Köy Yolları Artık Daha Güvenli Hale Geldi

va­tan­daş­la­rın can ve mal gü­ven­li­ği­ni sağ­la­ya­cak oto ba­ri­yer, demir kor­ku­luk, tra­fik gü­ven­lik ay­na­sı, okul önü yaya ge­çi­di ve hız ke­si­ci kasis ça­lış­ma­la­rı­na ağır­lık ver­di­ği bil­di­ril­di.

Güncel Haberler 31.05.2022 18:38:00 0
Köy Yolları Artık Daha Güvenli Hale Geldi

Rize İl Özel İda­re­si, bir yan­dan köy yol­la­rı­nın stan­dart­la­rı­nı ge­liş­ti­rir­ken bir yan­dan da va­tan­daş­la­rın can ve mal gü­ven­li­ği­ni sağ­la­ya­cak oto ba­ri­yer, demir kor­ku­luk, tra­fik gü­ven­lik ay­na­sı, okul önü yaya ge­çi­di ve hız ke­si­ci kasis ça­lış­ma­la­rı­na ağır­lık ver­di­ği bil­di­ril­di.
 

    Köy­le­ri­miz­de­ki yaşam ka­li­te­si­nin art­tır­mak ve her geçen gün de­ği­şen ih­ti­yaç­la­ra cevap ve­re­bi­lecek bir­çok ça­lış­ma­ya imza atan İl Genel Mec­li­si, al­dı­ğı ka­rar­lar ve Rize İl Özel İda­re­si’nin sa­ha­da uy­gu­la­dı­ğı ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­lar­la ula­şım an­la­mın­da da köy­ler­de fark ya­rat­ma­ya devam edi­yor.
    2019 yı­lın­dan iti­ba­ren özel­lik­le grup yol­la­rı­na ve­ri­len ağır­lık kap­sa­mın­da ya­pı­lan as­falt, beton kap­la­ma ve pa­ra­pet duvar gibi ça­lış­ma­lar­la ula­şım ka­li­te­si art­tı­rı­lır­ken, oto ba­ri­yer ve demir kor­ku­luk ça­lış­ma­la­rıy­la da va­tan­daş­la­rın can ve mal gü­ven­li­ği­ni sağ­la­ya­cak ted­bir­ler alın­ma­ya devam edi­yor. Rize mer­kez ve il­çe­ler­de­ki köy­ler­de tes­pit edi­len gü­zer­gah ve köp­rü­ler­de 2019 – 2022 yıl­la­rı ara­sın­da top­lam­da 11 bin 800 metre oto ba­ri­yer, 4 bin 100 metre yeni köprü kor­ku­lu­ğu ile 9 bin 340 metre eski köprü kor­ku­lu­ğu ona­rı­mı ve bo­ya­ma iş­le­mi ya­pı­lır­ken top­lam­da bin 150 adet 180 de­re­ce tra­fik gü­ven­lik ay­na­sı, 19 köy oku­lun­da yaya ge­çi­di ve 650 metre hız ke­si­ci kasis ya­pıl­dı. İhti­yaç­lar be­lir­le­nen büt­çe­ler öl­çü­sün­de devam edi­lecek ça­lış­ma kap­sa­mın­da hal­kı­mı­za daha ka­li­te­li ve gü­ven­li bir ula­şım im­ka­nı sağ­lan­ma­sı amaç­lan­dı­ğı bil­di­ril­di.


Anahtar Kelimeler: Yolları Artık Güvenli Geldi
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °