KENYA TİCARET ODASINDAN, ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM'E ZİYARET

KENYA TİCARET ODASINDAN, ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM

Kenya Ti­ca­ret Odası ve Kenya Çay Üre­ti­ci­le­ri Bir­li­ği, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM’i zi­ya­ret et­ti­ler.

 Kenya Ti­ca­ret Odası ve Kenya Çay Üre­ti­ci­le­ri Bir­li­ği, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM’i zi­ya­ret et­ti­ler. Kenya He­ye­ti­nin, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ALİM’i zi­ya­ret­le­rin­de, Çay ül­ke­si Tür­ki­ye’nin ve Kenya’nın yaş çay ve kurur çay üre­ti­min­de­ki fark­lı­lık­lar ve ben­zer­lik­ler nok­ta­sın­da kar­şı­lık­lı bilgi alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nul­du. Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM, “ Te­şek­kü­lü­mü­zü zi­ya­ret eden, Kenya Ti­ca­ret Odası ve Kenya Çay Üre­ti­ci­ler Bir­li­ği he­ye­ti­ni Rize ili­mi­ze hoş gel­di­ler. Zi­ya­ret­le­ri­ne çok te­şek­kür edi­yo­ruz. Ül­ke­le­rin­de 12 ay çay üre­til­di­ği­ni bizde ise üze­ri­ne kar yağan ka­li­te­li ve dün­ya­nın en doğal çayı ye­tiş­ti­ği üze­ri­ne ol­duk­ça fay­da­lı soh­be­ti­miz oldu. Ça­yı­mız içene şi­fa­dır. Ça­yı­mı­zın ge­le­ce­ği açı­sın­dan kar­şı­lık­lı fikir ve ti­ca­re­ti­mi­zin ge­liş­me­si her iki ülke için­de önem­li­dir.” dedi.
Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü­nü zi­ya­ret­te, Tea Bro­kers Agency Kenya (Kenya Çay Bor­sa­sı) Baş­ka­nı Paul Mu­te­gi be­ra­be­rin­de Kenya Tea De­ve­lop­ment Agency (Kenya Dev­le­ti Çay Ku­ru­mu) Baş­ka­nı Fran­cis Miano, Tea Bro­kers East Af­ri­ca Genel Mü­dü­rü Denis Ge­or­ge, KTDA Boara Mem­ber Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi John Mit­ha­mo, TIMGO In­ter­na­ti­onal A.Ş. Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Celal Ay­doğ­du, Türk Tech Supp­li­es Ltd (K) Kenya Ülke Mü­dü­rü Zü­be­yir Taş­kın ve Turk Tech Supp­li­es İş Ge­liş­tir­me Mü­dü­rü Ebru Ka­val­cı, ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim’le kar­şı­lık­lı bilgi alış­ve­ri­şin­de bu­lun­du­lar.
Kenya he­ye­tin­den Turk Tech Supp­li­es- TIMGO In­ter­na­ti­onal A.Ş. YK Baş­ka­nı AY­DOĞ­DU, “Zi­ya­re­ti­mi­zin amacı Kenya ile Tür­ki­ye ara­sın­da­ki ti­ca­ri iliş­ki­le­ri çok daha güç­len­dir­mek­tir. Kenya çay üre­ti­min­de Or­to­doks üre­ti­mi de yap­mak is­ti­yor. Tür­ki­ye’de çay ta­rı­mı­nın en büyük mar­ka­sı ve sek­tö­rü olan, ÇAY­KUR’da yarım asır­dır devam eden yaş çay ha­sa­dı ve kurur çay üre­ti­mi nok­ta­sın­da devam eden güçlü ve her yıl de­ği­şen, ge­li­şen üre­tim ve ürün çe­şit­le­ri nok­ta­sın­da­ki kar­şı­lık­lı bilgi alış­ve­ri­şiy­le, ti­ca­ri alış­ve­ri­şi ge­liş­tir­mek ve ül­ke­nin kazan kazan sis­te­miy­le iyi niyet çer­çe­ve­sin­de neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği hak­kın­da çok fay­da­lı bir gö­rüş­me ol­muş­tur.” dedi. Kenya He­ye­ti, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Alim’in, ken­di­le­ri­ne gös­ter­miş ol­du­ğu çok sıcak mi­sa­fir­per­ver­li­ğe te­şek­kür et­ti­ler. Çay­kur Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Er­dinç Ha­ti­noğ­lu’nun hazır bu­lun­du­ğu gö­rüş­me­de, Kenya he­ye­ti­ne ÇAY­KUR’un üret­miş ol­du­ğu çe­şit­li sıcak ve soğuk ürün­ler ikram edil­di.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI