KKTC YENİ HAVALİMANININ AÇILIŞI İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

Ercan Ha­va­li­ma­nı, 20 Tem­muz’da Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ka­tı­la­ca­ğı tö­ren­le hiz­me­te açı­la­cak”

Güncel Haberler 12.07.2023 09:19:00 0
KKTC YENİ HAVALİMANININ AÇILIŞI İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, “Tür­ki­ye'yi KKTC'ye KKTC'yi de dün­ya­ya bağ­la­ya­cak olan baş­kent Lef­ko­şa'daki yeni Ercan Ha­va­li­ma­nı, 20 Tem­muz’da Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ka­tı­la­ca­ğı tö­ren­le hiz­me­te açı­la­cak” dedi.
 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Kuzey Kıb­rıs Türk Cum­hu­ri­ye­ti yeni Ercan Ha­va­li­ma­nıy­la il­gi­li son bil­gi­le­ri pay­laş­tı. Test uçuş­la­rı­nın ba­şa­rıy­la ta­mam­lan­dı­ğı bil­gi­si­ni veren Bakan Ura­loğ­lu, “Açı­lış için artık gün sa­yı­yo­ruz. İnşal­lah açı­lış, Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın teş­rif­le­riy­le 20 Tem­muz’da ya­pa­ca­ğız. 400 mil­yon Euro ya­tı­rım be­del­li ha­va­li­ma­nı, 10 mil­yon yolcu ka­pa­si­te­si­ne sahip. 2 bin 755 metre uzun­lu­ğun­da­ki mev­cut piste kı­yas­la 3 bin 100 met­re­lik yeni pisti ile her model yolcu uça­ğı­nın kul­la­nı­mı­na mü­sa­it. 9 adet körük, 21 adet de açık­ta olmak üzere top­lam 30 uçak­lık park alanı mev­cut” diye ko­nuş­tu.
Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Cev­det Yıl­maz ve Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu’nun geç­ti­ği­miz ay zi­ya­ret ede­rek, in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du­ğu Ercan Ha­va­li­ma­nı, en son tek­no­lo­ji ile do­na­tı­lan doğa dostu ya­pı­sı ve mo­dern mi­ma­ri­si ile göz dol­du­ru­yor. Bakan Ura­loğ­lu, “Mo­dern mi­ma­ri­si ve adeta doğa dostu özel­li­ği ile örnek bir ha­va­ala­nı. Ercan Ha­va­ala­nı tu­riz­me ve eko­no­mi­ye önem­li katkı sağ­la­ya­cak. Tür­ki­ye Yüz Yılı sa­de­ce ül­ke­mi­zi değil, yavru va­ta­nı da kap­sa­yan bir yüz yıl ola­cak” dedi.
Açı­lış için gün sayan KKTC Ercan Ha­va­li­ma­nı, yeni ter­mi­nal bi­na­sı ile adeta ada­nın çeh­re­si­ni de­ğiş­ti­recek, artan imkân ve ka­bi­li­yet­le­ri ile geniş göv­de­li uçak­la­ra da ev sa­hip­li­ği ya­pa­cak. İçe­ri­sin­de daha fazla yolcu ka­pa­si­te­si, daha geniş ve ferah sos­yal alan­lar yer alı­yor.   

 Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
Kay­nak: veli.​ka­va­k@​uab.​gov.​tr


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °