KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TRABZON, OF VE RİZE'DE AÇIK DERS YAPTI

Kadir Has Üni­ver­si­te­si Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Nihat Ber­ker ta­ra­fın­dan ve­ri­len her­ke­se açık ders­te Açık Ders Trab­zon, Of, Rize de öğ­ren­ci­ler­le bu­luş­tu.

Yerel Haberler 1.09.2022 12:20:00 0
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TRABZON, OF VE RİZE

    Mü­hen­dis­lik ve Doğa Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si De­ka­nı ve Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Nihat Ber­ker baş­kan­lı­ğın­da ya­pı­lan açık ders­ler­de Tür­ki­ye’nin insan, eko­no­mi, kül­tür di­na­mo­su ola­rak Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de Trab­zon, Of, Rize in­ce­len­di.
    On dört haf­ta­lık bir sınıf ça­lış­ma­sın­dan sonra, derse ka­tı­lan öğ­ren­ci­ler ho­ca­la­rı ile bir­lik­te “Ye­rin­de Öğ­ren­me Ge­zi­si” kap­sa­mın­da bu di­na­mo­lar­da çe­şit­li in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du­lar.
    Ye­rin­de öğ­ren­me Ge­zi­si prog­ra­mın­da Rize yerel ba­sı­nın­da Züm­rüt Ga­ze­te­si­ni zi­ya­ret eden Kadir Has Üni­ver­si­te­si öğ­ren­ci ve ho­ca­la­rı Ga­ze­te Sa­hi­bi Ali Gökay Ba­koğ­lu’ndan 70 yıl­dır Rize’de ya­yın­la­nan Züm­rüt Ga­ze­te­si­nin yayın po­li­ti­ka­sı ve ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bil­gi­ler al­dı­lar.
    Ba­koğ­lu Ga­ze­te­nin Rize ve belge kül­tü­rü­ne önem­li ça­lış­ma­lar­da bu­lun­du­ğu­nu ve Rize’deki en eski ga­ze­te ol­ma­sı ba­kı­mın­dan böl­ge­de basın okulu ola­rak ta hiz­met ver­di­ği­ni söy­le­di. Ga­ze­te­nin Baş­ya­za­rı İsmet Kö­soğ­lu, Ya­zar­la­rın­dan B.​ Ali Ka­val­cı ve Selim De­ni­zalp de ga­ze­te­nin haber kay­nak­la­rı ve yayın çiz­gi­si ko­nu­sun­da ay­dın­la­tı­cı bil­gi­ler ver­di­ler.
    Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof.​Dr. Nihat Ber­ker 2020-2021 Bahar Dö­ne­mi’nde “Trab­zon, Of, Rize: Di­na­mo­lar!” der­sin­de aşa­ğı­da­ki konu baş­lık­la­rın­da hak­kın­da proje bazlı ça­lış­ma­lar yap­tık­la­rı­nı söy­le­di.
1. Mo­dern Tarih.
2. Kent Ha­ri­ta­sı, Ma­hal­le­ler, De­ği­şim­ler. İl Ha­ri­ta­sı, İlçe Bağ­lan­tı­la­rı.
3. Eko­no­mi: Kent için­de, Tür­ki­ye ve Dün­ya­ya.
4. Eği­tim Ya­pı­sı: Üni­ver­si­te­ler, Li­se­ler, İlk Öğ­re­tim.
5. Sağ­lık Hiz­met­le­ri ve Araş­tır­ma­la­rı.
6. Be­le­di­ye ve Diğer İdari Ya­pı­lar. Si­ya­si Yapı.
7. Trab­zons­por ve Diğer Spor.
8. Nüfus. Kent­ten Tür­ki­ye ve Dün­ya­ya Ki­şi­ler.
9. Yerel Medya: Geç­miş­te ve Şimdi.
10. Deniz ve su, yağ­mur ve fır­tı­na.
Proje ko­nu­la­rı doğ­rul­tu­sun­da dü­zen­le­nen Ye­rin­de Öğ­ren­me Ge­zi­sin­de, Trab­zon Tarih Mü­ze­si, Trab­zon Ata­türk Köşkü, Aya­sof­ya Mü­ze­si, Boz­te­pe, Santa Ha­ra­be­le­ri, Sera Gölü, K.T.Ü. Sür­me­ne Deniz Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si, Ener­ji­sa Çam­ba­şı HES, Sul­tan Murat Yay­la­sı, So­lak­lı Va­di­si, Of Ma­hal­le­le­ri, Özçay Te­sis­le­ri, Of Be­le­di­ye­si, Muz­gar Köyü (Kı­la­vuz Köyü), Har­vel Köyü (Ki­reç­li Köyü), Cev­det Sunay Mü­ze­si, Rize Mü­ze­si, Rize Mey­da­nı, Rize Ata­türk Köşkü, Ça­ye­li’nde Çay Öy­kü­sü, Ayder Yay­la­sı, İkiz­de­re Anzer köyü, Züm­rüt Rize Ga­ze­te­si ve Mat­ba­ası ça­lış­ma ala­nı­mız­dı ‘’dedi.
    Prog­ra­ma Kadir Has Üni­ver­si­te­si Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof.​Dr. Nihat Ber­ker, Prof.​Dr. Bedia Ber­ker, Doç.Dr. Bengü Uysal, Öğ­re­tim Üyesi Tur­gay Ba­yın­dır, Nur Ba­şü­rürn, Ni­ha­yet Du­ru­ka­noğ­lu, Cihan Dur­mu­şoğ­lu, Sonat Ça­vu­şoğ­lu, Ayşe Altay, Can Soy­sal, Fatih Sel­çuk, Mus­ta­fa Anğı, Sema Ka­ra­ha­san, Asil Şenol ka­tıl­dı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °