KADIN KOOPERATİFLERİ EL SANATLARI SATIŞ NOKTASI ÇAY ÇARŞISINDA AÇILDI

Açı­lı­şa, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin, Kadın Ko­ope­ra­tif üye­le­ri,Si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri, Kurum Ku­ru­luş Mü­dür­le­ri, Muh­tar­lar ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.

Yerel Haberler 31.10.2022 09:29:00 0
KADIN KOOPERATİFLERİ EL SANATLARI SATIŞ NOKTASI ÇAY ÇARŞISINDA AÇILDI

    Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize Va­li­si Kemal Çeber, Rize Be­le­di­ye­si kat­kı­la­rı ile El ele gönül gönül’e ve­re­rek, Kadın eme­ği­nin se­si­ni, Rize Çay çar­şı­sın­dan “Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri El Sa­nat­la­rı Satış Nok­ta­sı “ açı­lış tö­re­ni ile Ri­ze­li­le­rin hiz­me­ti­ne sundu.
    Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri El Sa­nat­la­rı Satış Nok­ta­sı Açı­lış ko­nuş­ma­sın­da Rize Va­li­si Kemal Çeber; “Bu satış nok­ta­sı ta­ma­men Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mı­zın ta­ki­bi ve yön­len­dir­me­si doğ­rul­tu­sun­da hiz­me­te girdi.
    Çok önem­li bir mer­ke­zi­miz ola­cak ön­ce­lik­le Baş­ka­nı­mız Rahmi Bey’e çok te­şek­kür edi­yo­rum. Çay çar­şı­mız da bu­ray­la be­ra­ber çok an­lam­lı ola­cak.
    Rize Tu­rizm i ve des­ti­nas­yo­nu­nu ta­nıt­ma an­la­mın­da çok önem­li bir yere sahip ola­cak” dedi.
    Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ise ko­nuş­ma­sın­da;”Fi­zik­sel an­lam­da küçük ama ni­te­lik ve key­fi­yet açı­sın­dan çok önem­li bir açı­lış bu bizim için.
    Gö­re­ve gel­di­ğim gün iti­ba­rı ile yıl­lar­dır Ka­dın­la­rı­mı­zın el emek­le­ri­ni Halk Eği­tim Mer­ke­zi­mi­zin nez­din­de gezip gö­rür­dük. Ama ben her zaman so­rar­dım bize bun­la­rı ser­gi­le­di­niz gör­dük peki daha sonra ne ya­pı­yor­su­nuz de­di­ğim­de, alıp eve gö­tü­rü­yo­ruz çeyiz ola­rak sak­lı­yo­ruz, esnaf ta­nı­dık varsa on­la­rın dük­kâ­nı­na ko­yu­yo­ruz, eş dost ak­ra­ba ya ve­ri­yo­ruz di­yor­lar­dı.
    Benim hep ha­ya­lim­dey­di. Be­le­di­ye baş­ka­nı olun­ca da be­le­di­ye­nin ya­pa­bi­le­ce­ği bu tip yer­ler­de sos­yal te­sis­ler­de satış nok­ta­sı oluş­tur­ma dü­şün­cem ve sö­zü­müz Çay Çar­şı­sın­da ha­ya­ta geç­miş oldu.
    Bu bir baş­lan­gıç kendi sos­yal te­sis­le­ri­miz­de de ba­yan­la­rı­mı­zın bu­luş­ma nok­ta­la­rı­nı oluş­tu­ra­ca­ğız. Gelen tu­rist­le­ri­miz­de Rize’ye ait bir eser ola­rak bu­ra­lar­dan al­dık­la­rı ürün­le­ri ev­le­ri­nin bir kö­şe­sin­de ha­tı­ra ola­rak sak­la­ya­cak­tır. Necip Fa­zı­lın da de­di­ği gibi “To­mur­cuk ver­me­yen ağaç kü­tük­tür” bu as­lın­da şu de­mek­tir her­ke­sin bir ide­ali ol­ma­sı lazım. Onun için bun­lar ev­ler­de ka­dın­la­rı­mı­zın gön­lün­de kal­bin­de ye­şe­ren nok­ta­lar­dır. Ken­di­le­ri­ni ifade et­me­le­ri­nin adı­dır. Maddi ka­zanç­tan zi­ya­de ma­ne­vi ka­zan­cı mut­lu­lu­ğu daha faz­la­dır” di­ye­rek emeği geçen her­ke­se te­şek­kür etti.
    Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri adına duy­gu­la­rı­nı ifade eden Emine Kan­be­roğ­lu’nun ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri El Sa­nat­la­rı Satış Nok­ta­sı Açı­lış kur­de­le­si ke­si­lip ürün­ler in­ce­len­di.
Fo­toğ­raf­lar: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su
Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °