KÖMÜR FİYATLARI 5-6 KAT ARTTI, VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Esnaf ve va­tan­daş zi­ya­re­tin­de bu­lu­nan CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel’e dert yanan kömür sa­tı­cı­sı, fi­yat­la­rın 5-6 kat art­tı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek, “Kö­mü­rü zaten fakir fu­ka­ra alı­yor­du.

Güncel Haberler 30.09.2022 17:34:00 0
KÖMÜR FİYATLARI 5-6 KAT ARTTI, VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

    Esnaf ve va­tan­daş zi­ya­re­tin­de bu­lu­nan CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel’e dert yanan kömür sa­tı­cı­sı, fi­yat­la­rın 5-6 kat art­tı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek, “Kö­mü­rü zaten fakir fu­ka­ra alı­yor­du. Geçen sene bin li­ra­ya sat­tı­ğı­mız kömür şu an 5 bin ila 6 bin lira ara­sın­da. Fi­yat­lar 5-6 kat arttı. Va­tan­daş kömür al­mak­ta zor­la­nı­yor” dedi.
 

    İzmir-Bu­ca’da 25 yıl­dır kömür sa­tı­şı yapan Tah­sin Ka­ya­önü ile Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel’in aya­küs­tü soh­be­ti, kışın ka­pı­ya da­yan­dı­ğı şu gün­ler­de va­tan­da­şın kara kara dü­şün­dü­ğü­nü göz önüne serdi.
“BİN LİRADAN 6 BİN LİRAYA ÇIKTI”
    25 yıl­dır aynı yerde kömür sa­tı­şı yap­tı­ğı­nı be­lir­ten Tah­sin Ka­ya­önü, böy­le­si bir sü­re­ci hiç ya­şa­ma­dık­la­rı­nı söy­le­ye­rek “25 yıl­dır aynı yerde bu işi ya­pı­yo­ruz.
    Kömür sa­tış­la­rı­mız yüzde 200 yüzde 300 ora­nın­da azal­dı. Zaten kar mar­jı­mız dü­şük­tü.
    Şimdi işte ya­pa­mı­yo­ruz. Bu kö­mü­rü yakan zaten fakir fu­ka­ra. Geçen sene bin li­ra­ya sat­tı­ğı­mız kömür şu an 5 bin ila 6 bin lira ara­sın­da. Yani 5-6 kat arttı.
    Va­tan­daş kömür al­mak­ta zor­la­nı­yor. Es­ki­den tak­sit­le kömür sa­tı­şı ya­par­dık. Şimdi tak­si­te de gi­re­mi­yo­ruz.
    Çünkü bizim de artık büt­çe­miz belli. Geçen sene 10-15 kam­yon mal alı­yor­duk.
    Şimdi o pa­ra­ya 2 kam­yon 

ancak ala­bi­li­yo­ruz.
    Ve biz de ve­re­si­ye ve­re­mi­yo­ruz artık.
    Bizim eko­no­mik du­ru­mu­muz da ol­duk­ça kü­çül­dü.
    Geçen yıl­lar­da ka­zan­dı­ğı­mız para ile 250 bine 1+1 bir ev ala­bi­lir­ken şimdi müm­kün değil. Bir evin fi­ya­tı bir mil­yon­dan baş­lı­yor.
    Kar marj­la­rı­mız yine aynı ama ancak ucu ucuna ge­çi­ne­bi­li­yo­ruz. “
    Böl­ge­de göz­lük sa­tı­şı yapan bir ma­ğa­za sa­hi­bi ise hayat pa­ha­lı­lı­ğın­dan do­la­yı in­san­la­rın nu­ma­ra­lı göz­lük­le­ri­ni dahi ala­ma­dı­ğı­nı söy­le­di.
    İl ve ilçe ör­gü­tü ve be­le­di­ye mec­lis üye­le­ri ile bölge es­na­fı­nı tek tek zi­ya­ret eden CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel, “Tür­ki­ye’yi karış karış ge­zi­yo­ruz.
    Kendi seçim böl­ge­miz­de sü­rek­li sa­ha­lar­da­yız.
    Git­ti­ği­miz yer­ler ve zi­ya­ret et­ti­ği­miz ki­şi­ler fark­lı ama so­run­lar ve ta­lep­ler ortak.
    En önem­li sorun hayat pa­ha­lı­lı­ğı, en çok dile ge­ti­ri­len talep ise erken seçim” dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °