"Laz Ralli Tahta Araba Şenliği"nin 13'üncüsü Yapıldı

Yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar 200 metre, genç­ler ise 1 ki­lo­met­re­lik par­kur­da ya­rış­tı.

Yerel Haberler 20.09.2023 11:36:00 0

 Me­ka­les­ki­rit Köy­le­ri Sos­yal Yar­dım­laş­ma, Eği­tim, Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ğin­ce ge­le­nek­sel ola­rak dü­zen­le­nen şen­lik­te ya­rı­şa­cak tahta ara­ba­la­rın par­ku­ra uygun olup ol­ma­dı­ğı tek tek kont­rol edil­di.
Ya­rış­la­ra, genç­ler, yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar ka­te­go­ri­le­rin­de 54 kişi ka­tıl­dı. Yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar 200 metre, genç­ler ise 1 ki­lo­met­re­lik par­kur­da ya­rış­tı.
Kaza ya­şan­ma­ma­sı için gü­ven­lik ön­lem­le­ri­nin alın­dı­ğı şen­lik­te, yarış pis­ti­nin teh­li­ke­li bö­lüm­le­ri­ne saman bal­ya­la­rı ko­nul­du.
Ya­rış­ma­cı­la­rın zor anlar ya­şa­dı­ğı ve küçük çaplı ka­za­la­rın ya­şan­dı­ğı şen­lik­te, bazı ya­rış­ma­cı­lar araç­la­rı­nı ite­rek par­ku­ru ta­mam­la­dı.
Şen­lik­te, tahta araba ya­rış­la­rı­nın dı­şın­da ya­rış­ma­lar da ya­pıl­dı. Yö­re­sel kı­ya­fet­ler giy­di­ri­len ço­cuk­lar ara­sın­da gü­zel­lik ya­rış­ma­sı ger­çek­leş­ti­ril­di. Mıh­la­ma ya­rış­ma­sı­na ka­tı­lan 8 kişi ise 8 da­ki­ka­da en güzel mıh­la­ma­yı yap­ma­ya ça­lış­tı.
Ya­rış­ma­lar­da de­re­ce­ye gi­ren­le­re çe­şit­li ödül­ler ve­ril­di.
Me­ka­les­ki­rit Köy­le­ri Sos­yal Yar­dım­laş­ma, Eği­tim, Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı Halil Ko­sa­noğ­lu, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, şen­li­ğe ka­tı­lı­mın her yıl art­tı­ğı­na işa­ret ede­rek şun­la­rı söy­le­di:
"Bir yan­dan kül­tü­rü­mü­zü ya­şat­ma­ya, diğer yan­dan bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de da­ya­nış­ma sağ­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz.
Bu kül­tü­rel et­kin­lik­le­rin ger­çek­leş­me­si için çok sa­yı­da des­tek sağ­la­ya­nı­mız olu­yor.
Elde edi­len ge­lir­le de köy­de­ki ço­cuk­la­rı­mı­za burs des­te­ği sağ­lı­yo­ruz. Hem kül­tü­rel hem sos­yal bir­lik­te­lik sağ­la­mış olu­yo­ruz" dedi.


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °