Kur'an kursu öğrencilerinden Sarıkamış şehitlerine vefa

Sa­rı­ka­mış Ha­re­ka­tı’nın 108’inci yıl­dö­nü­mün­de, Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­dan Sa­rı­ka­mış’a gelen bin­ler­ce genç, ec­da­dı­nı ve şanlı ta­ri­hi­ni andı.

Güncel Haberler 16.01.2023 10:48:00 0
Kur

 Ha­re­ka­tın 108. yılı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da bin­ler­ce kişi Sa­rı­ka­mış’ta bu­lu­şur­ken, Rize’deki Kur’an kurs­la­rın­da oku­yan genç öğ­ren­ci­ler de dü­zen­le­nen et­kin­li­ğe iş­ti­rak etti.
Öğ­ren­ci­ler sı­fı­rın al­tın­da 10 de­re­ce­de el­le­rin­de me­şa­le­ler ve Türk bay­rak­la­rıy­la Sa­rı­ka­mış şe­hit­le­ri anı­sı­na 3 ki­lo­met­re yü­rü­dü. Sa­rı­ka­mış Şe­hit­li­ğin­de Kur'an-ı Kerim oku­yup tek­bir ve sa­la­vat­lar ge­ti­re­rek, hatim oku­du­lar ve şe­hit­ler için dua et­ti­ler.
İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Bi­rin­ci Dünya Sa­va­şı'nda Enver Paşa ko­mu­ta­sın­da­ki Os­man­lı or­du­su­nun, Rus iş­ga­li al­tın­da­ki top­rak­la­rı kur­tar­mak için baş­lat­tı­ğı ve 90 bin as­ke­rin şehit ol­du­ğu Sa­rı­ka­mış Ha­re­ka­tı'nın 108. yılı anma et­kin­lik­le­ri­ne Rize ola­rak ka­tıl­dık. Bu top­rak­la­rı biz­le­re vatan kılan ec­da­dı­mı­zın izin­de, va­ta­nı­mı­zı genç­le­ri­miz­le bir­lik­te son­su­za dek ya­şat­ma­lı­yız dü­şün­ce­siy­le Rize’deki Kur’an kurs­la­rı­mız­da eği­tim gören öğ­ren­ci­le­ri­miz­den olu­şan 45 ki­şi­lik ekibi öğ­re­ti­ci­le­ri­miz ne­za­re­tin­de Sa­rı­ka­mış’a gön­der­dik. Di­re­ni­şin, ve­fa­nın ve öz­ve­ri­nin sem­bo­lü Sa­rı­ka­mış şe­hit­le­ri­ni anma prog­ra­mı­na Kur’an kursu öğ­ren­ci­le­ri­miz­le ilk defa ka­tıl­dık. Adan­mış­lı­ğın, vatan sev­gi­si­nin, ka­rar­lı­lı­ğın ve azmin hü­zün­lü hi­ka­ye­si Sa­rı­ka­mış ru­hu­nu canlı tut­mak ama­cıy­la genç­le­ri­miz­le Al­la­hu­ek­ber Dağ­la­rı'na yü­rü­dük. Şe­hit­le­ri­mi­zin vatan, mil­let, bay­rak, ezan için can­la­rı­nı feda et­ti­ği­ni ha­tır­lat­tık. Kah­ra­man­lık des­ta­nı ola­rak de­de­le­ri­mi­zin ne büyük bir ruha, ne büyük bir yi­ğit­li­ğe sahip ol­duk­la­rı­nı genç­le­ri­mi­ze an­lat­tık. Ha­tim­ler oku­duk, du­alar ettik.” dedi. Ül­ke­nin her karış top­ra­ğı­nın şehit kan­la­rıy­la su­lan­dı­ğı­nı, Sa­rı­ka­mış'ın da şü­he­da yurdu ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Müftü Çak­mak­çı, “Genç­le­ri­mi­zi bu böl­ge­le­re ge­ti­rip ec­da­dı­nın hangi şart­lar­da, vatan için neler yap­tık­la­rı­nı, nasıl mü­ca­de­le et­tik­le­ri­ni an­lat­ma­lı, şe­hit­le­ri­mi­zin yap­tı­ğı kah­ra­man­lık des­tan­la­rı­nı sık sık ha­tır­la­ta­rak milli ve ma­ne­vi ruh­la­rı­nın ge­li­şi­mi­ne kat­kı­da bu­lun­ma­lı­yız.” di­ye­rek ge­zi­nin dü­zen­len­me­sin­de emeği geçen Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü­ne te­şek­kür­le­ri­ni ilet­ti.
                       

 Ha­ber-Fo­to: Çetin ÇAKIR


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °