Tarih: 08.06.2022 09:20

“Kamuoyunun bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız”

Facebook Twitter Linked-in

    Basın İlan Ku­ru­mu (BİK) Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, ku­ru­mun sağ­la­dı­ğı des­tek­ler­le güçlü bir de­mok­ra­si­nin en ön­ce­lik­li ih­ti­yaç­la­rın­dan biri olan ka­mu­oyu­nun doğru bil­gi­len­di­ril­me­si sü­re­ci­ne çok büyük bir katkı sağ­lan­dı­ğı­nı söy­le­di.
    Genel Müdür Er­kı­lınç, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen Türk Basın Ta­ri­hi­ni Ye­ni­den Dü­şün­mek Sem­poz­yu­mu­nun “Tür­ki­ye’de Ba­sı­nı Güç­len­dir­me Ça­lış­ma­la­rı” baş­lık­lı otu­ru­mu­na ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı.
    1961 yı­lın­da; as­ke­ri dar­be­nin hemen ar­dın­dan ku­ru­lan BİK’in, yay­gın ve yerel ga­ze­te­le­rin so­run­la­rı­nın çö­zü­mü, fa­ali­yet ve et­kin­lik­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si ama­cıy­la eği­tim başta olmak üzere bir­çok ça­lış­ma yü­rüt­tü­ğü­nü an­la­tan Er­kı­lınç, güçlü teş­ki­lat ya­pı­sıy­la ya­zı­lı ba­sı­nın di­ji­tal dö­nü­şü­mü­nün sağ­lan­ma­sı ve ge­lir­le­ri­nin ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­di­ği­ni kay­det­ti.
    2021 yı­lın­da Türk ya­zı­lı ba­sı­nı­na 613 mil­yon TL tu­ta­rın­da resmi ilan ve rek­lam da­ğı­tı­mı­nın ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni ifade eden Er­kı­lınç, geç­ti­ği­miz yıl 15 mil­yon TL’yi aşan sos­yal des­te­ğin sek­tö­re ak­ta­rıl­dı­ğı­nı, azın­lık ga­ze­te­le­ri­ne ise 10 yılda yak­la­şık 2 mil­yon lira tu­ta­rın­da kar­şı­lık­sız maddi des­tek ve­ril­di­ği­ni vur­gu­la­dı.
    “Basın İlan Ku­ru­mu, ba­sı­nın özgür bir şe­kil­de haber üre­te­bil­me­sin­de ga­ran­tör ve bi­rey­le­rin haber alma öz­gür­lük­le­rin­de ko­ru­yu­cu bir po­zis­yon­da­dır. Sağ­la­mış ol­du­ğu­muz des­tek­ler­le güçlü bir de­mok­ra­si­nin en ön­ce­lik­li ih­ti­yaç­la­rın­dan bi­ri­si olan ka­mu­oyu­nun en doğru şe­kil­de bil­gi­len­di­ril­me­si sü­re­ci­ne çok büyük katkı sağ­la­mak­ta­yız.”
    TBMM Di­ji­tal Mec­ra­lar Ko­mis­yo­nu’nda ele alı­nan “Basın Ka­nu­nu ile Bazı Ka­nun­lar­da De­ği­şik­lik Ya­pıl­ma­sı­na Dair Kanun Tek­li­fi” gö­rüş­me­le­ri­ne kurum ola­rak ka­tı­la­rak, katkı sun­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­nı kay­de­den Er­kı­lınç, “Ku­ru­mu­muz ce­za­lan­dı­rı­cı, elin­de cop veya kılıç bu­lu­nan bir kurum it­ha­mıy­la lanse edil­mek is­ten­di. Belki orada ko­mis­yon üyesi ol­ma­dı­ğı­mız için kar­şı­lık­lı cevap an­la­mın­da söz hak­kı­mız yoktu.
    Ancak bu­ra­dan ifade etmek is­te­rim ki bu suç­la­ma­yı asla kabul et­me­miz müm­kün de­ğil­dir. Basın İlan Ku­ru­mu, Genel Kurul ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu ya­pı­lan­ma­la­rı ile Tür­ki­ye’nin en de­mok­ra­tik ku­rum­la­rın­dan bi­ri­dir. Al­dı­ğı tüm ka­rar­lar­da da mah­ke­me yolu açık­tır.” dedi.
    Sem­poz­yum, diğer ka­tı­lım­cı­la­rın ko­nuş­ma­la­rı ve toplu fo­toğ­raf çe­ki­mi­nin ar­dın­dan sona erdi.
             

Ha­ber-Fo­to: Ali NU­HOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —