KENT KONSEYİNDEN RZO ZİYARET

Rize Kent Kon­se­yi Baş­ka­nı Murat Ya­zı­cı be­ra­be­rin­de­ki he­yet­le be­ra­ber Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan’ı zi­ya­ret et­ti­ler.

Güncel Haberler 23.11.2023 09:15:00 0
KENT KONSEYİNDEN RZO ZİYARET

 RTO zi­ya­ret­te; Tür­ki­ye’nin en de­ğer­li pro­je­le­ri ara­sın­da yer alan ve 2025 yı­lın­da bit­me­si bek­le­nen Rize İyi­de­re Lo­jis­tik Liman Pro­je­si ve Er­zu­rum Rize Tren hattı ko­nu­la­rı ela alın­dı.
Rize Lo­jis­tik Li­ma­nı­nı Ana­do­lu’ya bağ­la­ya­cak tren hat­tı­nın 2053 yılı ya­tı­rım prog­ra­mı­na alın­ma­sı­nın lo­jis­ti­ğe katkı sağ­la­ma­ya­ca­ğı­nı, prog­ra­mın liman pro­je­siy­le bir­lik­te yü­rü­tül­me­si ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çeken Rize Kent Kon­se­yi baş­ka­nı Murat Ya­zı­cı STK ve Ku­rum­la­rın bu ko­nu­da ke­net­le­nip bu proje için el bir­li­ğiy­le böl­ge­mi­ze gel­me­si için eli­miz­den ne ge­li­yor­sa yap­ma­lı­yız,”şek­lin­de ko­nuş­tu.
Rize Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Bün­ya­min Ars­lan zi­ya­ret­ten duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­re­rek Baş­kan Murat Ya­zı­cı ve be­ra­be­rin­de­ki he­ye­te te­şek­kür etti. RZO Baş­ka­nı Ars­lan; Er­zu­rum Rize tren hattı ve Lo­jis­tik Li­ma­nı­nın Rize ve bölge için öne­mi­ni bi­li­yo­ruz. Bu ko­nu­da üze­ri­mi­ze ne dü­şü­yor­sa Rize Zi­ra­at Odası ola­rak yap­ma­ya ha­zı­rız.
Do­la­yı­sıy­la 2025 yı­lın­da bit­me­si plan­la­nan Lo­jis­tik Liman pro­je­si­nin ya­nın­da Rize, İyi­de­re , Er­zu­rum Demir yo­lu­nun ol­ma­sı bu coğ­raf­ya­ya başka bir renk ka­ta­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum.
Rize’ye ya­pı­la­cak olan pro­je­le­rin ta­kip­çi­si ol­ma­ya devam ede­cek­le­ri­nin al­tı­nı çizen Ars­lan, doğup bü­yü­dü­ğü­müz şeh­rin kal­kın­ma­sı, ülke eko­no­mi­si­ne kat­kı­sı ve İstih­da­ma olan des­te­ği­ni gör­mek bizi mutlu ede­cek­tir, ’ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
 Kay­nak: RZO


Anahtar Kelimeler: KONSEYİNDEN ZİYARET
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °