Karahan'dan Açıklama Geldi Kaptanpaşa'da Yapılan Taş Duvar Yeniden Gündem Oldu

Sos­yal med­ya­da Kap­tan­pa­şa mev­ki­in­de ya­pı­lan bir du­va­rın fo­toğ­ra­fı pay­la­şı­la­rak Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı'nın gübre fi­ya­tı ile il­gi­li açık­la­ma­la­rı­na atıf­ta bu­lu­nu­lu­yor­du.

Güncel Haberler 19.03.2022 10:12:00 0
Karahan

    Sos­yal med­ya­da Kap­tan­pa­şa mev­ki­in­de ya­pı­lan bir du­va­rın fo­toğ­ra­fı pay­la­şı­la­rak Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı'nın gübre fi­ya­tı ile il­gi­li açık­la­ma­la­rı­na atıf­ta bu­lu­nu­lu­yor­du. Ko­nuy­la il­gi­li Ak Parti Ça­ye­li İlçe Baş­ka­nı İshak Ka­ra­han açık­la­ma yaptı.
AK Parti Ça­ye­li İlçe Baş­ka­nı İshak Ka­ra­han bir sü­re­dir bazı sos­yal medya he­sap­la­rı üze­rin­den Ça­ye­li Senoz Va­di­si üze­rin­de tak­ri­bi 4 yıl önce ya­pı­mı ta­mam­la­nan ka­ra­yo­lu is­ti­nat du­va­rı ile il­gi­li bir takım ya­nıl­tı­cı bil­gi­le­rin pay­la­şıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek ko­nuy­la il­gi­li de­tay­la­rı ak­tar­dı. Ka­ra­han "İşin aslı şudur ki; Ça­ye­li / Kap­tan­pa­şa Yolu’nun iha­le­si Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış ve Kır­tur Tu­rizm İnş.​Taah.​Elekt.​San.​Tic.​Ltd.Şti. yük­le­ni­ci sı­fa­tı ile işe baş­la­mış­tır. İhale sü­re­cin­de ka­ra­yo­lu gü­zer­gâ­hı üze­rin­de bir çok nok­ta­da ima­lat­lar devam eder­ken, bahse konu Kap­tan­pa­şa / Ye­şil­te­pe Köyü yol ay­rı­mın­da ana dere üze­rin­de bu­lu­nan ta­ri­hi “Taş Kemer Köprü” nün ol­du­ğu nok­ta­da ya­pı­mı ta­mam­la­nan beton duvar ima­la­tı ile il­gi­li ola­rak, Kül­tür Var­lık­la­rı­nı Ko­ru­ma Ku­ru­lu’nun muh­te­mel bir şi­ka­yet üze­ri­ne ye­rin­de yap­tı­ğı tes­pit­le, bu­ra­da ya­pı­lan ima­la­tın ta­ri­hi miras kabul edi­len “Tes­cil­li Yapı” sta­tü­sün­de­ki ta­ri­hi köp­rü­nün taş do­ku­su uyum sağ­la­ma­dı­ğı ve ge­rek­li dü­zen­le­me­nin ya­pıl­ma­dı­ğı du­rum­da hu­ku­ki yol­la­ra baş­vu­ra­bi­le­ce­ği­ni ifade et­me­si üze­ri­ne, 2018 yılı Kasım ayın­da yük­le­ni­ci fir­ma­nın ta­ah­hü­dü ile “be­de­li yük­le­ni­ci firma ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­mak üzere” taş kap­la­ma ya­pıl­ma­sı­na karar ve­ril­miş­tir. Ya­pı­lan ima­lat köp­rü­nün ana yol gü­zer­gâ­hı ta­ra­fın­da kalan, sağda ve solda top­lam uzun­lu­ğu 110 mt ci­va­rın­da ta­mam­lan­mış bir ima­lat olup, ya­ğış­la­rın ve dere taş­kın­la­rı­nın yoğun oldu­ğu dö­nem­ler­de tah­rip ol­ma­ma­sı adına belli bir ha­cim­de inşa edil­miş­tir" dedi.
"4 YIL GEÇTİKTEN SONRA ISI­TI­LAR­KA GÜN­DE­ME GETİRİLDİ"
    İshak Ka­ra­han "Ya­pı­lan ima­lat ile il­gi­li ola­rak ıs­rar­la bi­ri­le­ri­ne rant dev­şi­ril­di­ği veya kamu kay­nak­la­rı­nın boşa har­can­dı­ğı yö­nün­de ya­pı­lan de­ğer­len­dir­me­ler asla ger­çe­ği yan­sıt­ma­mak­la bir­lik­te, bu tür söy­lem ve pay­la­şım­la­rın bir kısmı bilgi ek­sik­li­ğin­den kay­nak­lan­sa da, önem­li bir kısmı iyi ni­yet­ten uzak, sa­de­ce si­ya­si mu­ha­lif­lik üze­rin­den or­ta­ya bir po­le­mik çı­kar­ma amacı ta­şı­dı­ğı aşi­kar­dır. Ko­nu­nun üze­rin­den 4 yıl geç­tik­ten sonra bugün ısı­tı­la­rak tek­rar gün­de­me ge­ti­ril­me­si, bu­ra­da ki mak­sa­dın or­ta­ya kon­ma­sı nok­ta­sın­da ay­rı­ca üze­rin­de du­rul­ma­sı ge­re­ken du­rum­dur" şek­lin­de ko­nuş­tu.
"GÜBRE FİYAT­LA­RI İLE KI­YAS­LAN­MA­SI İNSAF SI­NIR­LA­RI­NI ZOR­LU­YOR"
    AK Parti Ça­ye­li İlçe Baş­ka­nı İshak Ka­ra­han "Bu nok­ta­da ya­pı­lan ima­la­tın ge­rek­li ya da ge­rek­siz ol­du­ğu yö­nün­de ya­pı­lan de­ğer­len­dir­me­ler ta­ma­men gö­re­ce­li olup, bu­ra­dan ha­re­ket­le belli başlı ih­ti­yaç­lar mu­ka­bi­lin­de hem­şe­ri­le­ri­miz ta­ra­fın­dan ya­pı­mı haklı ola­rak talep edi­len, plan­la­nan ama henüz ta­mam­la­na­ma­yan ima­lat­lar­la mu­ka­ye­se edil­me­si, hatta mak­sa­dı­nın çok çok öte­sin­de gübre fi­yat­la­rı­na ve­ri­len veya ve­ri­le­me­yen des­tek­ler­le kı­yas­lan­ma­sı insaf sı­nır­la­rı­nı zor­la­yan bir du­rum­dur. Eleş­ti­ri en temel hak ol­mak­la bir­lik­te, haklı olan­la­rı­nı büyük bir saygı ile kar­şı­lı­yor ve ken­di­mi­ze pa­ye­ler çı­ka­rı­yor olsak da, bilgi sa­hi­bi ol­ma­dan fikir sa­hi­bi ola­rak su­izan­la ya­pı­lan, bilgi ve bel­ge­ye da­yan­ma­yan de­ğer­len­dir­me­ler, yo­rum­lar ve pay­la­şım­lar, mu­ha­tap­la­rı­na ya­pı­lan birer hak­sız­lık ol­ma­nın öte­sin­de, ina­nan insan için Pey­gam­ber Efen­di­mi­zin (SAV) ifa­de­si ile bil­di­ği­ni değil “Ki­şi­nin her duy­du­ğu­nu söy­le­me­si, ona günah ola­rak yeter”ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


           Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °