Lipton Doğu Karadeniz'de Çay Hasadına Başladı

Lip­ton Tür­ki­ye, Doğu Ka­ra­de­niz’de çay ha­sa­dı­na 17 Mayıs Çar­şam­ba günü baş­la­dı.

Güncel Haberler 24.05.2023 09:28:00 0
Lipton Doğu Karadeniz

 Lip­ton Tür­ki­ye, Doğu Ka­ra­de­niz’de çay ha­sa­dı­na 17 Mayıs Çar­şam­ba günü baş­la­dı. Sür­dü­rü­le­bi­lir tarım uy­gu­la­ma­la­rıy­la Türk ça­yı­nın ge­le­ce­ğe ulaş­ma­sı­nı he­def­le­yen Lip­ton, üre­ti­ci­le­re yö­ne­lik üc­ret­siz eği­tim­ler ver­me­ye de devam edi­yor.
 Ülkemizin en çok tüketilen çay markalarından Lipton, 17 Mayıs Çarşamba günü Doğu Karadeniz'de çay hasadına başladı.
 Böl­ge­nin do­ğa­sı­nın ko­run­ma­sı ve eko­lo­jik öm­rü­nü ta­mam­la­mak üzere olan Türk ça­yı­nın ge­le­ce­ğe ulaş­ma­sı için yüzde 100 sür­dü­rü­le­bi­lir tarım uy­gu­la­ma­la­rı­nı be­nim­se­yen; ay­rı­ca ül­ke­miz­de Yağ­mur Or­man­la­rı Bir­li­ği Sür­dü­rü­le­bi­lir­lik Ser­ti­fi­ka­sı’na sahip ilk marka olan Lip­ton, geç­ti­ği­miz yıl­lar­da ol­du­ğu gibi hasat kap­sa­mın­da üre­ti­ci­le­re yö­ne­lik üc­ret­siz eği­tim­ler ver­me­ye de devam edi­yor.
Yağ­mur Or­man­la­rı Bir­li­ği Ser­ti­fi­kas­yon Prog­ra­mı, Bahçe Ba­kı­mı ve Bu­da­ma, Doğal Eko­sis­tem­le­rin Ko­run­ma­sı, Evsel Atık Yö­ne­ti­mi, Gübre Uy­gu­la­ma­la­rı, İsti­la­cı Tür­ler­le Mü­ca­de­le ve Kayıt Tu­tul­ma­sı, İş Sağ­lı­ğı ve Ça­lı­şan Gü­ven­li­ği, Top­rak Nu­mu­ne­si Alımı baş­lık­la­rın­da eği­tim­ler sunan Lip­ton, 300 çay alım evin­de 12 bin üre­ti­ci­ye ula­şa­cak. Lip­ton Tür­ki­ye Genel Mü­dü­rü Fatih Atay, hasat sü­re­ciy­le il­gi­li şun­la­rı söy­le­di: “Lip­ton Tür­ki­ye ola­rak Doğu Ka­ra­de­niz’de ger­çek­leş­tir­di­ği­miz çay ha­sa­dıy­la bölge için eko­no­mik ve sos­yal değer ya­ra­tı­yor, dün­ya­da en çok çay tü­ke­ten top­lum­lar ara­sın­da yer alan ül­ke­miz in­san­la­rı­nı ka­li­te­li çayla bu­luş­tu­ru­yo­ruz. 2010 yı­lın­dan beri yü­rüt­tü­ğü­müz %100 Sür­dü­rü­le­bi­lir Çay Ta­rı­mı Pro­je­si’nin il­ke­le­ri doğ­rul­tu­sun­da çift­çi­le­ri­miz­le etik ve sür­dü­rü­le­bi­lir bir çer­çe­ve­de iliş­ki ku­ru­yor, sağ­lık­lı ekim ve hasat ya­pa­bil­me­le­ri­ni sağ­la­ya­cak ko­şul­lar için ça­lış­ma­ya devam edi­yo­ruz. Bu hasat sü­re­ci­mi­zin de tüm pay­daş­la­rı­mız için ha­yır­lı, ça­yı­mı­zın be­re­ket­li ol­ma­sı­nı di­li­yo­ruz.”
             

Ha­ber-Fo­to: Rey­han Doğan


Anahtar Kelimeler: Lipton Karadeniz' Hasadına Başladı
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °