“KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN 6 KURULUŞ HİZMETE GİRİYOR”

“KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN 6 KURULUŞ HİZMETE GİRİYOR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK;

 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya Yanık 6 ilde ko­ru­ma ve bakım al­tın­da bu­lu­nan ço­cuk­la­ra yö­ne­lik yap­tı­rı­lan çocuk ev­le­ri si­te­si ile ih­ti­sas­laş­tı­rıl­mış çocuk ev­le­ri si­te­le­ri­nin in­şa­at­la­rı­nın ta­mam­lan­dı­ğı­nı, kısa sü­re­de açı­la­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, “Ço­cuk­la­rı­mı­zın yaşam ka­li­te­le­ri­ni ar­tır­mak, sağ­lık­lı ve hu­zur­lu bi­rey­ler ola­rak ye­tiş­me­le­ri­ni sağ­la­mak için tüm im­kan­la­rı­mı­zı se­fer­ber ettik. Yeni ku­ru­luş­la­rı­mız­la on­la­rın refah se­vi­ye­le­ri­nin yük­sel­me­si­ne kat­kı­da bu­lun­mak­tan mut­lu­yuz.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya Yanık, ko­ru­ma ve bakım al­tın­da­ki ço­cuk­lar için 6 ilde yap­tı­rı­lan 6 ku­ru­lu­şun kısa sü­re­de ço­cuk­la­rın hiz­me­ti­ne su­nu­la­ca­ğı­nı bil­dir­di.
Bakan Yanık, dev­let ko­ru­ma­sı­na alı­nan ço­cuk­la­rın sağ­lık­lı or­tam­lar­da bü­yü­ye­bil­me­le­ri ama­cıy­la bir­çok ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni, on­la­ra yö­ne­lik fark­lı sos­yal hiz­met mo­del­le­ri uy­gu­lan­dı­ğı­nı ifade etti. Top­lum­la­rın sağ­lık­lı ye­ti­şen ço­cuk­lar­la ge­li­şe­bi­le­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Bakan Yanık, fark­lı se­bep­ler­le Ba­kan­lı­ğın ko­ru­ma ve ba­kı­mı al­tı­na alı­nan ço­cuk­la­rın sağ­lık­lı or­tam­lar­da bü­yü­me­le­ri­ne ay­rı­ca özen gös­ter­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di. Ço­cuk­la­rın için­de ya­şa­dık­la­rı fi­zi­ki or­tam­la­rın iyi­leş­ti­ril­me­si, yaşam ka­li­te­le­ri­nin ar­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la eski koğuş tipi yuva an­la­yı­şın­dan uzak­la­şıl­dı­ğı­nı an­la­tan Bakan Yanık, artık ço­cuk­la­rın aile sı­cak­lı­ğı­nı his­se­de­bi­le­cek­le­ri, yaş grup­la­rı­na uygun ve ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­ya­cak an­la­yış­la inşa edi­len ev tipi ku­ru­luş­lar­da kal­dık­la­rı­nı ifade etti.
Bu çer­çe­ve­de 2022 yılı ya­tı­rım prog­ra­mın­da top­lam 220 ka­pa­si­te­li çocuk ev­le­ri si­te­si ve ih­ti­sas­laş­tı­rıl­mış çocuk ev­le­ri si­te­si yer al­dı­ğı­nı be­lir­ten Bakan Yanık, Bur­dur, Ordu Ulu­bey, Sa­kar­ya Ari­fi­ye ve Is­par­ta’da 30’ar ka­pa­si­te­li ih­ti­sas­laş­tı­rıl­mış çocuk ev­le­ri si­te­si ile Uşak ve Şan­lı­ur­fa’da 50’şer ka­pa­si­te­li çocuk ev­le­ri si­te­si­nin kısa sü­re­de hiz­me­te açı­la­ca­ğı­nı bil­dir­di.
Bu yıl için­de 2 ku­ru­luş daha açı­la­cak;
Bakan Yanık, ay­rı­ca 50 ka­pa­si­te­li Tokat Çocuk Ev­le­ri Si­te­si ile 30 ka­pa­si­te­li Kay­se­ri-Ge­si İhti­sas­laş­tı­rıl­mış Çocuk Ev­le­ri Si­te­si­nin de ta­mam­la­na­rak bu yıl için­de hiz­me­te su­nu­la­ca­ğı­nı kay­det­ti.
Ba­kan­lı­ğa bağlı 113 çocuk ev­le­ri si­te­si, 1187 çocuk evi, 65 ih­ti­sas­laş­tı­rıl­mış çocuk ev­le­ri si­te­si ile ço­cuk­la­ra hiz­met ve­ril­di­ği­ni be­lir­ten Bakan Yanık, “Ço­cuk­la­rı­mı­zın yaşam ka­li­te­le­ri­ni ar­tır­mak, sağ­lık­lı ve hu­zur­lu bi­rey­ler ola­rak ye­tiş­me­le­ri­ni sağ­la­mak için tüm im­kân­la­rı­mı­zı se­fer­ber ettik. Yeni ku­ru­luş­la­rı­mız­la on­la­rın refah se­vi­ye­le­ri­nin yük­sel­me­si­ne kat­kı­da bu­lun­mak­tan mut­lu­yuz. Ço­cuk­la­rı­mı­za ha­yır­lı olsun.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Çocuk ev­le­ri si­te­si ko­run­ma ih­ti­ya­cı olan ço­cuk­la­rın ba­kım­la­rı­nın sağ­lan­dı­ğı, aynı yer­leş­ke­de bu­lu­nan bir­den fazla ev tipi sos­yal hiz­met bi­ri­min­den olu­şu­yor. Her bi­rim­de 10-12 ço­cu­ğa hiz­met sağ­la­nı­yor.
İhti­sas­laş­tı­rıl­mış çocuk ev­le­ri si­te­si ise suç mağ­du­ru veya suça sü­rük­le­nen ço­cuk­la­rın ba­kım­la­rı­nın sağ­lan­dı­ğı aynı yer­leş­ke­de bu­lu­nan bir­den fazla ev tipi sos­yal hiz­met bi­ri­min­den olu­şu­yor.


      Ha­ber-Fo­to: BAY­RAM ALİ KA­VAL­CI