın ya­kı­nın­da bi­ra­yı aş­kın­dır devam eden sa­va­şın da ge­tir­di­ği eko­no­mik zor­luk­lar ve de uzun za­man­dır devam eden pan­de­mi mağ­du­ri­ye­ti ne­de­niy­le de in­şa­at sek­tö­rü sek­te­ye uğ­rat­mış­tır. İnşaat ürün­le­rin­de yük­sek fiyat ar­tış­la­rı ve mal­ze­me te­da­rik ek­sik­lik­le­ri ya­şan­mak­ta­dır. Rize or­ga­ni­ze sa­na­yii böl­ge­sin­de 10’a yakın fark­lı sek­tör­de ürün üre­ti­mi­ne baş­lan­mış­tır. Bu da se­vin­di­ri­ci bir ge­liş­me­dir. İş is­tih­dam ve ürün üre­ti­mi açı­sın­dan se­vin­di­ri­ci ge­liş­me­dir. Sa­na­yii böl­ge­miz­de 2. Etap ka­mu­laş­tır­ma ça­lış­ma­la­rın­da %88 se­vi­ye­si­ne ula­şıl­mış­tır. Bu ka­mu­laş­tır­ma ça­lış­ma­la­rı­nın %100’ni Nisan ayı­nın so­nu­na kadar ta­mam­la­mış ola­cak.” dedi.
    RTSO YK Baş­ka­nı Ka­ra­meh­me­toğ­lu; “İlimiz ve böl­ge­miz için çay ta­rı­mı­nın ne kadar önem­li ol­du­ğu­nu her bi­ri­miz çay üre­ti­ci­si ola­rak bil­mek­te­yiz. O ne­den­le Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin ha­zır­la­mış ol­du­ğu çay ka­nu­nu ça­lış­ma­sı bir an önce TBMM’de mec­lis­ten geç­me­li­dir. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ta­li­ma­tı ile baş­la­tıl­mış olan çay ka­nu­nun bir an önce so­nuç­lan­ma­sı­nı üre­ti­ci­le­ri­miz, biz­ler, diğer STK’lar ve çay sa­na­yi­ci­le­ri­miz bek­le­mek­te­dir­ler. Yeni tarım ba­ka­nı­mız çay ka­nu­nu tas­la­ğı ile il­gi­li ya­pıl­ma­sı ge­re­ke­nin artık ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ni üre­ti­ci­le­ri­miz ve çay sa­na­yi­ci­le­ri­miz açı­sın­dan ön­ce­lik arz et­mek­te­dir. Böl­ge­miz ve ili­mi­zin en önem­li ge­ti­ri­si olan ça­yı­mız­da üre­ti­ci­ler bu yıl gübre kul­la­nı­mı nok­ta­sın­da zor­luk­lar ya­şa­mak­ta­lar. Ma­lu­mu­nuz gübre fi­yat­la­rı çok yük­sek ra­kam­la­ra ulaş­tı. Ürün te­da­ri­kin­de yük­sek fi­yat­lar ne­de­ni ile te­dir­gin­lik ya­şa­mak­ta­dır­lar. Gübre kul­la­nı­mın­da üre­ti­ci­le­ri­mi­zin dev­let des­te­ği­ne ih­ti­yaç duy­mak­ta­dır­lar.” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI