Kadın İstihdamına Güzellik Sektöründen Dev Destek

Tür­ki­ye nü­fu­su­nun %49,9’unu kadın nü­fu­su oluş­tu­ru­yor­sa da kadın is­tih­da­mı­na yö­ne­lik durum pek de iç açıcı değil. TÜİK ve­ri­le­ri­ne göre Tür­ki­ye’de ka­dın­la­rın is­tih­dam oranı, er­kek­le­rin ya­rı­sın­dan d

Güncel Haberler 22.08.2022 09:37:00 0
Kadın İstihdamına Güzellik Sektöründen Dev Destek

    Bu so­ru­nun te­me­lin­de eği­tim, sos­yo-eko­no­mik şart­lar, cin­si­yet eşit­siz­li­ği­gi­bi bir­çok neden ya­tı­yor. Ka­dın­la­rın iş ya­şa­mın­da daha çok var ola­bil­me­le­ri­için dev­let des­tek­li çe­şit­li im­kân­lar su­nu­lu­yor. Mes­lek kurs­la­rı bu im­kân­lar ara­sın­da en çok talep gö­ren­le­rin­ba­şın­da ge­li­yor. Ni­te­lik­li kadın is­tih­da­mı ve gi­ri­şim­ci­li­ğin art­ma­sı yö­nün­de­bü­yük rol oy­na­yan mes­lek kurs­la­rı fark­lı sek­tör­ler­de ka­dı­nis­tih­da­mı­nın art­ma­sı­na katkı sağ­lı­yor.
“10­bin­den Fazla Pro­fes­yo­ne­li Sek­tö­re Ka­zan­dır­dık”
    Dün­ya­da 500­mil­yar dolar pazar bü­yük­lü­ğü­ne sahip olan gü­zel­lik ve koz­me­tik sek­tö­rün­de­ni­te­lik­li kadın is­tih­da­mı­nın öne­mi­ne dik­kat çeken Ba­tal­lı Royal Eği­tim­Ku­rum­la­rı Kurs Mü­dü­rü Benay Ba­tal­lı, “İyi ye­tiş­miş, do­na­nım­lı per­so­nel­ler sek­tör­de­da­ha kolay iş bu­la­bi­li­yor ya da kendi işi­nin sa­hi­bi ola­bi­li­yor. Gü­zel­lik ve koz­me­tik­sek­tö­rün­de ni­te­lik­li kadın is­tih­da­mı­nı ar­tır­ma­ya yö­ne­lik eği­tim prog­ram­la­rı ve­kurs­lar­la 10 bin­den fazla pro­fes­yo­ne­li sek­tö­re ka­zan­dır­dık. Gü­zel­lik Uz­man­lı­ğı,Ka­lı­cı Mak­yaj ve Pro­tez Tır­nak kurs­la­rın­da te­orik eği­tim­le­rin yanı sıra pra­ti­kuy­gu­la­ma im­kâ­nı­na da sahip olan kur­si­yer­ler, eği­tim so­nun­da Milli Eği­tim­Ba­kan­lı­ğı onay­lı dip­lo­ma­la­rı­na sahip olu­yor­lar. İstih­dam he­de­fi­ni 2023 yı­lı­için 2 ka­tı­na çı­kar­ma­yı he­def­li­yo­ruz” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ka­dın­lar Kendi İşinin Pat­ro­nu olu­yor
    Be­nay­Ba­tal­lı, “Güçlü Kadın, Güçlü Tür­ki­ye” mot­to­suy­la Gü­zel­lik ve koz­me­tik sek­tö­rün­de­ka­ri­yer sa­hi­bi ya da kendi işi­nin pat­ro­nu olmak is­te­yen­ler için, kap­sam­lı te­orik ve pra­tik eği­tim­le­rin ve­ril­di­ği mes­lek edin­dir­me kurs­la­rı­nın­ye­ni dönem ka­yıt­la­rı baş­la­dı­ğı da söz­le­ri­ne ek­le­di.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °