"KADIN KOOPERATİFLERİNİN DESTEKLENMESİNDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, "KADIN KOOPERATİFLERİNİN DESTEKLENMESİNDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ"

Güncel Haberler 9.09.2023 10:17:00 0

 Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si, sür­dü­rü­le­bi­lir­lik­le­ri­nin sağ­lan­ma­sı, ku­rum­sal ka­pa­si­te­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si ve gö­rü­nür­lük­le­ri­nin art­tı­rıl­ma­sı he­de­fiy­le yü­rü­tü­len “Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri­nin Güç­len­di­ril­me­si İşbir­li­ği Pro­to­ko­lü” ye­ni­le­ne­rek 5 yıl daha uza­tı­la­cak.
 Cum­hur­baş­kan­lı­ğı 100 Gün­lük İcraat Prog­ra­mın­da yer alan ‘Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si’ he­de­fi kap­sa­mın­da, Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ko­or­di­nas­yo­nun­da Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı iş bir­li­ğin­de 2018 yı­lın­da ‘Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri­nin Güç­len­di­ril­me­si İşbir­li­ği Pro­to­ko­lü’ im­za­lan­dı.
Pro­to­kol kap­sa­mın­da 81 ilde ‘Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri Ça­lış­ma Grup­la­rı’ oluş­tu­ru­la­rak yıl­lık fa­ali­yet plan­la­rı ha­zır­lan­dı. Fa­ali­yet plan­la­rın­da; atöl­ye ça­lış­ma­la­rı ve se­mi­ner­le­re yer ve­ril­di.
Üçlü pro­to­kol­de yer alan he­def­ler ve Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İcraat Prog­ram­la­rı kap­sa­mın­da Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri Böl­ge­sel Bu­luş­ma­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­di. Ger­çek­leş­ti­ri­len 10 Böl­ge­sel Bu­luş­ma ile 3.550 ki­şi­ye ula­şıl­dı. Bu bu­luş­ma­lar­la kadın ko­ope­ra­tif­le­ri ara­sın­da ile­ti­şi­min ge­liş­tir­me­si, yerel yö­ne­tim­le­rin kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin des­tek­len­me­si ko­nu­sun­da far­kın­da­lık­la­rı­nın art­tı­rıl­ma­sı ve iyi uy­gu­la­ma­la­rın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı he­def­len­di.
1.007 yeni kadın ko­ope­ra­ti­fi ku­rul­du
Pro­to­kol kap­sa­mın­da, ay­rı­ca, 81 ilde 894 ça­lış­tay, eği­tim ve bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­la­rı ya­pıl­dı. Bu eği­tim ve top­lan­tı­lar­la yak­la­şık 45 bin ki­şi­ye ula­şı­lır­ken; 434 ko­ope­ra­tif zi­ya­re­ti ger­çek­leş­ti­ril­di, 1.007 yeni kadın ko­ope­ra­ti­fi ku­rul­du.
Ye­ni­le­ne­rek, 5 yıl daha uza­tı­lı­yor; Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­ni teş­vik etmek, on­la­rın güç­len­di­ril­me­si ve sür­dü­rü­le­bi­lir­lik­le­ri­nin sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la 2023 yılı iti­ba­rıy­la ta­mam­la­nan “Kadın Ko­ope­ra­tif­le­ri­nin Güç­len­di­ril­me­si İşbir­li­ği Pro­to­ko­lü”, 6 Eylül 2023 ta­ri­hin­de dü­zen­le­necek imza tö­re­niy­le 5 yıl daha uza­tı­la­cak. Tören, Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı’nın ev sa­hip­li­ğin­de ger­çek­le­şecek.
Yeni he­def­ler be­lir­len­di; Yeni pro­to­kol­le ya­pı­la­cak iş bir­li­ğin­de şu he­def­ler yer alı­yor:
Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si­ne yö­ne­lik mer­ke­zi ve yerel dü­zey­de yü­rü­tü­lecek proje, prog­ram ve fa­ali­yet­le­rin des­tek­len­me­si için güçlü iş bir­lik­le­ri sağ­la­na­cak.
Proje ge­liş­tir­me-uy­gu­la­ma, ürün ge­liş­tir­me, sa­tış-pa­zar­la­ma, tek­no­lo­ji kul­la­nı­mı, mar­ka­laş­ma, mu­ha­se­be gibi ko­nu­lar­da eği­tim, da­nış­man­lık ve tek­nik des­tek sun­mak için ge­rek­li ça­lış­ma­lar yü­rü­tü­lecek.
Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin üre­tim, satış ve pa­zar­la­ma ko­nu­sun­da des­tek­len­me­si ama­cıy­la 3 ba­kan­lık dı­şın­da diğer kurum ve ku­ru­luş­lar­la iş bir­li­ği için­de ça­lış­ma­lar ya­pı­la­cak.
Kadın ko­ope­ra­tif­le­ri ara­sın­da ti­ca­ri iş bir­li­ği­nin sağ­lan­ma­sı ve iyi uy­gu­la­ma­la­rın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la yeni fa­ali­yet­ler­de bu­lu­nu­la­cak.
    Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
    Kay­nak: ASHB Basın Mü­şa­vir­li­ği


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °