Lojistik Merkezi liman dolgusunun % 40'ı tamamlandı

İyi­de­re'de deniz dol­gu­su üze­rin­de ya­pı­mı­na baş­la­nan Lo­jis­tik Mer­ke­zi’nin in­şa­atı hız kes­me­den sü­rü­yor.

Güncel Haberler 24.03.2023 10:19:00 0
Lojistik Merkezi liman dolgusunun % 40

 Lo­jis­tik Mer­ke­zin ha­ya­ta geç­me­si­nin ar­dın­dan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı ve Rize’nin doğu ve Gü­ney­do­ğu’ya açı­lan ka­pı­sı olan Ovit Tü­ne­li ile en­teg­re ol­ma­sı he­def­le­ni­yor. 20 mil­yon ton dolgu ile ya­pıl­ma­sı plan­la­nan Lo­jis­tik Mer­ke­zi dol­gu­sun­da 7,8 mil­yon ton dolgu ile yüzde 40’lık ta­mam­lan­ma sağ­lan­dı. Gün­lük or­ta­la­ma 20 bin ton dolgu ya­pı­lan pro­je­de, 6 bin ton mal­ze­me ge­mi­ler va­sı­ta­sıy­la deniz dö­kü­sün­de kul­la­nı­lır­ken 14 bin tonu ise kam­yon­lar­la dö­kü­lü­yor.
Top­lam­da 700 bin met­re­ka­re­lik deniz dol­gu­su ya­pıl­ma­sı plan­la­nan alan­da ger­çek­le­şen 7,8 mil­yon ton dolgu ise 260 bin met­re­ka­re­lik alanı tem­sil edi­yor. Aynı za­man­da 2bin 700 met­re­lik men­di­rek­te 1300 met­re­lik iler­le­me kay­de­di­lir­ken, genel an­lam­da işin yüzde 17’si ta­mam­lan­dı. Öte yan­dan ana men­di­rek üze­rin­de­ki beton blok mon­taj­la­rı­na ise önü­müz­de­ki ay­lar­da baş­lan­ma­sı bek­le­ni­yor. Lo­jis­tik Mer­ke­zi’nin bir an evvel açıl­ma­sı için sa­bır­sız­lık­la bek­le­dik­le­ri­ni dile ge­ti­ren İyi­de­re ilçe hal­kın­dan Mu­am­mer Mete, “Lo­jis­tik sa­de­ce bir liman değil, bugün bir­çok dal­la­ra ih­ti­ya­ca cevap ve­recek. Tabi ki bu­ra­da olan lo­jis­ti­ğin­de alan ola­rak bak­tı­ğı­nız zaman Ka­ra­de­niz böl­ge­sin­de bir tane daha böyle bir mer­kez yok. Art­vin, Rize, Gü­müş­ha­ne, Bay­burt, Er­zu­rum hatta bu­ra­dan Mar­din, Di­yar­ba­kır, Urfa’ya kadar hiz­met ve­recek. İyi­de­re­miz için böl­ge­miz için güzel bir hiz­met. Eko­no­mi­ye mu­hak­kak bir kat­kı­sı olur. Ter­sa­ne­ler­den, gemi ba­kı­mı­na kadar bun­la­rın hepsi bir kat­kı­dır. Bir­çok alan­da da et­ki­li ola­cak” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Mit­hat Mete isim­li va­tan­daş ise is­tih­da­mın ar­ta­ca­ğı­nın al­tı­nı çi­ze­rek “Aşağı yu­ka­rı Lo­jis­tik mer­ke­ze 10-15 bin kişi alır­lar. Bu­ra­dan da 150-200 kişi al­dık­la­rın­da eko­no­mi­ye katkı verir. İnsan­lar için ça­lı­şan­lar­da orada ça­lış­tı­ğın­da bu­ra­ya da katkı sağ­lar. Fark­lı ül­ke­ler­den ge­lecek bu­ra­ya ge­le­cek­ler. Böl­ge­mi­ze fay­da­la­rı ola­cak” şek­lin­de ko­nuş­tu.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °