Kestane ağacı tohumları toprakla buluşturuldu

Ar­de­şen Zi­ra­at Odası ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen et­kin­lik­te or­man­lar­da yüzde 80’i ku­ru­yan kes­ta­ne ağaç­la­rı­nın ye­ni­len­me­si için yüz­ler­ce kes­ta­ne ağacı to­hu­mu top­rak­la bu­luş­tu­rul­du.

Yerel Haberler 26.04.2022 11:03:00 0
Kestane ağacı tohumları toprakla buluşturuldu

Prog­ram­da ka­tı­lım­cı­lar kendi el­le­riy­le kes­ta­ne to­hum­la­rı­nı top­ra­ğa dikti. Top­rak­la bu­lu­şan to­hum­lar fide olu­şup ye­şer­di­ğin­de va­tan­daş­la­ra­rı­mı­za pay­laş­tı­rı­la­cak.
 

    Ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ra­ma Ar­de­şen Kay­ma­ka­mı Ekrem Çeçen, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, si­ya­si par­ti­le­rin ilçe baş­kan­la­rı, oda, baş­kan­la­rı, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­tirildi.
    “Kes­ta­ne to­hum­la­rı­nı top­rak­la bu­luş­tu­ru­yo­ruz” Ar­de­şen’de eko­no­mik ge­ti­ri­si­nin en fazla olan kes­ta­ne ba­lı­nın kes­ta­ne ağaç­la­rın­dan elde edil­di­ği­ni kay­de­den Ka­ba­oğ­lu, “Böl­ge­miz­de en ka­li­te­li ve eko­no­mik ge­ti­ri­si en fazla olan kes­ta­ne balı kes­ta­ne ağaç­la­rın­dan elde edil­mek­te­dir. Kes­ta­ne ağaç­la­rı­nın or­man­la­rı­mız­da ku­ru­ma­sı ne­de­niy­le hem ku­ru­ma­nın far­kın­da­lı­ğı­nı an­lat­mak hem de ku­ru­yan ağaç­la­rın ye­ri­ne yeni te­sis­ler oluş­tur­mak için fidan da­ğı­tı­mı ya­pa­ca­ğı­mız­dan do­la­yı kes­ta­ne to­hu­mu­nu top­rak­la bu­luş­tu­ru­yo­ruz” dedi.
    “Kes­ta­ne ağaç­la­rı­mı­zın yüzde 80’i ku­ru­du” Kes­ta­ne ağaç­la­rı­nın ku­ru­ma teh­li­ke­si ol­du­ğu­na de­ği­nen Ka­ba­oğ­lu, “Or­man­la­rı­mız­da kes­ta­ne ağaç­la­rı­mı­zın yüzde 80’i ku­ru­yor. Ku­ru­yan kes­ta­ne ağaç­la­rı­mı­zın te­da­vi­si müm­kün değil. Ancak yeni ağaç­lar­la ye­ni­len­me fikri or­ta­ya çıktı.
    Do­la­yı­sıy­la biz fi­dan­la­rı üre­te­ce­ğiz ve 300 ra­kım­dan yük­sek böl­ge­ler­de kes­ta­ne ağaç­la­rı­nın di­ki­mi için ça­lı­şa­ca­ğız” ifadelerini kullandı.
        

 Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °