KANSIZOĞLU, “YOLU YAPILMAYAN OVİT TÜNELİ GİRİŞİ TEHLİKE SAÇIYOR”

Rize-Erzurum karayolunun en önemli geçidi olan Ovit Tüneli bağlantı yolunun İkizdere yönü yapılmadığı için sık sık trafik kazasına sebep oluyor.

Güncel Haberler 3.09.2024 09:06:00 0
KANSIZOĞLU, “YOLU YAPILMAYAN OVİT TÜNELİ GİRİŞİ TEHLİKE SAÇIYOR”

Mevcut yol ile duble yolun kesiştiği yerde ölümcül kazaların meydana gelmesine tepki gösteren eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu tepki göstererek ‘’burada ihmal var, Karayollarını göreve davet ediyorum’’ dedi.

     Olay yerini yakından bilen yöre insanlarından İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu’’ Ovit Tünelinden devam eden 2 x2 şeritli duble yol 300 metre kadar-İkizdere yönünde- ileride çok daralıyor ve Ovit Tüneli açıldığından bu yana yapılmayan eski karayoluna bağlanıyor. Bağlantı yerinde aydınlatma olmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Aydınlatma olmaması Tünelden çıkan araçların dikkatini dağıtırken karşı yönden gelen araçlarla çarpışması kaçınılmaz oluyor. Burada büyük bir tehlike var. Kaza olmaması mümkün değil. Tünelden çıkan sürücü sisli ve gece saatlerinde önünü göremiyor. Çünkü aydınlatma lambası yok. Etraf karanlık ve önünüzde dört şeritten 2 şerite düşen daralan bir yol var. Geçen hafta 2 ölümlü kaza olması cinayettir ve sorumlusu yolu yapmayan Karayollarıdır.  Bakanın verdiği söz üzerinden 1 ay geçti ihale plan proje kararı hakkında bir şey duymadık. Cumhurbaşkanına karşı söz veren Bakan toplantı bitince ihaleyi de unuttu mu acaba. Cumhuriyet Savcılığı yolu yapmayan Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğünden hesabını sormalıdır. Karayolları Genel Müdürlüğü cinayet suçundan yargılanmalı hesap vermelidir’ ‘dedi.

         Ulaştırma Bakanı Cumhurbaşkanı toplantısında ihale yapacağım demişti.

    Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın Rize’de STK’lar ile yaptığı toplantıda   atadığı Bakanların birçoğu orada iken Rize hakkında konuşma yapan RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu 6 yıl geçmesine rağmen İkizdere-Ovit Tüneli 19 km bağlantı yolunun halen yapılmadığını söyleyince cevap veren atanmış Ulaştırma Bakanı adeta hazırmış gibi’’ efendim hemen ihale kararı alıyoruz’’ cevabını vermesinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen çıt çıkmadı.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU


Pazartesi 31.1 ° / 20.3 °
Salı 28.8 ° / 18.2 °
Çarşamba 30.2 ° / 19.9 °