Tarih: 22.08.2023 09:25

“KRUVAZİYER TURİZMİNİN TERCİHİ TÜRKİYE OLDU”

Facebook Twitter Linked-in

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin ge­liş­me­si yö­nün­de uzun yıl­lar­dır önem­li ya­tım­lar yap­tık­la­rı­nı ve ya­şa­nan ar­tış­la­rın se­be­bi­nin bu ya­tı­rım­lar ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Bakan Ura­loğ­lu, kru­va­zi­yer yolcu sa­yı­sı­nın geçen yıla oran­la yüzde 66,7 ora­nın­da artış gös­ter­di­ği­ni be­lir­te­rek, “"Geçen yıl Ma­yıs-Ha­zi­ran-Tem­muz dö­ne­min­de ül­ke­mi­ze 341 bin 556 kur­va­zi­yer yol­cu­su ge­lir­ken, bu yıl ise aynı dö­nem­de bu sayı yüzde 66,7 ar­ta­rak 569 bin 280'e ulaş­tı. Yıl­so­nu ise bir mil­yon yol­cu­yu aş­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz” dedi.
 Ba­ka­nı Ura­loğ­lu, yaz ay­la­rı­nın baş­la­ma­sıy­la kru­va­zi­yer tu­rist sa­yı­sın­da ciddi bir ar­tı­şın ya­şan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, "Ül­ke­miz­de kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin ge­liş­me­si için çok ciddi ya­tı­rım­lar yap­tık.
Bu ya­tı­rım­lar sa­ye­sin­de ise kru­va­zi­yer tu­riz­mi­ni­de talep gören ülke olduk. Bu talep ve ter­cih­le­rin ra­kam­la­ra da olum­lu yan­sı­dı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kru­va­zi­yer yolcu sa­yı­sı Mayıs’ta 176 bin 840'a, Ha­zi­ran’da 183 bin 407 ve Tem­muz’da 209 bin 33’e yük­sel­di. Geçen yıl Ma­yıs-Ha­zi­ran- Tem­muz dö­ne­min­de ül­ke­mi­ze 341 bin 556 kur­va­zi­yer yolcu ge­lir­ken, bu yıl ise aynı dö­nem­de bu sayı yüzde 66,7 ar­ta­rak 569 bin 280'e ulaş­tı. Eğer ar­tış­lar bu şe­kil­de yük­sel­me­ye devam eder­se yıl sonu bir mil­yo­nu aş­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz" diye ko­nuş­tu.
      Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
      Kay­nak: UAB Basın Mü­şa­vir­li­ği




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —