Kılıçdaroğlu ÇAYKUR İşçisine Kadro Sözü Verdi

CHP Genel Baş­ka­nı Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu, grup top­lan­tı­sın­da ÇAY­KUR'un mev­sim­lik iş­çi­le­ri­ne kadro sözü verdi.

Güncel Haberler 19.11.2022 11:56:00 0
Kılıçdaroğlu ÇAYKUR İşçisine Kadro Sözü Verdi

 Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz çayın ve ÇAY­KUR’un so­run­la­rıy­la il­gi­li rapor sun­du­ğu CHP Genel Baş­ka­nı Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu, grup top­lan­tı­sın­da­ki ko­nuş­ma­sın­da ÇAY­KUR’un mev­sim­lik iş­çi­le­re kadro sözü verdi. CHP Genel Baş­ka­nı Kı­lıç­da­roğ­lu, Mil­let İtti­fa­kı ik­ti­da­rın­da kaçak çay­la­rın Rize mey­da­nın­da ya­kı­la­ca­ğı sö­zü­nü de verdi.
CHP Genel Baş­ka­nı Kı­lıç­da­roğ­lu, “ÇAY­KUR'un 9 bin 300 mev­sim­lik işçi ça­lı­şa­nı var. On­lar­da di­yor­lar 'Bizim so­ru­nu­mu­zu kim dile ge­ti­recek?' diye so­ru­yor­lar. 'Mev­sim­lik ça­lı­şı­yo­ruz, neden kadro ver­mi­yor­lar?' diye so­ru­yor­lar. Rize’ye ve Ri­ze­li­le­re 9300 ça­lı­şa­na ses­le­ni­yo­rum.
Senin so­ru­nu­nu çö­zecek ki­şi­nin adı Bay Kemal’dir bunu unut­ma.
Rize’de oyu­mu­zun düşük ol­du­ğu­nu bi­li­yo­rum, bunun far­kın­da­yım. Ama orada bir sorun var ve o so­ru­nun çö­zül­me­si lazım. Bun­lar çö­ze­mez­ler, bun­lar cep­le­ri­ni dol­dur­mak­la meş­gul­ler. Ama o so­ru­nu çö­ze­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Kı­lıç­da­roğ­lu, “Ri­ze­li­ler belki unut­tu ama Bay Kemal asla unut­maz. Kaçak çay­la­rı Rize mey­da­nın­da ya­ka­ca­ğım bunu söy­le­dim. Rize’nin ça­yı­nı Art­vin’ in ça­yı­nı bütün çay­la­rı gö­re­cek­ler. Sa­de­ce biz değil bütün dün­ya­ya bu çay­la­rı gön­de­re­ce­ğiz. Do­la­yı­sıy­la ka­mu­da ça­lı­şan ta­şe­ron iş­çi­ler, mev­sim­lik iş­çi­ler, ÇAY­KUR’da ça­lı­şan iş­çi­ler aynı şe­kil­de vekil imam­lar var, vekil mü­ez­zin­ler var. Bun­la­rın da dert­le­ri var. Bun­la­rın da kadro so­ru­nu var. Zi­ra­at Oda­la­rın­da ça­lı­şan mü­hen­dis­ler var, zi­ra­at tek­nis­yen­le­ri var. On­lar­da bek­li­yor­lar. Bütün bu so­run­la­rın hep­si­ni bi­li­yo­rum. Hiç kimse en­di­şe et­me­sin.
Ama tek şey is­ti­yo­rum san­dı­ğa git­ti­ği­niz­de, oyu­nu­zu kul­lan­dı­ğı­nız­da di­ye­cek­si­niz ki benim so­ru­num­la kim il­gi­len­di, kim çözme sözü verdi ona oy ve­re­cek­si­niz. Bay Kemal ge­lecek so­ru­nu çö­zecek” şek­lin­de ko­nuş­tu.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °