KARAHAN, DOĞALGAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

KARAHAN, DOĞALGAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak KARAHAN ilçemizde çalışmalarına devam edilmekte olan doğalgaz altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

KA­RA­HAN yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di,
    Kıy­met­li Hem­şe­ri­le­rim
    İlçe­miz­de ya­pı­lan do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nı hep bir­lik­te ya­ki­nen takip edi­yo­ruz. Asli ola­rak bir Mer­ke­zi Hü­kü­met Ya­tı­rı­mı olan DO­ĞAL­GAZ ALT­YA­PI ÇA­LIŞ­MA­LA­RI, yük­le­ni­ci fir­ma­nın kont­ro­lün­de “yerel yö­ne­ti­min resmî ça­lış­ma izni ver­di­ği böl­ge­ler­de” devam edi­yor. Biz­ler si­ya­set ka­na­dı ola­rak rutin sü­re­ci takip et­mek­le bir­lik­te, ça­lış­ma­la­rın ak­sa­dı­ğı veya ye­ter­siz kal­dı­ğı nok­ta­lar­da hem­şe­ri­le­ri­mi­zin ve il­çe­mi­zin fay­da­sı­na ola­cak şe­kil­de si­ya­si bü­yük­le­ri­mi­zin ön­der­li­ğin­de mü­da­ha­le et­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Lakin son gün­ler­de kay­na­ğı bizce malum bir takım çev­re­ler, ak­sa­yan veya bek­len­ti­le­ri kar­şı­la­ma­yan bazı ça­lış­ma­lar için yine “si­ya­set hiz­met et­me­mi­zi en­gel­li­yor” ya­la­nıy­la hem­şe­ri­le­ri­miz ile biz­le­ri karşı kar­şı­ya ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yor. Hiz­me­tin asli emek­ta­rı olan Ak Parti Teş­ki­lat­la­rı’nı o hiz­me­te engel ol­ma­ya niyet eden ta­raf­ta gös­ter­me­ye ça­lış­mak nasıl bir ah­la­kın ve akıl tu­tul­ma­sı­nın te­za­hü­rü­dür bi­le­mi­yo­rum lakin bu yalan ve if­ti­ra­lar ne ilk, belli ki ne de son ola­cak. Uma­rım bir gün bu if­ti­ra sa­hip­le­ri he­pi­mi­zin asli so­rum­lu­lu­ğu­nun bu il­çe­ye ve hem­şe­ri­le­ri­mi­ze bir­lik­te hiz­met etmek ol­du­ğu­nu ha­tır­lar ve de bu yalan üze­ri­ne ku­ru­lu, yoz­laş­mış si­ya­si an­la­yış­tan vaz­ge­çer­ler.
    Biz­ler bu de­di­ko­du­la­ra al­dır­ma­dan il­çe­miz­de do­ğal­gaz ça­lış­ma­la­rı­nın bir an önce ta­mam­lan­ma­sı ve özel­lik­le kömür fi­yat­la­rı­nın afaki bir şe­kil­de bir kaç ka­tı­na çık­tı­ğı bu dö­nem­de müm­kün ol­du­ğun­ca çok hem­şe­ri­mi­zin bu hiz­me­te ka­vuş­ma­sı için yoğun bir çaba sarf edi­yo­ruz. Bu se­bep­le 2 hafta önce par­ti­mi­zin Kı­zıl­ca­ha­mam Kampı’nda biz­zat Ener­ji ve Tabii Kay­nak­lar Ba­ka­nı­mız Sn Fatih DÖN­MEZ ile özel bir gö­rüş­me ya­pı­la­rak ili­miz­de ve özel­de il­çe­miz­de plan­la­nan ça­lış­ma­la­rın bir an önce ta­mam­lan­ma­sı için ken­di­sin­den ini­si­ya­tif al­ma­sı is­ten­di. Ay­rı­ca do­ğal­gaz alt­ya­pı işi­nin asli yük­le­ni­ci­si olan Ka­ra­de­niz­gaz AŞ fir­ma­sı­nın bağlı ol­du­ğu Ka­zan­cı Hol­ding sa­hip­le­ri biz­zat ve­kil­le­ri­miz ta­ra­fın­dan de­fa­lar­ca ara­na­rak, il­çe­miz­de plan­la­nan ya­tı­rım mik­ta­rı­nın ge­niş­le­til­me­si, sa­ha­da ça­lı­şan ekip­le­rin ar­tı­rıl­ma­sı ve müc­bir se­bep­ler dı­şın­da ça­lış­ma­la­ra ara ve­ril­me­me­si önem­le rica edil­di ve süreç ıs­rar­la biz­ler ve de ve­kil­le­ri­miz ta­ra­fın­dan ya­ki­nen takip edi­li­yor.
    Bu­ra­da nihai he­de­fi­miz şehir mer­ke­zin­den geçen do­ğal­gaz ana bes­le­me hat­tı­nın bir an önce Kes­me­taş Ma­hel­le­mi­zin so­nu­na kadar ta­şı­na­rak sahil hat­tı­nın ta­mam­lan­ma­sı, bu ça­lış­ma­lar­la eş gü­düm­lü ola­rak da şehir içe­ri­sin­de ön­ce­lik­le toplu ya­şa­mın yoğun ol­du­ğu böl­ge­ler­de bir an önce bina ön­le­ri­ne kadar do­ğal­gaz ser­vis ku­tu­la­rı­nın tesis edil­me­si şek­lin­de­dir.
    Bu nok­ta­da şuan ki sorun; tü­ne­le kadar olan ana gü­zer­gah hattı için ta­şe­ron firma ta­ra­fın­dan ih­ti­yaç du­yu­lan çap ve ebat­ta ye­te­rin­ce alt­ya­pı bo­ru­su te­da­rik etme sü­re­ci­nin uza­ma­sı, belli böl­ge­ler­de gi­ri­lecek olan cadde ve so­kak­lar için izin ma­ka­mı olan yerel yö­ne­ti­min bir takım se­bep­ler­le ça­lış­ma ya­pıl­ma­sı­na resmî ola­rak izin ver­me­me­si ve de il­gi­li ta­şe­ron fir­ma­nın iş pla­nın­da­ki ak­sak­lık­lar­dır.
    Gay­re­ti­miz ve te­men­ni­miz tüm bu ak­sak­lık­la­rın bir an önce gi­de­ri­le­rek il­çe­miz­de do­ğal­gaz kul­la­nı­mı­nın her hem­şe­ri­mi­zin hiz­me­ti­ne bir an önce su­nul­ma­sı yö­nün­de­dir. Biz­ler AK Parti Teş­ki­lat­la­rı ola­rak 20 yıl­dır her an ol­du­ğu­muz gibi yine mil­le­ti­mi­ze hiz­met et­me­ye ça­lı­şan ta­raf­ta ola­ca­ğız. Hem­şe­ri­le­ri­mi­ze sağ­lan­ma­ya ça­lı­şı­lan her­han­gi bir hiz­me­ti en­gel­le­me­ye gay­ret et­me­yi geç­tim, niyet dahi eden­ler her kim ise ta­ma­mı­nı Yüce Mevla’ya ha­va­le edi­yor, tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­ze say­gı­la­rı­mı su­nu­yo­rum dedi.
          

Haber Mer­ke­zi