Kamu Başdenetçisi Malkoç: Filistinliler vatanını savunan kahramanlar, Kuvay-ı Milliyecilerdir

Kamu Baş­de­net­çi­si Şeref Mal­koç, Kars’ta Kaf­kas Üni­ver­si­te­si öğ­ren­ci­le­riy­le bir araya ge­le­rek, “Tür­ki­ye Yüz­yı­lın­da Om­buds­man­lık ve Üni­ver­si­te­ler” ko­nu­lu kon­fe­rans verdi.

Güncel Haberler 23.11.2023 09:17:00 0
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Filistinliler vatanını savunan kahramanlar, Kuvay-ı Milliyecilerdir

 Mal­koç, Kamu De­net­çi­li­ği Ku­ru­mu­nun va­tan­daş­la­ra mah­ke­me­siz çözüm sağ­la­dı­ğı­nı vur­gu­la­ya­rak, va­tan­daş ile ida­re­ler ara­sın­da ara­bu­lu­cu­luk, ha­kem­lik, bir nevi hal­kın avu­kat­lı­ğı­nı yap­tı­ğı­nı söy­le­di.
Mal­koç, Om­buds­man­lık Ku­ru­mu­nun, va­tan­daş­la­rın kamu ku­rum­la­rı­nın ver­di­ği hiz­met­ler­de ek­sik­lik, nok­san­lık veya uğ­ra­dı­ğı hak­sız­lık kar­şı­sın­da gelen şi­kâ­yet baş­vu­ru­la­rı­nı in­ce­le­di­ği­ni ifade etti.
Tür­ki­ye’nin son 20 yılda her alan­da ge­liş­ti­ği­ni bil­di­ren Mal­koç, “Yu­na­nis­tan'ın nü­fu­su kadar ül­ke­miz­de üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si var. Bun­dan gurur du­yu­yo­ruz. Üni­ver­si­te­ler top­lu­mun reh­be­ri, kı­la­vu­zu­dur. Kal­kın­ma­nın, re­fa­hın tek­no­lo­ji­nin ön­cü­sü­dür. Kül­tü­rün, sa­na­tın, ede­bi­ya­tın, bi­li­min yol gös­te­ri­ci­si­dir.” diye ko­nuş­tu.
Dünya’nın hu­zu­ra, ba­rı­şa, ada­le­te ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Mal­koç, “Yeni me­de­ni­ye­tin in­şa­sı­na ih­ti­yaç var. Bunun ön­cü­lü­ğü­nü Tür­ki­ye ya­pa­cak­tır. Onun için Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 2.yüz­yı­lı­na, Tür­ki­ye yüz­yı­lı di­yo­ruz. Tür­ki­ye yüz­yı­lı bilim ışı­ğın­da, üni­ver­si­te­le­rin yol gös­te­ri­ci­li­ğin­de ola­cak­tır. Genç­ler, Tür­ki­ye yüz­yı­lı siz­le­rin omuz­la­rın­da yük­se­le­cek­tir. Siz­ler Tür­ki­ye’nin umudu ve he­ye­ca­nı­sı­nız.” dedi.
“Bin yıl­dır bu coğ­raf­ya­da­yız in­şal­lah barış, huzur, refah için­de bir ve be­ra­ber ola­rak kı­ya­me­te kadar bu coğ­raf­ya­da var ol­ma­ya devam ede­ce­ğiz.” diyen Mal­koç, “Dünya’da ba­rı­şı sağ­la­yan Os­man­lıy­dı. Os­man­lı as­lan­dı, öl­me­den bir yavru do­ğur­du; o da Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti.
Aslan yav­ru­su aslan olur. Bü­yü­dü hak­kı­nı ara­yıp so­ru­yor Ege’de, Ak­de­niz’de, Libya’da, Ka­ra­bağ’da. ABD, AB ve bir baş­ka­sı ne derse desin biz hak­kı­mı­zı ala­ca­ğız. Hu­ku­ku­mu­zu ko­ru­ya­ca­ğız. Bunun için yeni Al­pars­lan­la­ra, Fa­tih­le­re, Mev­la­na­la­ra, Yu­nus­la­ra, Mimar Si­nan­la­ra, Ali Kuş­çu­la­ra, yeni Aziz San­car­la­ra yeni Sel­çuk Bay­rak­tar­la­ra ih­ti­yaç var.
Onun için çok ça­lı­şın, iyi ye­ti­şin ada­let­ten yana, ah­lak­tan yana olun.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Mal­koç: ABD ve AB bu savaş su­çu­na ortak olu­yor.
Mal­koç, “İsrail on yıl­lar­dır işgal yap­mış. Fi­lis­tin­li­ler var olma mü­ca­de­le­si ve­ri­yor. Kendi top­rak­la­rın­dan göçe zor­lu­yor­lar.
İsrail 7 Ekim’den bu yana bebek, çocuk, kadın, sivil ayı­rı­mı gö­zet­mek­si­zin, okul­la­rı, has­ta­ne­le­ri, ca­mi­le­ri, ki­li­se­le­ri am­bu­lans­la­rı bom­ba­lı­yor. 40’a yakın ga­ze­te­ci­yi öl­dür­dü­ler.
12 bin insan öldü. Bun­la­rın için­de be­bek­ler var. An­ne­ler bebek ce­set­le­ri­ni kok­la­ya­rak me­za­ra ko­yu­yor.
Ba­ba­lar be­bek­le­ri­ni öpe­rek me­za­ra ko­yu­yor. İsrail savaş suçu iş­li­yor. ABD ve AB bu suça ortak olu­yor. İsrail’e silah ve­ri­yor, bomba ve­ri­yor. Si­ya­si des­tek ve­ri­yor. İsrail’e ka­dın­la­rı ve be­bek­le­ri öl­dür­me di­ye­mi­yor­lar. Ancak tarih bize şunu öğ­ret­ti. Tarih boyu za­lim­le­rin yap­tık­la­rı ya­nı­na kal­ma­mış­tır. İsrail öl­dür­dük­le­ri masum in­san­la­rın, be­bek­le­rin, ço­cuk­la­rın, ka­dın­la­rın he­sa­bı­nı ve­re­cek­tir.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Mal­koç: Fi­lis­tin olayı batı me­de­ni­yet­le­rin if­la­sı­dır.
Fi­lis­tin­li­le­rin, va­tan­la­rı­nı sa­vu­nan kah­ra­man­lar, yi­ğit­ler, Ku­vay-ı Mil­li­ye­ci­ler ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Mal­koç, “Hü­kü­met­ler İsrail’in ya­nın­da. Ancak Was­hing­ton’da, New York’ta, Lond­ra’da, Paris’te, Ber­lin’de, An­ka­ra’da, İstan­bul’da, Di­yar­ba­kır’da, En­do­nez­ya’da Dün­ya­nın her ye­rin­de vic­dan sa­hi­bi ahlak sa­hi­bi olan­lar Fi­lis­tin ile be­ra­ber. So­nun­da hak hukuk ada­let ve vic­dan­lı in­san­lar galip ge­le­cek­tir. Fi­lis­tin olayı batı me­de­ni­yet­le­rin if­la­sı­dır.” dedi.
      Ha­ber-Fo­to: Om­buds­man Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °