KARADENİZ DEĞİL TOKAT-ALMUS'TA BALIKÇILIK İÇİN TEKNE YARDIMI

AL­MUS-To­kat’ın Almus il­çe­sin­de ha­zır­la­nan proje kap­sa­mın­da DOKAP ta­ra­fın­dan daha iyi ba­lık­çı­lık ya­pıl­ma­sı ama­cıy­la Ba­lık­çı Tek­ne­si yar­dı­mı ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 19.01.2023 09:38:00 0
KARADENİZ DEĞİL TOKAT-ALMUS

 İkiz­de­re İlçe­sin­de kısa sü­re­li Kay­ma­kam­lı­ğı dö­ne­min­de ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­sıy­la göz dol­du­ran Kay­ma­kam Tarık Buğra Sey­han ha­zır­la­dık­la­rı pro­jey­le deniz ol­ma­yan Tokat’ın Almus il­çe­sin­de gölde ba­lık­çı­lık ya­pıl­ma­sı için %50 DOKAP hibe öde­me­li Ba­lık­çı Tek­ne­si yar­dı­mın­da bu­lun­du­lar. Kay­ma­kam Tarık Buğra Sey­han baş­kan­lı­ğın­da ha­zır­la­nan pro­jey­le DOKAP ta­ra­fın­dan Ba­lık­çı Tek­ne­si ve mal­ze­me­si ya­nın­da Arı­cı­lık ve Bal ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği yapan 15 çift­çi­ye de ser­ti­fi­ka­la­rı ve­ril­di.
Tokat İl Tarım ve Orman Mü­dü­rü Orhan Şahin, DOKAP Baş­kan Yar­dım­cı­sı Şeref Demir, Tokat Arı Ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri Bir­li­ği Baş­ka­nı Ali Demir ve be­ra­be­rin­de­ki he­yet­ler ile bir­lik­te Almus’ta “Arı­cı­lık ve Bal Ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği" yapan 15 çift­çi­ye ser­ti­fi­ka­la­rı ve­ril­di.
Prog­ram son­ra­sın­da ba­lık­çı­lık yapan üre­ti­ci­le­rin kul­la­nı­mı­na su­nul­ma­sı üze­ri­ne %50 si DOKAP ta­ra­fın­dan fi­nan­se edi­len, Ağ yı­ka­ma ma­ki­na­sı, Balık boy­la­ma ma­ki­na­sı, Buz­la­ma ma­ki­na­sı ve Su ürün­le­ri ekip­le­ri­nin ve va­tan­daş­la­rın hiz­me­tin­de kul­la­na­ca­ğı Tek­ne­nin tes­li­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °