KONYA ŞEKER'DEN PANCAR ÜRETİCİSİNİ SEVİNDİREN ÖDEME

söz­leş­me­li şeker pan­ca­rı üre­ti­mi yapan bütün üre­ti­ci­le­re ton ba­şı­na 15 lira olmak üzere, ek öde­me­nin ya­pı­la­ca­ğı­nı ifade et­ti­ler.

Güncel Haberler 17.03.2022 14:49:00 0
KONYA ŞEKER

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın 2021 – 2022 üre­tim se­zo­nu için şeker pan­ca­rı üre­ti­ci­le­ri­ne ton ba­şı­na 15 Lira des­tek primi öde­ne­ce­ği­ni be­lirt­me­si­ne mü­te­akip Konya Şeker yet­ki­li­le­ri de bir açık­la­ma ya­pa­rak ve aynı şe­kil­de, söz­leş­me­li şeker pan­ca­rı üre­ti­mi yapan bütün üre­ti­ci­le­re ton ba­şı­na 15 lira olmak üzere, ek öde­me­nin ya­pı­la­ca­ğı­nı ifade et­ti­ler.
Bugün Konya Şeker’den ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da 42 Mil­yon 769 Bin 199 Lira tu­ta­rın­da­ki ek prim öde­me­si­nin tek se­fer­de 09 Mart 2022 Çar­şam­ba günü saat 17.30’dan iti­ba­ren çift­çi­le­rin he­sa­bı­na ya­tı­rı­la­ca­ğı be­lir­til­di.
    At­tık­la­rı bütün adım­la­rın ama­cı­nın çift­çi­le­rin daha fazla üret­me­si ve üret­tik­le­rin­de de hak­la­rı­nı tam ala­bil­me­le­ri ol­du­ğu­nu be­lir­ten PAN­KOBİRLİK Genel Baş­ka­nı ve Konya Pan­car Eki­ci­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ra­ma­zan ER­KO­YUN­CU, ko­nu­ya iliş­kin yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın çift­çi­le­ri­mi­ze yö­ne­lik müjde ni­te­li­ğin­de­ki açık­la­ma­la­rı­na mü­te­akip biz de üze­ri­mi­ze dü­şe­ni ya­pı­yo­ruz. Pan­car pa­ra­la­rı­nı öde­me­mi­zi ta­mam­la­dık, şimdi de tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin he­sap­la­rı­na ek prim öde­me­le­ri­ni ya­tı­rı­yo­ruz. Çar­şam­ba günü top­lam­da 42 Mil­yon 769 Bin 199 Lira tu­ta­rın­da­ki ek prim öde­me­si­ni bütün üre­ti­ci­le­ri­mi­ze ödü­yo­ruz” dedi.
    Baş­kan ER­KO­YUN­CU açık­la­ma­sın­da şun­la­rı da söy­le­di: “şunu net bir şe­kil­de ifade etmek is­ti­yo­ruz, bu ül­ke­de­ki bütün dert­le­rin der­ma­nı çift­çi­le­ri­mi­zin üre­ti­mi­ni ar­tı­ra­rak devam et­tir­me­si­dir. Bu an­lam­da, biz alı­mı­nı yap­tı­ğı­mız bütün ürün­ler­de çift­çi­le­ri­mi­zi mağ­dur et­me­yecek, üre­ti­min sü­rek­li­li­ği­ni sağ­la­ya­cak ça­lış­ma­la­rı­mı­zı başta dev­let ku­rum­la­rı­mız olmak üzere bütün pay­daş­la­rı­mız­la bir­lik­te ya­pı­yo­ruz. Ada­let çiz­gi­miz­den şaş­ma­ya­ca­ğı­mı­zı ifade etmek is­ti­yo­rum, bütün çift­çi­le­ri­mi­zin alın ter­le­ri­ni hak et­tik­le­ri şe­kil­de al­ma­la­rı bizim ön­ce­li­ği­mi­zi oluş­tu­ru­yor.
       Ül­ke­miz­de­ki gıda ar­zın­da her­han­gi bir ak­sa­ma­ya biz mü­sa­ade et­me­yiz. Üze­ri­mi­ze düşen gö­re­vi ya­pı­yo­ruz, bol ya­ğış­lı bir sezon dö­nem­de­yiz, tar­la­la­rı­mı­zı bolca eke­lim is­ti­yo­ruz, üre­te­lim ve ül­ke­mi­ze gü­ve­ne­lim. Bu mem­le­ke­tin üre­ti­ci­le­ri­mi­zin üre­ti­mi­ne ih­ti­ya­cı var ve ina­nı­yo­ruz ki üre­tim­le bir­çok so­ru­nun üs­te­sin­den ge­le­ce­ğiz. Ton ba­şı­na 15 lira ola­rak ya­pa­ca­ğı­mız bu öde­me­mi­zin de ha­yır­lı ve be­re­ket­li ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.” dedi.


      Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °