KIBRIS GAZİLERİ UĞRUNA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARI ZİYARET ETTİLER

Tür­ki­ye’nin 7 böl­ge­sin­den Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı’na ka­tıl­mış 7 Kıb­rıs ga­zi­si zi­ya­ret­ler­de bu­lun­mak ve genç­ler­le bir araya gel­mek ama­cıy­la KKTC’ye gitti.

Güncel Haberler 29.08.2022 08:57:00 0
KIBRIS GAZİLERİ UĞRUNA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARI ZİYARET ETTİLER

    Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı Şehit Ya­kın­la­rı ve Ga­zi­ler Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen or­ga­ni­zas­yon­la Tür­ki­ye’nin 7 böl­ge­sin­den Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı’na ka­tı­lan 7 Kıb­rıs ga­zi­si uğ­ru­na sa­vaş­tık­la­rı top­rak­la­rı zi­ya­ret edi­yor.
    Şehit Ya­kın­la­rı ve Ga­zi­ler Genel Mü­dür­lü­ğün­ce şehit ya­kın­la­rı ve ga­zi­le­rin eko­no­mik, sos­yal ve kül­tü­rel yön­den des­tek­len­me­si­ne yö­ne­lik et­kin­lik­ler dü­zen­le­ni­yor. Bu kap­sam­da “Kıb­rıs Ga­zi­le­ri­mi­zin Kıb­rıs Genç­le­riy­le Mavi Vatan Bu­luş­ma­sı” ko­nu­lu proje ha­zır­lan­dı.
    Şehit Ya­kın­la­rı ve Ga­zi­ler Genel Mü­dü­rü Şem­sed­din Yal­çın “Bu pro­je­miz ile sa­va­şa ka­tı­la­rak ga­zi­lik un­va­nı alan ve Tür­ki­ye’nin fark­lı coğ­raf­ya­la­rın­da ya­şa­yan ga­zi­le­ri­miz ile Kıb­rıs’ta ya­şa­yan genç­le­rin bir araya ge­ti­ril­me­si­ni he­def­li­yo­ruz. Ay­rı­ca sa­va­şın ya­pıl­dı­ğı yer­le­rin zi­ya­ret edil­me­si ve geç­miş­ten kalan iz­le­rin, zor­luk­la­rın, kah­ra­man­lık­la­rın ha­fı­za­da ta­ze­len­me­si, ya­şa­nan­la­rın genç ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sı ama­cıy­la top­lum­sal bi­linç ve du­yar­lı­lı­ğın ha­re­ke­te ge­çi­ril­me­si de bizim için önem ta­şı­yor.” dedi.
    Bu kap­sam­da dü­zen­le­nen et­kin­lik çer­çe­ve­sin­de Tür­ki­ye’nin 7 böl­ge­sin­den Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı’na ka­tıl­mış 7 gazi KKTC’ye gitti.
    An­ka­ra, An­tal­ya, Ga­zi­an­tep, İstan­bul, İzmir, Ma­lat­ya ve Sam­sun’dan ka­tı­lan Kıb­rıs ga­zi­le­ri, uğ­ru­na gazi ol­duk­la­rı top­rak­la­rı yıl­lar sonra ye­ni­den zi­ya­ret et­me­nin he­ye­ca­nı­nı ya­şa­dı. KKTC’de iki gün sü­recek prog­ram kap­sa­mın­da dev­let er­kâ­nı­na zi­ya­ret­te bu­lu­na­cak olan ga­zi­ler, Kıb­rıs­lı genç­ler­le söy­le­şi­de bir araya ge­le­rek anı­la­rı­nı, ya­şa­dık­la­rı­nı pay­la­şa­cak. Ga­zi­ler Boğaz Şe­hit­li­ği, 1974 Ha­re­kâ­tı Ka­rar­gâ­hı, Hz. Ömer Türbe ve Mes­ci­di ile Girne, Ga­zi­ma­ğu­sa, Maraş ve Lef­ko­şa’da çe­şit­li yer­le­ri zi­ya­ret edecek.
Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı Basın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­şa­vir­li­ği

Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °