“LAF DEĞİL, ESER ÜRETİYORUZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU;

Güncel Haberler 6.12.2022 13:38:00 0
“LAF DEĞİL, ESER ÜRETİYORUZ”

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, 55 gün gibi kısa bir sü­re­de Pen­dik-Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı Metro Hattı, Ça­nak­ka­le Kü­çük­ku­yu Ay­va­cık Yolu Assos ve Troya Tü­nel­le­ri, GAZİRAY ile Eğis­te Ha­di­mi Vi­ya­dü­ğü başta olmak üzere 12 pro­je­yi va­tan­daş­la­rın hiz­me­ti­ne sun­duk­la­rı­nı vur­gu­la­dı ve “Laf değil, eser üre­ti­yo­ruz” dedi.
 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, yap­tı­ğı açık­la­ma­da Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­da ya­tı­rım­la­ra devam et­tik­le­ri­ni be­lirt­ti. Ulaş­tır­ma sek­tö­rü­nün Tür­ki­ye yüz­yı­lı­nın yapı ta­şı­nı oluş­tur­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, ya­tı­rım­la­rın eko­no­mi­nin te­me­li ol­du­ğu­nu kay­det­ti. 2003-2021 yıl­la­rı ara­sın­da ya­pı­lan 183,7 mil­yar do­lar­lık ya­tı­rım ya­pıl­dı­ğı­nı kay­de­den Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, ya­tı­rım­lar­la bir­lik­te Tür­ki­ye’nin hem be­şe­ri hem de maddi kay­nak­la­rı­nın ve­rim­li kul­la­nıl­ma­sı so­nu­cu yılda 28 mil­yar dolar ta­sar­ruf elde edil­di­ği­ni ifade etti
ESER FIR­TI­NA­SI ESTİRİYORUZ
“Bütün dünya kriz­ler­le bo­ğu­şur­ken, biz­ler hiz­met ve eser fır­tı­na­sı es­ti­ri­yo­ruz” diyen Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, 55 gün gibi kısa sü­re­de 12 büyük pro­je­nin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­nin al­tı­nı çizdi. Ba­kan­lık ola­rak sa­de­ce Ekim ve Kasım ay­la­rın­da bir­çok esere imza at­tık­la­rı­nı be­lirt­ti. İlk ola­rak 2 Ekim’de Pen­dik-Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı Metro Hat­tı­nın açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ne vurgu yapan Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, açık­la­ma­sı­na şöyle devam etti:
“Ar­dın­dan; Ça­nak­ka­le Ay­va­cık-Kü­çük­ku­yu Yolu ve As­sos-Tro­ya Tü­nel­le­ri’ni, Ma­lat­ya-He­kim­han Yolu, Di­yar­ba­kır Çevre Yolu, Bit­lis Çevre Yolu, TOGG Fab­ri­ka Yol­la­rı, Ban­dır­ma Kav­şa­ğı ve Bağ­lan­tı Yol­la­rı­nı va­tan­daş­la­rı­mı­zın hiz­me­ti­ne sun­duk. Ga­zi­an­tep’te GAZİRAY’ı, Ho­ra­san-Ka­ra­kurt Yolu Taşlı Gü­ney-2 Vi­ya­dü­ğü, Ha­san­keyf Tü­ne­li, Yeni Yu­su­fe­li bağ­lan­tı yol­la­rı ile 56 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da 39 adet tünel ve 21 köprü vi­ya­dük ile bu hafta sonu Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ka­tı­lım­la­rı ile ül­ke­mi­zin en yük­sek ayak­lı vi­ya­dü­ğü olan Eğis­te Ha­di­mi Vi­ya­dü­ğü’nü açtık.”
İŞİMİZ HİZMET, GÜ­CÜ­MÜZ MİLLET
Per­şem­be günü 70 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da Ağrı Hamur Tutak Pat­nos bö­lün­müş yo­lu­nu, cu­mar­te­si günü de Şan­lı­ur­fa çevre yo­lu­nu va­tan­da­şın hiz­me­ti­ne su­na­cak­la­rı­nı bil­di­ren Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, “Açı­lı­şı­nı yap­tı­ğı­mız her proje ile gurur duy­duk ama asla bu­nun­la ye­tin­me­dik. 10 yıl­lar son­ra­sı­nı plan­la­dık. Tür­ki­ye’nin adını dün­ya­nın en büyük 10 eko­no­mi­si ara­sı­na yaz­dır­mak için; ka­ra­yo­lu, de­mir­yo­lu, de­niz­yo­lu, ha­va­yo­lu ve ha­ber­leş­me sek­tör­le­ri Mas­ter Plan­la­rı çer­çe­ve­sin­de kısa (2023), orta (2035) ve uzun(2053) va­de­de be­lir­le­di­ği­miz ça­lış­ma­la­rı sür­dü­re­ce­ğiz. Hiz­me­te sun­du­ğu­muz eser­le­re va­tan­daş­la­rı­mı­zın yoğun il­gi­si­ni gör­mek doğru yolda ol­du­ğu­mu­zun da gös­ter­ge­si. İşimiz hiz­met, gü­cü­müz mil­let. Hal­kı­mız­dan al­dı­ğı­mız bu güçle hep daha iyi­si­ni, daha fay­da­lı­sı­nı sun­mak için dur­ma­dan ça­lı­şa­ca­ğız. Laf değil, eser üret­me­ye devam ede­ce­ğiz” dedi.
     

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: DEĞİL ÜRETİYORUZ”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °