KIZILAY 156 YAŞINDA

Kı­zı­lay'ın ku­ru­lu­şu­nun 156. Yıl dö­nü­mü ve­si­le­si ile Rize Sivil Top­lum Gö­nül­lü­le­ri Plat­for­mu Ko­or­di­na­tö­rü Vatan KA­RA­KAŞ bir mesaj ya­yım­la­dı.

Yerel Haberler 13.06.2024 08:44:00 0
KIZILAY 156 YAŞINDA

Me­sa­jın­da KA­RA­KAŞ; 11 Ha­zi­ran 1868 ta­ri­hin­de “Os­man­lı Ya­ra­lı ve Hasta As­ker­le­re Yar­dım Ce­mi­ye­ti” adıy­la yola çıkan Türk Kı­zı­lay'ı o gün­den bu yana in­san­lık için yar­dım­se­ver ba­ğış­çı­la­rıy­la umut ve iyi­lik ta­şı­yan önem­li bir ku­ru­luş ola­rak var­lı­ğı­nı sür­dü­rü­yor.
Bal­kan­lar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Af­ri­ka’ya, Fi­lis­tin ’den Kaf­kas­la­ra kadar dün­ya­nın ne­re­sin­de bir insan acısı varsa onu din­dir­mek için çaba gös­te­ren Türk Kı­zı­lay’ı, Ulus­la­ra­ra­sı are­na­da ger­çek­leş­ti­ri­len ola­ğa­nüs­tü yar­dım ça­lış­ma­la­rı ile Tür­ki­ye’nin vic­da­ni ve in­sa­ni yü­zü­nü tüm dün­ya­ya gös­ter­mek adına bütün bir rol oy­na­ma­ya devam edi­yor. Bugün Su­ri­ye’de, Irak’ta, So­ma­li’de, En­do­nez­ya’da, Yemen’de, Gazze’de ve daha bir­çok ül­ke­de ba­şa­rı­lı in­sa­ni yar­dım ope­ras­yo­nu yü­rü­ten, her yıl mil­yon­lar­ca in­sa­na yar­dım eli uza­ta­rak ül­ke­mi­zin sivil top­lum ala­nın­da gu­ru­ru ol­ma­ya devam eden Türk Kı­zı­lay’ımı­zın ku­ru­lu­şu­nun 156. yı­lı­nı kut­lar, başta ku­ru­lu­şun­dan bu­gü­ne ge­lin­ce­ye kadar görev alan Kı­zı­lay baş­kan­la­rı­mız ve yö­ne­tim­le­ri olmak üzere, ba­ğış­çı­la­rın­dan gö­nül­lü ça­lı­şan­la­rı­na, il ve ilçe tem­sil­ci­lik­le­ri­ne kadar her alan­da katkı sunan ve sun­ma­ya devam eden her­ke­se te­şek­kür ede­rim. Dedi.
   Ha­ber-Fo­to: İbra­him SAKLI


Anahtar Kelimeler: KIZILAY YAŞINDA
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °