KAYMAKAM EŞİ İLE BİRLİKTE ÇAY TOPLADI, FABRİKADA İŞLENMESİNİ GÖRDÜ

Çay So­ka­ğı pro­je­si için top­la­na­cak yar­dım­lar ko­nu­sun­da uya­rı­lar­da bu­lun­du.

Yerel Haberler 9.06.2023 09:28:00 0
KAYMAKAM EŞİ İLE BİRLİKTE ÇAY TOPLADI, FABRİKADA İŞLENMESİNİ GÖRDÜ

 İkiz­de­re’nin ba­şa­rı­lı Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram hafta so­nu­nu Or­ga­nik Çay top­la­ya­rak dep­rem böl­ge­sin­de ya­pı­la­cak Çay So­ka­ğı pro­je­si için top­la­na­cak yar­dım­lar ko­nu­sun­da uya­rı­lar­da bu­lun­du.
 İlçe­nin Ay­va­lık Kö­yün­de Muh­tar İrfan Ek­şi­oğ­lu’nun çay bah­çe­si­ne giden Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram eşi Burcu Bay­ram ile Or­ga­nik Çay top­la­dı. ÇAY­KUR’a ait yeni ya­pı­la­rak ilk kez bu kam­pan­ya­da yaş çay alı­mın­da bu­lu­nan İkiz­de­re Or­ga­nik Çay Fab­ri­ka­sı Mü­dü­rü Şeb­nem Bi­be­roğ­lu ile bir­lik­te Ay­va­lık Kö­yü­ne gi­de­rek Muh­tar İrfan Ek­şi­oğ­lu’nun çay bah­çe­sin­de çay top­la­ma­ya baş­la­yan Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram ve eşi Burcu Bay­ram ilk kez bah­çe­den Çay top­la­ma­nın zev­ki­ne var­dı­lar. Kay­ma­kam Bay­ram bu­ra­da­ki açık­la­ma­sın­da’ ’her gün de­fa­lar­ca iç­ti­ği­miz en doğal çayın nasıl top­la­dı­ğı­nı biz­zat ya­şa­ya­rak gör­dük. Eşim­de bende ilk kez çay bah­çe­si­ne gir­dik ve ma­kas­la Or­ga­nik Yaş çay top­la­ma­ya ça­lış­tık. Bu­ra­da ay­rı­ca Dep­rem böl­ge­sin­de Va­li­li­ği­mi­zin ön­cü­lü­ğün­de ÇAY­KUR des­tek­li Çay So­ka­ğı­na ya­pı­la­cak çay yar­dım­la­rı ko­nu­sun­da uya­rı­lar­da bu­lun­dum.
Doğal İkiz­de­re çayı marka ol­ma­lı
Sahil böl­ge­si­ne göre çok daha doğal ve temiz bir or­tam­da ye­ti­şen, üre­ti­len Çay İkiz­de­re il­çe­miz için bir şans­tır. Fab­ri­ka­mız­da iş­le­ni­yor. Or­ga­nik çay ola­rak İkiz­de­re mar­ka­sıy­la pi­ya­sa­da ol­ma­sı­nı da is­te­riz. Biz çayı ilk kez gör­dük ve Fab­ri­ka Mü­dü­rü­müz Şeb­nem Bi­be­roğ­lu Hanım re­fa­kat ede­rek onun tav­si­ye­le­riy­le çay top­la­ma­ya ça­lış­tık. İkiz­de­re’de çaya top­la­ma­sın­dan iş­len­me­si­ne kadar kadın eli değ­me­si daha bir güzel. Şeb­nem Mü­dü­rü­mü­ze ça­lış­ma­la­rın­da ko­lay­lık­lar di­li­yo­rum. Yeni Fab­ri­kada yeni ça­lı­şan­lar­la be­ra­ber günde 100 ton ka­pa­si­te­li fab­ri­ka­da ürün iş­le­mek kolay değil el­bet­te. Ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum. Bah­çe­den bar­da­ğa ça­yı­mı­zı bugün biz­zat ça­lı­şa­rak gör­dük’’ dedi.
                

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °