“Kamuoyunun bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız”

“Kamuoyunun bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Kamuoyunun bilgilendirilmesi sürecine çok büyük katkı sağlamaktayız”

    Basın İlan Ku­ru­mu (BİK) Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, ku­ru­mun sağ­la­dı­ğı des­tek­ler­le güçlü bir de­mok­ra­si­nin en ön­ce­lik­li ih­ti­yaç­la­rın­dan biri olan ka­mu­oyu­nun doğru bil­gi­len­di­ril­me­si sü­re­ci­ne çok büyük bir katkı sağ­lan­dı­ğı­nı söy­le­di.
    Genel Müdür Er­kı­lınç, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen Türk Basın Ta­ri­hi­ni Ye­ni­den Dü­şün­mek Sem­poz­yu­mu­nun “Tür­ki­ye’de Ba­sı­nı Güç­len­dir­me Ça­lış­ma­la­rı” baş­lık­lı otu­ru­mu­na ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı.
    1961 yı­lın­da; as­ke­ri dar­be­nin hemen ar­dın­dan ku­ru­lan BİK’in, yay­gın ve yerel ga­ze­te­le­rin so­run­la­rı­nın çö­zü­mü, fa­ali­yet ve et­kin­lik­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si ama­cıy­la eği­tim başta olmak üzere bir­çok ça­lış­ma yü­rüt­tü­ğü­nü an­la­tan Er­kı­lınç, güçlü teş­ki­lat ya­pı­sıy­la ya­zı­lı ba­sı­nın di­ji­tal dö­nü­şü­mü­nün sağ­lan­ma­sı ve ge­lir­le­ri­nin ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­di­ği­ni kay­det­ti.
    2021 yı­lın­da Türk ya­zı­lı ba­sı­nı­na 613 mil­yon TL tu­ta­rın­da resmi ilan ve rek­lam da­ğı­tı­mı­nın ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni ifade eden Er­kı­lınç, geç­ti­ği­miz yıl 15 mil­yon TL’yi aşan sos­yal des­te­ğin sek­tö­re ak­ta­rıl­dı­ğı­nı, azın­lık ga­ze­te­le­ri­ne ise 10 yılda yak­la­şık 2 mil­yon lira tu­ta­rın­da kar­şı­lık­sız maddi des­tek ve­ril­di­ği­ni vur­gu­la­dı.
    “Basın İlan Ku­ru­mu, ba­sı­nın özgür bir şe­kil­de haber üre­te­bil­me­sin­de ga­ran­tör ve bi­rey­le­rin haber alma öz­gür­lük­le­rin­de ko­ru­yu­cu bir po­zis­yon­da­dır. Sağ­la­mış ol­du­ğu­muz des­tek­ler­le güçlü bir de­mok­ra­si­nin en ön­ce­lik­li ih­ti­yaç­la­rın­dan bi­ri­si olan ka­mu­oyu­nun en doğru şe­kil­de bil­gi­len­di­ril­me­si sü­re­ci­ne çok büyük katkı sağ­la­mak­ta­yız.”
    TBMM Di­ji­tal Mec­ra­lar Ko­mis­yo­nu’nda ele alı­nan “Basın Ka­nu­nu ile Bazı Ka­nun­lar­da De­ği­şik­lik Ya­pıl­ma­sı­na Dair Kanun Tek­li­fi” gö­rüş­me­le­ri­ne kurum ola­rak ka­tı­la­rak, katkı sun­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­nı kay­de­den Er­kı­lınç, “Ku­ru­mu­muz ce­za­lan­dı­rı­cı, elin­de cop veya kılıç bu­lu­nan bir kurum it­ha­mıy­la lanse edil­mek is­ten­di. Belki orada ko­mis­yon üyesi ol­ma­dı­ğı­mız için kar­şı­lık­lı cevap an­la­mın­da söz hak­kı­mız yoktu.
    Ancak bu­ra­dan ifade etmek is­te­rim ki bu suç­la­ma­yı asla kabul et­me­miz müm­kün de­ğil­dir. Basın İlan Ku­ru­mu, Genel Kurul ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu ya­pı­lan­ma­la­rı ile Tür­ki­ye’nin en de­mok­ra­tik ku­rum­la­rın­dan bi­ri­dir. Al­dı­ğı tüm ka­rar­lar­da da mah­ke­me yolu açık­tır.” dedi.
    Sem­poz­yum, diğer ka­tı­lım­cı­la­rın ko­nuş­ma­la­rı ve toplu fo­toğ­raf çe­ki­mi­nin ar­dın­dan sona erdi.
             

Ha­ber-Fo­to: Ali NU­HOĞ­LU