MARMARİS İLÇESİNDE RİZE MANDALİNASI BAHÇESİ KURURLDU

Çay ta­rı­mın­dan önce, Rize’de Man­da­lı­na ve Por­ta­kal mey­ve­si önem­li ürün ola­rak ye­tiş­ti­ri­lir­di. Ol­duk­ça sulu ve ek­şim­si olan Rize Man­da­li­na­sı­nı Rize’de en çok se­vi­len mey­ve­ler ara­sın­da yer alı­yor.

Güncel Haberler 16.11.2022 11:48:00 0
MARMARİS İLÇESİNDE RİZE MANDALİNASI BAHÇESİ KURURLDU

    Çay Üre­ti­ci­le­ri Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ve Mer­kez Muh­tar­la­rı Der­ne­ği Rize Va­li­li­ği­nin des­te­ği ile 11 Kasım Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü et­kin­li­ği kap­sa­mın­da Muğla’nın Mar­ma­ris il­çe­si Hi­sa­rö­nü ma­hal­le­sin­de Rize Man­da­li­na­sı fi­da­nı dikti.
    Et­kin­lik kap­sa­mın­da bin 453 km uzak­lık­ta­ki Rize’den ge­ti­ri­len bin 453 adet man­da­li­na fi­da­nı Mar­ma­ris il­çe­sin­de top­rak­la bu­luş­tu. Rize Çay Üre­ti­ci­le­ri Der­ne­ği Baş­ka­nı Mus­ta­fa Mavi, Mer­kez Muh­tar­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı İrfan Kaya ve Baş­kan Ve­ki­li Ab­dul­lah Şen­türk, bu yıl "Tür­ki­ye Yüz­yı­lı­na Nefes" te­ma­sıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len 11 Kasım Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü" et­kin­li­ği kap­sa­mın­da Mar­ma­ris’te Rize Man­da­li­na­sı örnek Bah­çe­si ku­ra­rak, çay gibi de­ğer­li bir ni­me­ti Rize’ye ka­zan­dı­ran aslen Muğ­la­lı olan rah­met­li Zihni Derin’in mem­le­ke­ti­ne Rize man­da­li­na­sı ve por­ta­ka­lı di­ke­rek onu yad et­tik­le­ri­ni ifade et­ti­ler. Baş­kan Mavi, Rize Va­li­si Kemal Çeber’in bu et­kin­lik­le­ri­ne ver­miş ol­du­ğu des­te­ğe te­şek­kür et­ti­ler.
    Mar­ma­ris Hi­sa­rö­nü­lü va­tan­daş­lar Fidan dikim et­kin­li­ği do­lay­sıy­la emeği ge­çen­ler ve tüm Rize hal­kı­na te­şek­kür eder­ken, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Zi­ra­at ve Doğa Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Bahçe Bit­ki­le­ri Bö­lü­mü’nden Doç. Dr. Kez­ban Ya­zı­cı’nın bu­ra­nın bir de­ne­me bah­çe­si ola­ca­ğı yö­nün­de ça­lış­ma ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lirt­me­si de ken­di­le­ri­ni ay­rı­ca se­vin­dir­din söy­le­di­ler.

 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °