KARAHAN, DOĞALGAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak KARAHAN ilçemizde çalışmalarına devam edilmekte olan doğalgaz altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

22.06.2022 09:21:00 0
KARAHAN, DOĞALGAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

KA­RA­HAN yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di,
    Kıy­met­li Hem­şe­ri­le­rim
    İlçe­miz­de ya­pı­lan do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nı hep bir­lik­te ya­ki­nen takip edi­yo­ruz. Asli ola­rak bir Mer­ke­zi Hü­kü­met Ya­tı­rı­mı olan DO­ĞAL­GAZ ALT­YA­PI ÇA­LIŞ­MA­LA­RI, yük­le­ni­ci fir­ma­nın kont­ro­lün­de “yerel yö­ne­ti­min resmî ça­lış­ma izni ver­di­ği böl­ge­ler­de” devam edi­yor. Biz­ler si­ya­set ka­na­dı ola­rak rutin sü­re­ci takip et­mek­le bir­lik­te, ça­lış­ma­la­rın ak­sa­dı­ğı veya ye­ter­siz kal­dı­ğı nok­ta­lar­da hem­şe­ri­le­ri­mi­zin ve il­çe­mi­zin fay­da­sı­na ola­cak şe­kil­de si­ya­si bü­yük­le­ri­mi­zin ön­der­li­ğin­de mü­da­ha­le et­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Lakin son gün­ler­de kay­na­ğı bizce malum bir takım çev­re­ler, ak­sa­yan veya bek­len­ti­le­ri kar­şı­la­ma­yan bazı ça­lış­ma­lar için yine “si­ya­set hiz­met et­me­mi­zi en­gel­li­yor” ya­la­nıy­la hem­şe­ri­le­ri­miz ile biz­le­ri karşı kar­şı­ya ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yor. Hiz­me­tin asli emek­ta­rı olan Ak Parti Teş­ki­lat­la­rı’nı o hiz­me­te engel ol­ma­ya niyet eden ta­raf­ta gös­ter­me­ye ça­lış­mak nasıl bir ah­la­kın ve akıl tu­tul­ma­sı­nın te­za­hü­rü­dür bi­le­mi­yo­rum lakin bu yalan ve if­ti­ra­lar ne ilk, belli ki ne de son ola­cak. Uma­rım bir gün bu if­ti­ra sa­hip­le­ri he­pi­mi­zin asli so­rum­lu­lu­ğu­nun bu il­çe­ye ve hem­şe­ri­le­ri­mi­ze bir­lik­te hiz­met etmek ol­du­ğu­nu ha­tır­lar ve de bu yalan üze­ri­ne ku­ru­lu, yoz­laş­mış si­ya­si an­la­yış­tan vaz­ge­çer­ler.
    Biz­ler bu de­di­ko­du­la­ra al­dır­ma­dan il­çe­miz­de do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nın bir an önce ta­mam­lan­ma­sı ve özel­lik­le kömür fi­yat­la­rı­nın afaki bir şe­kil­de bir kaç ka­tı­na çık­tı­ğı bu dö­nem­de müm­kün ol­du­ğun­ca çok hem­şe­ri­mi­zin bu hiz­me­te ka­vuş­ma­sı için yoğun bir çaba sarf edi­yo­ruz. Bu se­bep­le 2 hafta önce par­ti­mi­zin Kı­zıl­ca­ha­mam Kampı’nda biz­zat Ener­ji ve Tabii Kay­nak­lar Ba­ka­nı­mız Sn Fatih DÖN­MEZ ile özel bir gö­rüş­me ya­pı­la­rak ili­miz­de ve özel­de il­çe­miz­de plan­la­nan ça­lış­ma­la­rın bir an önce ta­mam­lan­ma­sı için ken­di­sin­den ini­si­ya­tif al­ma­sı is­ten­di. Ay­rı­ca do­ğal­gaz alt­ya­pı işi­nin asli yük­le­ni­ci­si olan Ka­ra­de­niz­gaz AŞ fir­ma­sı­nın bağlı ol­du­ğu Ka­zan­cı Hol­ding sa­hip­le­ri biz­zat ve­kil­le­ri­miz ta­ra­fın­dan de­fa­lar­ca ara­na­rak, il­çe­miz­de plan­la­nan ya­tı­rım mik­ta­rı­nın ge­niş­le­til­me­si, sa­ha­da ça­lı­şan ekip­le­rin ar­tı­rıl­ma­sı ve müc­bir se­bep­ler dı­şın­da ça­lış­ma­la­ra ara ve­ril­me­me­si önem­le rica edil­di ve süreç ıs­rar­la biz­ler ve de ve­kil­le­ri­miz ta­ra­fın­dan ya­ki­nen takip edi­li­yor.
    Bu­ra­da nihai he­de­fi­miz şehir mer­ke­zin­den geçen do­ğal­gaz ana bes­le­me hat­tı­nın bir an önce Kes­me­taş Ma­hel­le­mi­zin so­nu­na kadar ta­şı­na­rak sahil hat­tı­nın ta­mam­lan­ma­sı, bu ça­lış­ma­lar­la eş gü­düm­lü ola­rak da şehir içe­ri­sin­de ön­ce­lik­le toplu ya­şa­mın yoğun ol­du­ğu böl­ge­ler­de bir an önce bina ön­le­ri­ne kadar do­ğal­gaz ser­vis ku­tu­la­rı­nın tesis edil­me­si şek­lin­de­dir.
    Bu nok­ta­da şuan ki sorun; tü­ne­le kadar olan ana gü­zer­gah hattı için ta­şe­ron firma ta­ra­fın­dan ih­ti­yaç du­yu­lan çap ve ebat­ta ye­te­rin­ce alt­ya­pı bo­ru­su te­da­rik etme sü­re­ci­nin uza­ma­sı, belli böl­ge­ler­de gi­ri­lecek olan cadde ve so­kak­lar için izin ma­ka­mı olan yerel yö­ne­ti­min bir takım se­bep­ler­le ça­lış­ma ya­pıl­ma­sı­na resmî ola­rak izin ver­me­me­si ve de il­gi­li ta­şe­ron fir­ma­nın iş pla­nın­da­ki ak­sak­lık­lar­dır.
    Gay­re­ti­miz ve te­men­ni­miz tüm bu ak­sak­lık­la­rın bir an önce gi­de­ri­le­rek il­çe­miz­de do­ğal­gaz kul­la­nı­mı­nın her hem­şe­ri­mi­zin hiz­me­ti­ne bir an önce su­nul­ma­sı yö­nün­de­dir. Biz­ler AK Parti Teş­ki­lat­la­rı ola­rak 20 yıl­dır her an ol­du­ğu­muz gibi yine mil­le­ti­mi­ze hiz­met et­me­ye ça­lı­şan ta­raf­ta ola­ca­ğız. Hem­şe­ri­le­ri­mi­ze sağ­lan­ma­ya ça­lı­şı­lan her­han­gi bir hiz­me­ti en­gel­le­me­ye gay­ret et­me­yi geç­tim, niyet dahi eden­ler her kim ise ta­ma­mı­nı Yüce Mevla’ya ha­va­le edi­yor, tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­ze say­gı­la­rı­mı su­nu­yo­rum dedi.
          

Haber Mer­ke­zi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °