"KAYIKÇI BÜYÜĞÜMÜZ ŞEHRİMİZİN YAŞAYAN KIYMETLİ BİR HAFIZASIDIR"

Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan AKBULUT;

9.06.2022 08:53:00 0

    Rize’nin ta­nın­mış tek Ar­zu­hal­ci­si olan Yur­da­kul Ka­yık­çı’nın, genç­lik yıl­la­rı­nı Rize’de çe­şit­li ga­ze­te­ler­de haber mu­ha­bir­li­ği ya­pa­rak ge­çi­ren ve ar­dın­dan, Rize Sağ­lık İl Mü­dür­lü­ğün­de memur ola­rak gö­re­ve baş­la­dı. Sağ­lık ca­mi­asın­dan emek­li ol­duk­tan sonra geç­miş­ten gelen yazma me­ra­kı ve tec­rü­be­si so­nu­cu hem­şe­ri­le­ri­ne kalan öm­rü­nü, Rize’nin tek Ar­zu­hal­ci­si ola­rak sür­dü­rü­yor.
    Rize’nin tek Ar­zu­hal­ci­si ve en eski es­na­fı ola­rak ça­lış­ma ofi­sin­de, Rize Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Turan Ak­bu­lut ta­ra­fın­dan zi­ya­ret edi­len, emek­li memur Ar­zu­hal­ci Yur­da­kul Ka­yık­çı’yı zi­ya­re­tin­de ko­nu­şan, Baş­kan AK­BU­LUT, “ Muh­te­rem Yur­da­kul Ka­yık­çı bü­yü­ğü­müz, baba dos­tu­muz ol­ma­sı­nın öte­sin­de, ha­ya­tın­da­ki il­ke­ler­le Rize’mizin önem­li bir de­ğe­ri ve canlı ha­fı­za­mız­dır. Gönül in­sa­nı Yur­da­kul am­ca­mız, Rize’de Türk Kı­zı­lay’ın 1 nolu üye­li­ği­ne ve geç­miş­te Rize Be­le­di­ye­si­ne ilk gelir be­yan­na­me­si­ni ve­re­ne kişi un­va­nı­na sahip ki­şi­dir. Kıy­met­li bü­yü­ğü­müz iler­le­miş ya­şı­na rağ­men Rize hal­kı­mı­za ve es­na­fı­mı­za resmi ya­zış­ma­la­ra nok­ta­sın­da Ar­zu­hal­ci ola­rak hiz­met ve­re­me­ye devam edi­yor. Bil­gi­sa­yar ve in­ter­net kul­la­nı­mı­nın yay­gın­laş­ma­sı gibi ne­den­ler­le gü­nü­müz­de ar­zu­hal­ci­lik mes­le­ği, gi­de­rek kay­bo­lan mes­lek­ler ara­sın­da­dır. O ne­den­le bü­yü­ğü­müz Yur­da­kul am­ca­mız bu nok­ta­da Rize’mize önem­li bir hiz­met ver­mek­te­dir. Bu zi­ya­re­tim­le Esnaf Oda­mız ola­rak ken­di­ne te­şek­kür­le­ri­mi­zi ve teb­rik­le­ri­miz­le, Allah’tan sağ­lık­lı ömür­ler di­li­yo­ruz. ”dedi.
    Rize’nin ya­şa­yan ha­fı­za­sı ve tek ar­zu­hal­ci­si olan Hacı Yur­da­kul Ka­yık­çı; “Bu ve­si­ley­le Rize Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı ola­rak ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rı­nız­dan do­la­yı seni teb­rik edi­yo­rum. Bu ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rı­nı­zın de­va­mı­nı di­li­yo­rum. Bu nazik zi­ya­re­ti­ni­ze rah­met­li ba­ba­nı­zın ha­yat­ta olan bir dostu ola­rak çok te­şek­kür edi­yo­rum.” dedi.

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °