Tarih: 25.10.2022 09:31

KGK 3. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

    14 Ekim 2019 ta­ri­hin­de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ona­yıy­la 3335 sa­yı­lı ya­sa­ya göre ulus­la­ra­ra­sı bir­lik sta­tü­süy­le ku­ru­lan Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi (KGK) yö­ne­tim ku­ru­lu ta­ra­fın­dan Genel Baş­kan Meh­met Ali Dim im­za­sıy­la ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü do­la­yı­sıy­la ya­zı­lı bir açık­la­ma ya­pıl­dı.
“58 ÜLKE, 81 İLDE ÖR­GÜT­LENDİK”
    Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi’nin ku­ru­luş amacı ve mis­yo­nu­na uygun ola­rak, baş­kent An­ka­ra’da genel mer­kez ve İstan­bul’da ofis aça­rak ve Tür­ki­ye’nin geri kalan 79 ili ile dün­ya­nın 58 ül­ke­si­ne tem­sil­ci ata­ya­rak kısa sü­re­de yerel ve kü­re­sel öl­çek­li ya­pı­lan­ma­sı­nı büyük öl­çü­de ger­çek­leş­tir­di­ği­ne işa­ret edi­len açık­la­ma­da, “Av­ru­pa, Asya, Af­ri­ka ve Ame­ri­ka kı­ta­la­rın­da­ki ül­ke­ler­de bugün KGK tem­sil­ci­le­ri var. Her bir tem­sil­ci ül­ke­mi­zin fahri el­çi­si ko­nu­mun­da­dır. Hem sek­tör adına, hem ül­ke­miz adına lobi ça­lış­ma­sı ya­pı­yor. Ül­ke­mi­zin her alan­da hak­lı­lı­ğı­nı ve ba­rış­çıl dış po­li­ti­ka­sı­nı kendi mem­le­ket­le­rin­de an­la­tı­yor­lar ve ka­mu­oyu ya­ra­tı­yor­lar” de­nil­di.
KISA SÜ­RE­DE BÜYÜK YOL KAT ETTİK
    KGK’nin basın mes­lek ör­gü­tü ol­ma­nın ya­nın­da, önem­li bir mis­yo­nu­nun kamu dip­lo­ma­si­si yap­mak ol­du­ğu vur­gu­la­nan ya­zı­lı açık­la­ma­da, “KGK ül­ke­sel ve yerel öl­çek­te mes­le­ki so­run­la­rın yanı sıra böl­ge­miz­de ya­şa­nan so­run­la­ra karşı da du­yar­lı­lık gös­ter­di. Dost ve kar­deş ülke Azer­bay­can’ın haklı da­va­sı Ka­ra­bağ’da ya­şa­nan­la­rın dış ka­mu­oyu­na du­yu­rul­ma­sın­da aktif rol aldık. KGK ön­cü­lü­ğün­de Tür­ki­ye’deki ya­ban­cı ga­ze­te, te­le­viz­yon ve ajans tem­sil­ci­le­ri de­fa­lar­ca grup­lar ha­lin­de böl­ge­ye gö­tü­rül­dü. Bu sa­ye­de, Er­me­nis­tan’ın bölge in­sa­nı ve kül­tür var­lık­la­rı­na karşı acı­ma­sız tu­tu­mu­nu ye­rin­de gör­dü­ler” ifa­de­le­ri kul­la­nıl­dı.
KÜ­RE­SEL MEDYA OKULU
    Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi’nin Bah­çe­şe­hir Üni­ver­si­te­si ile iş­bir­li­ği ile ger­çek­leş­tir­di­ği ‘Kü­re­sel Medya Okulu’nda genç ga­ze­te­ci­le­rin mes­le­ğin du­ayen­le­ri ta­ra­fın­dan eği­til­di­ği an­la­tı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, “Uy­gu­la­ma­lı ga­ze­te­ci­lik ders­le­riy­le bir­lik­te 50 sa­at­lik yüz yüze ve uzak­tan (hib­rit) medya eği­ti­mi­ni ta­mam­la­yan 5 ayrı ül­ke­den ka­tı­lan top­lam 118 öğ­ren­ci ser­ti­fi­ka aldı” bil­gi­si­ne yer ve­ril­di.
TOP­LUM­SAL SO­RUN­LA­RA DU­YAR­LI­LIK
    Ül­ke­miz­de ka­dı­na şid­de­te yö­ne­lik far­kın­da­lık ya­rat­mak için Şid­det­le Mü­ca­de­le Vakfı (HEGEM) ile iş­bir­li­ği pro­to­ko­lü im­za­lan­dı­ğı kay­de­di­len açık­la­ma­da, “Pay­da­şı ol­du­ğu­muz İnsan Hak­la­rı ve Şid­det­le Sivil Mü­ca­de­le Bi­lin­ci­ni Güç­len­di­ri­ci Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­tir­me Pro­je­si devam edi­yor. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı 11’inci Kal­kın­ma Eylem Planı Ge­nel­ge­si doğ­rul­tu­sun­da ha­zır­la­nan ve 2030 yı­lı­na kadar devam et­me­si plan­la­nan pro­je­de Ada­let Ba­kan­lı­ğı ve Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı’nın yanı sıra 27 dev­let üni­ver­si­te­si, ba­ro­lar, ara­bu­lu­cu­luk mer­kez­le­ri ve il­gi­li sivil top­lum ku­ru­luş­la­rıy­la iş bir­li­ği için­de­yiz” de­nil­di.
ÜLKE TA­NI­TI­MI­NA KATKI
    Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi’nin Ka­za­kis­tan ve Gür­cis­tan’dan gelen mes­lek­taş­la­rı­nı ağır­lar­ken ül­ke­mi­zin ta­nı­tı­mı­na önem­li katkı sağ­lan­dı­ğı ifade edi­le­rek, “Ya­ban­cı ko­nuk­la­rı sa­de­ce ül­ke­nin ta­ri­hi ve tu­ris­tik yer­le­ri­ni zi­ya­ret değil, Tür­ki­ye’nin ulus­la­ra­ra­sı plat­form­lar­da­ki haklı da­va­la­rı ko­nu­sun­da bil­gi­len­dir­me­ler ya­pıl­dı.
    Bu te­mas­lar tu­ris­tik ge­zi­nin çok öte­sin­de ül­ke­mi­zin için teh­dit oluş­tu­ran her türlü terör ör­gü­tü­nün an­la­tıl­ma­sı için de fır­sat oldu” de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­dı.
ÜLKENİN HER KÖŞESİNDE BU­LUŞ­MA
    Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi’nin yur­dun de­ği­şik şe­hir­le­rin­de ger­çek­le­şen bu­luş­ma­la­rın­da üye­le­riy­le bir araya ge­li­nen top­lan­tı­la­ra alan­la­rın­da ulus­la­ra­ra­sı dü­zey­de kabul gören isim­le­rin ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tı­la­rak bil­gi­len­dir­me­ler ya­pıl­dı­ğı ha­tır­la­tı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, “Top­lan­tı­lar son­ra­sı med­ya­nın so­run­la­rı or­ta­ya ko­nu­lur­ken, çözüm öne­ri­le­ri­mi­zi de sı­ra­la­dık” de­nil­di.
PRESTİJLİ YAYIN: KÜ­RE­SEL MEDYA
    KGK üye­le­ri­nin katkı ve des­te­ğiy­le yayın ha­ya­tı­na baş­la­yan ve 6. sa­yı­sıy­la Tür­ki­ye’nin her nok­ta­sın­da oku­yu­cu ile bu­lu­şan yılda iki kez ya­yın­la­dı­ğı­mız mün­ha­sı­ran ga­ze­te­ci­lik ko­nu­lu (Türk­çe ve İngi­liz­ce) Kü­re­sel Medya /Glo­bal Media der­gi­miz em­sal­le­ri ara­sın­da en pres­tij­li yayın oldu. Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı­mız Mev­lüt Ça­vu­şoğ­lu ve Bakan Yar­dım­cı­la­rı­mı­zın özel ya­zı­lar ka­le­me al­dı­ğı der­gi­de­ki ha­ber­ler de bir­çok medya ku­ru­şu­nun da re­fe­rans kay­na­ğı oldu.
ACI KAY­BI­MIZ
    Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi’nin ku­ru­cu üyesi ve fikir ba­ba­la­rın­dan mes­le­ği­mi­zin du­aye­ni Kay­se­ri Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Veli Al­tın­ka­ya’yı pan­de­mi sü­re­cin­de kay­bet­me­nin acı­sı­nın yü­rek­ler­de halen taze ol­du­ğu an­la­tı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, “Ay­rı­ca, İsveç tem­sil­ci­miz Metin Al­tı­nı­şık’ı ani bir kalp krizi so­nu­cu kay­bet­tik.
    Uk­ray­na tem­sil­ci­miz Edu­ard Os­ta­pen­ko’nun savaş sı­ra­sın­da Kiev ya­kın­la­rın­da görev ya­par­ken ya­ra­lan­ma­sı da yü­re­ği­mi­zi ağ­zı­mı­za ge­ti­ren bir başka olay­dır” de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­dı. Açık­la­ma­nın son kısmı şöyle:
KATKI VE DES­TEK İÇİN TE­ŞEK­KÜR
    “Yurt için­de mes­le­ki ko­nu­la­ra, yurt dı­şın­da ise kamu dip­lo­ma­si­si­ne katkı sağ­la­yan fa­ali­yet­le­re ağır­lık veren kon­se­yi­mi­zin ça­lış­ma­la­rı­na ve ge­lecek viz­yo­nu­na katkı sağ­la­yan tüm üye­le­ri­miz başta olmak üzere, kamu dip­lo­ma­si­si­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mız­da des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­yen Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı­mız Sayın Mev­lüt Ça­vu­şoğ­lu’na en kalbi şük­ran­la­rı­mı­zı su­na­rız.”
           

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —