LGS'de 2 yıl art arda Türkiye 1.liği Rize Bahçeşehir Koleji'nden

1 Tür­ki­ye bi­rin­ci­si ise yine Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­jin­den çıktı.

Güncel Haberler 6.07.2023 09:56:00 0
LGS

 2023-LGS so­nuç­la­rı açık­lan­dı. 1 Mil­yon 30 bin 195 öğ­ren­ci­nin ka­tıl­dı­ğı sı­nav­da, 562 öğ­ren­ci tüm so­ru­la­rı doğru ya­nıt­la­ya­rak Tür­ki­ye bi­rin­ci­li­ği­ni pay­laş­tı. 1 Tür­ki­ye bi­rin­ci­si ise yine Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­jin­den çıktı.
 Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji öğ­ren­ci­si Ali­han ER tüm so­ru­la­rı doğru ya­nıt­la­dı, iki öğ­ren­ci de 1 yan­lış­la bi­rin­ci­li­ğe oy­na­dı. Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji 8. Sınıf öğ­ren­ci­le­ri­nin bütün ders­ler­de Tür­ki­ye or­ta­la­ma­sı­nın üs­tün­de gös­ter­dik­le­ri ba­şa­rı­nın yüz­de­lik kar­şı­lık­la­rı, %0’lık di­lim­de 4 öğ­ren­ci, %1’lik di­lim­de 7 öğ­ren­ci, %2’lik di­lim­de 9 öğ­ren­ci, %3’lük di­lim­de 10 öğ­ren­ci, %4’lük di­lim­de 11 öğ­ren­ci, %5’lik di­lim­de 12 öğ­ren­ci, %6’lık di­lim­de 14 öğ­ren­ci ve %10’luk di­lim­de 16 öğ­ren­ci ola­rak sı­ra­lan­mak­ta­dır. Bu ba­şa­rıy­la Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji eği­tim sis­te­mi­nin ka­li­te­li, öğ­ret­men kad­ro­su­nun güçlü ol­du­ğu­nu bir kere daha ka­nıt­la­dı ve  Rize’ye bu gu­ru­ru ye­ni­den ya­şat­tı.
2022 yılı Tür­ki­ye 1.’liği ba­şa­rı­sı­na Elif YIL­MAZ ile ula­şan Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji’nde bu yıl da Ali­han ER tüm so­ru­la­ra doğru cevap ve­re­rek 500 tam puan al­ma­yı ba­şar­dı. Ku­ru­cu Aziz SON­KA­YA “En çok gurur duy­du­ğum şey fark­lı sınav grubu öğ­ret­men­le­riy­le iki yıl üst üste Tür­ki­ye 1.’li­ği­nin elde edil­me­si­dir. Bu durum ya­ka­la­nan ba­şa­rı­nın te­sa­düf ol­ma­dı­ğı­nı gös­te­rir. Ve sis­te­min, güçlü öğ­ret­men kad­ro­su­nun ka­li­te­si­ni tes­cil et­mek­te­dir. Bu ba­şa­rı­nın ya­ka­lan­mış ol­ma­sı her okula ve ku­ru­cu­ya nasip ol­ma­ya­cak bir onur kay­na­ğı­dır.”
Or­ta­okul Mü­dü­rü Sibel AVCI; “4 yıl­dır aynı öğ­ret­men kad­ro­suy­la ve ka­li­te­li sis­te­mi­miz­le ulaş­tı­ğı­mız ba­şa­rı­la­ra her yıl ye­ni­le­ri­ni art­tı­ra­rak ek­li­yo­ruz. 2022 yı­lın­da elde et­ti­ği­miz Tür­ki­ye 1.’li­ği­mi­zi fark­lı sınav grubu öğ­ret­men­le­ri­miz­le bu yıl da elde et­menin gu­ru­ru­nu ya­şı­yo­ruz. Tür­ki­ye 1.’li­ği­nin yanı sıra bütün ders­ler­de Tür­ki­ye or­ta­la­ma­sı­nın üs­tün­de net­le­re sahip ol­ma­mız güçlü eği­tim sis­te­mi­mi­zin bir par­ça­sı­dır. Biz­le­re bu gu­ru­ru ya­şa­tan çok kıy­met­li öğ­ret­men­le­ri­mi­ze ve öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yo­rum.”
Ali­han ER, sınav se­rü­ve­ni­ni şu şe­kil­de an­lat­tı;
“Geçen sene oku­lu­muz­da Tür­ki­ye 1.’si olan Elif Yıl­maz’ın ça­lı­şa­rak, öğ­ret­men­le­ri­mi­zin des­te­ğiy­le is­te­di­ği so­nu­ca ulaş­ma­sı beni yıl içe­ri­sin­de çok mo­ti­veetti. Tür­ki­ye 1.’li­ği­nin im­kan­sız ol­ma­dı­ğı­nı ça­lı­şa­rak bu sis­tem içe­ri­sin­de elde edi­le­bi­le­ce­ği­ni an­la­dım ve bu doğ­rul­tu­da hiç pes et­me­dim. Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji’nin ku­rum­sal ya­pı­sı, sis­tem okulu ol­ma­sı ve güçlü öğ­ret­men kad­ro­suy­la bu ba­şa­rı­yı ya­ka­la­ya­ca­ğım­dan hiç şüphe et­me­dim. 4 yıl bo­yun­ca bana her an­lam­da des­te­ği­ni esir­ge­me­yen öğ­ret­men­le­ri­me, ar­ka­daş­la­rı­ma ve aile­me çok te­şek­kür edi­yo­rum. Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji’nde öğ­ren­ci olmak bir ay­rı­ca­lık­tır.”


      Ha­ber-Fo­to: Bahar AK­YIL­DIZ


Anahtar Kelimeler: ' Türkiye . Bahçeşehir Koleji'
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °